Slavná robinsonáda s ilustracemi Zdeňka Buriana

Strycek namornik_uvodni
Pod názvem Strýček námořník vychází legendární robinsonáda s doposud nezveřejněnými ilustracemi Zdeňka Buriana. Autorem původního příběhu je Frederick Marryat. Dobrodružství posléze převyprávěl František Novotný.

Anglický námořník a spisovatel Frederick Marryat vydal svůj román Masterman Ready v roce 1841. Příběh se ihned zařadil k nejčtenějším robinsonádám 19. století. Byl oblíbený po celé Evropě, v českých zemích především pod názvem Kormidelník Vlnovský. Slavného dobrodružství se chopil spisovatel František Novotný a se znalostmi zkušeného námořníka jej nově převyprávěl. Příběh rodiny, která se plaví do Austrálie a cestou ztroskotá na pustém ostrově, kde přežije jen s pomocí oddaného a statečného „strýčka námořníka“, je dodnes působivou četbou, ozdobenou navíc výjimečnými ilustracemi Zdeňka Buriana. Ty čekaly více než sedmdesát let na své zveřejnění a knižně vycházejí vůbec poprvé.

 

Strýček námořník

Autoři: Frederick Marryat, František Novotný
Ilustroval: Zdeněk Burian

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 163×238 mm
ISBN: 978-80-00-05253-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Strýček námořník vydalo nakladatelství Albatros.

 

Ukázka z knihy

Strycek namornik_ukazka1Strycek namornik_ukazka2

Stáhněte si další ukázku.

 

František Novotný

František Novotný je spisovatel science fiction literatury, počítačový technik, plastikový modelář a jachtař. Počátky své tvorby patří do okruhu autorů sci-fi, který se v první polovině osmdesátých let ustavil kolem Ceny Karla Čapka a který znamenal novou etapu ve vývoji české sci-fi. František Novotný do soutěže pravidelně přispíval, v letech 1985 a 1991 v ní zvítězil a jako první z autorů soutěže se v roce 1988 dočkal knižního debutu. Kromě sci-fi se zabývá literaturou faktu. V roce 2003 vydal knihu Veleobři oceánů věnovanou bitevním lodím a bitevním křižníkům 20. století a v roce 2009 práci Plachty v ohni s podtitulem Od Vikingů k Sinopu – 1000 let námořních bojů. Novotný je také autorem knih Osudový konvoj, Robinson Crusoe, Prsten od vévodkyně, Za kormidlem nejen na Jadranu a dalších.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.


Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež (bylo založeno v roce 1949; do roku 1969 působilo pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy). Soustředí se na kvalitní původní i překladovou literaturu především pro děti od 2 do 12 let. Je dlouhodobým exkluzivním vydavatelem knížek Astrid Lindgrenové a příběhů Harryho Pottera J. K. Rowlingové pro území České republiky. V nabídce nakladatelství nechybí leporela, poezie, pohádky, knížky pro začínající čtenáře, literatura populárně-naučná, detektivní příběhy ani komiksy. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStrýček námořník

Marryat, Frederick - Novotný, František

Albatros, 2018

Napsat komentář