Nenechte si ujít v týdnu od 18. do 24. února 2019

nenechte_si_ujit
Je tu další neděle a to znamená i pravidelný přísun pozvánek na literární akce. V příštím týdnu si můžete zajít například na Literární čaj s Petrou Dvořákovou, který se koná ve Vyškově, nebo na další LiStOVáNí.

To ale samozřejmě není vše. Těšit se můžete na autorské čtení Ireny Douskové či setkání se spisovatelem Milošem Urbanem.

úterý 19. února se v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově koná Literární čaj se spisovatelkou Petrou Dvořákovou. Tuto držitelku ceny Magnesia Litera můžete znát díky jejím knihám Já jsem hlad, kde popsala svůj boj s anorexií, Julie mezi slovy či nejnovější Dědině. Autorka ale také spolupracuje s Českou televizí, píše například scénáře k dětskému pořadu Planeta YÓ. Ve Vyškově se jí můžete zeptat na vše, co vás zajímá. Beseda začíná v 16.30.

ostravském Domu knihy se v úterý 19. února koná beseda se spisovatelkou Evou Tvrdou, kterou můžete znát například díky titulům jako DědictvíTřešňovou alejí či Okna do pokoje. Loni dokonce získala za knihu Mrtvou neměl nikdo rád Čestné uznání Asociace autorů detektivní literatury. V Ostravě s vámi pobeseduje o své nové knize Dlužná částka. Akce začíná v 16.00.

Tentokrát zavítáme také do Svitav. Do místního Alternativního klubu Tyjátr dorazí v úterý 19. února Lukáš Hejlík s projektem LiStOVáNí. Listovat se bude knihou Doppler od norského spisovatele Erlenda Loeho. Příběh knihy vypráví o muži, který má vše, co si může přát – ženu, děti, dobrou práci. Když ale jednoho dne spadne v lese z kola, zamiluje si klid a mír, který při tom zažil. Rozhodne se změnit svůj život, opustí ženu a odstěhuje se do lesa. LiStOVáNí začíná ve 20.00.

úterý 19. února ještě jednou, tentokrát ale v Knihovně města Olomouce. Zde se uskuteční literární posezení s Petrem Ritterem. Tento olomoucký rodák, právník a spisovatel vydal loni novou knihu nazvanou Kniha moci a elegantních nevěstek. Je to politický sci-fi thriller s prvky grotesky, jehož pointa překvapí nejednoho čtenáře. Jestliže vás tato kniha zaujala, přijďte na úterní setkání, určitě se o ní dozvíte více. Vše začíná v 17.00.

Ve středu 20. února se podíváme do Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem. V 18.00 zde začíná autorské čtení spisovatelky Ireny Douskové. Autorka začínala jako básnířka, nejvíce se ale do povědomí čtenářů zapsala románem Hrdý Budžes, který proslavilo i stejnojmenné divadelní představení s Bárou Hrzánovou v hlavní roli. V roce 2018 jí vyšel její zatím poslední román Rakvičky. Setkání se koná v rámci projektu Spisovatelé do knihoven.

A zavítáme také do Krajské knihovny v Pardubicích. I zde se koná setkání z cyklu Spisovatelé do knihoven. Ve čtvrtek 21. února sem přijede prozaik, překladatel a redaktor Miloš Urban. Na svém kontě má pěknou řádku titulů a za knihu Hastrman, jejíž recenzi si můžete přečíst na našich stránkách, získal dokonce cenu Magnesia Litera. Současně tento příběh posloužil jako předloha pro stejnojmenný film Ondřeje Havelky. Setkání začíná v 17.00.

  Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář