(Video)reportáž: Kouzelná baterka prosvítila den v brněnském Knihcentru

KouzelnaBaterka_nahled
Líbilo by se vám mít baterku, která umí z obyčejných věcí udělat zajímavá a hlavně živá zvířátka? Šestiletý Franta ji má, a s jeho dobrodružstvími se můžete seznámit nejen skrze knihu, ale i díky projektu LiStOVáNí.

Kouzelná baterka se rozsvítila minulý pátek, 7. června, v knihkupectví Knihcentrum.cz v brněnském obchodním centru Olympii. Příběhy malého prvňáčka Franty oživili herci Městského divadla v Brně, Lenka Janíková a Jakub Zedníček.

Lenka Janíková děti krátce seznámila s knihou, která bude v centru dění během následující hodiny.

Kouzelná baterka autorky Olgy Černé vypráví o Frantovi, který od kouzelného dědečka získá neobyčejnou baterku. Stačí s ní na něco posvítit a osvícená věc ožívá. Na Frantu tak čeká spousta dobrodružství.

Hned v prvním příběhu se mu vyplní velký sen – mít vlastního pejska.

Po celou dobu představení měli herci své knihy v rukou, a to nejen aby z nich četli, ale využívali je také jako rekvizity. Sami ztvárnili množství postav i neobvyklých zvířat, a to bez nutnosti převlékat se do kostýmů. Proč taky, vždyť Kouzelná baterka je o představivosti, a té děti rozhodně nemají nedostatek.

Z celkového počtu sedmi kapitol herci dětem představili čtyři. Nebyla nouze o legrační momenty, ale došlo i na dramatickou situaci, při které se tajil dech. Petalík totiž nasadil vlastní život v boji s nebezpečným Bubluchem, aby zachránil svého páníčka Frantu!

Jak příběh dopadne? To neprozradím. Děti se to ale dozvěděly a se smutnými obličejíky rozhodně neodcházely. Divadelní představení si užily, a jako malý bonus na závěr je čekaly drobné dárky věnované brněnskou pobočkou Knihcentra.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelná baterka

Černá, Olga

Baobab, 2012

(Video)reportáž: Kouzelná baterka prosvítila den v brněnském Knihcentru - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Alena Badinová ABA napsal:

    Dojem z krásné reportáže kazí pouze „sekání“ videa. Jinak moc dobrý nápad vložit do reportáží z akcí videa – člověk je tak vtažen na akci, na kterou osobně přijít nemohl…

    • Markéta Markéta napsal:

      ABI, jsem ráda, že se reportáž líbí. To „sekání“ ale není ve videu, to je problém buď v pomalém downloadu, nebo v prohlížeči, nebo v počítači, … Možná si to zkus pustit na jiném pc, video samo o sobě je v pořádku – vyzkoušeno na několika počítačích.

      • Alena Badinová ABA napsal:

        Já vím, že to je naším „přehrávačem“, nemám to kde jinde zhlédnout…

Napsat komentář