Nenechte si ujít do konce roku 2018

nenechte_si_ujit
Vánoce jsou už za dveřmi a určitě i u vás probíhají přípravy. Pokud si chcete od shonu na chvíli odpočinout, zajděte si za literaturou. V příštích dnech se koná například beseda a autogramiáda Tamary Klusové či scénické čtení LiStOVáNí, a to dokonce dvakrát.

A protože Vánoce jsou hlavně pro děti, nebude chybět pozvánka na vánoční čtení pro ty nejmenší.

Hned v pondělí 17. prosince se v Ústí nad Labem koná první ze slibovaných LiStOVáNí. Od 19.30 začne v Severočeské vědecké knihovně scénické čtení z knížky Svatá Barbora. Tento titul vypráví o novinářce Andree. Andrea se věnuje případu, na který si snad všichni pamatujeme z médií, a to tzv. kuřimské kauze. Tento případ byl od začátku opředen mnoha nejasnostmi a záhadami a neustále se kupily nové a nové. Jestli dokázala Andrea kauzu nějak rozplést, to se dozvíte z knížky a možná i z ústeckého LiStOVáNí.

PlzniKnihkupectví Plaza se v pondělí 17. prosince koná beseda a autogramiáda Tamary Klusové, zpěvačky, blogerky a manželky Tomáše Kluse. Nedávno totiž vydala knihu, kterou nazvala Kniha Života. Jde o knížku, která zaznamenává prvních sedm let života dítěte. Jestli si ale představujete, že do ní budete zapisovat první krůčky či první zoubky svého dítěte, pletete se. Jde spíš o zaznamenání emocí, které máte v srdci. Pokud vás to zaujalo, určitě se na besedu stavte.

Druhé LiStOVáNí se v poslední předvánoční týden koná v Litoměřicích. V úterý 18. prosince vezměte do Knihovny Karla Hynka Máchy své děti, protože scénické čtení bude určeno právě jim. Číst se totiž bude z knížky Kouzelná baterka, která vypráví o malém Frantovi, který moc touží po pejskovi. Ten ale u nich doma nepřichází v úvahu a tak dostane od dědečka alespoň baterku. Není to ale ledajaká baterka – je kouzelná. Oživuje totiž svým světlem úplně obyčejné věci. LiStOVáNí začíná v 17.00 a účinkují v něm Lukáš Hejlík a Pavla Dostálová. Pokud se chcete s knihou blíže seznámit, podívejte se na naši videoreportáž z brněnského LiStOVáNí, kde z knihy četli Lenka Janíková a Jakub Zedníček.

Přesuneme se do knihovny v Hradci Králové. Zde se v úterý 18. prosince uskuteční Vánoční čtení Karla Kubína. Od 17.00 si sem můžete přijít poslechnout čtení z knížek tohoto autora, konkrétně z titulu Kdo zaplatí útratu?Rok lvice. Vystoupí Jan Sklenář, člen Klicperova divadla, ale také hudební skupina Goji a další. Jestli se vám knížky zalíbí, můžete si je tu také rovnou koupit. Určitě zde strávíte moc pěkný předvánoční čas.

Pokud i vaše dítě odpočítává každý den zbývající do Vánoc, možná mu čekání zkrátíte pěkným vánočním čtením. Například tím, které se koná ve čtvrtek 20. prosince v Knihovně Jiřího Mahena Brně. Číst se bude z knížky Tappi a první sníh. Maly viking Tappi, jak už název napovídá, pozná, co je to sníh. To ale není všechno, na této akci si také všichni společně popovídáte, jak se těšíte na Vánoce, a připomenete si vánoční tradice a zvyky. Akce začíná v 16.00 na pobočce na Vinohradech.

A ještě se vrátíme do Knihovny Karla Hynka Máchy v Litoměřicích. Zde se v pátek 21. prosince koná autorský večer a autogramiáda Jakuba Praibiše. Tento básník, autor sociálních románů, učitel a překladatel vydal už několik knih, ale ta nejnovější, román Oproti bázni, je vrcholem jeho dosavadní tvorby. Ať už patříte mezi jeho příznivce, nebo autora teprve poznáváte, určitě si nenechte tuto akci ujít. Začíná v 17.00.

  Další literární akce, které se konají do konce roku, najdete v našem Kalendáři akcí.

Přejeme vám pohodové Vánoce a nový rok plný inspirativního čtení.

Doporučení:
Share

Napsat komentář