Zahrajte si o nostalgický návrat do „devadesátek“

jeden-kopecek-smoulovy-perex
Kdo prožil své dětství, stejně jako Marie Doležalová, v devadesátých letech, dobře si pamatuje tamagoči, mončičáky a pohádky na videokazetách. Ovšem těchto věcí bylo mnohem více a i vy si na ně můžete zavzpomínat.

Vzpomínky na dětství

Dětství, to jsou hlavně prázdniny, babičky a dědové, ale taky videopůjčovny, tamagoči a Kačeří příběhy – aspoň pro nás děti devadesátek. Každá rodina má své příběhy a tohle jsou zápisky té moji. Jsou to vzpomínky, nad kterými se usmívám a jenom sem tam se nostalgicky dojmu – třeba nad tím, jaký to bylo retro, ty časy, kdy se seznámili naši, a ještě předtím v šedesátkách jejich rodiče. A všechno je to na fotkách! Tahle kniha je napůl moje a napůl skvělé ilustrátorky Elišky Podzimkové. Její ilustrace jsou na každé straně, a proto se ta kniha nečte. Ona se prohlíží, prožívá a nasává všemi smysly.

 

Jeden kopeček šmoulový

Autorka: Marie Doležalová

Vydalo: nakladatelství Motto
Ilustrace: Eliška Podzimková
Počet stran: 192
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-267-1355-5

Přečtěte si více o knize Jeden kopeček šmoulový, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

Ukázka z knihy

MY DEVADESÁTKOVÝ DĚTI DOSPÍVÁME STRAŠNĚ POMALU.
Všechny se momentálně pohybujeme někde kolem třicítky a stejně máme hromadně tak nějak pocit, že máme pořád ještě právo být děti. Připustit si, že doba našeho dětství je už retro, není lehký.
Tak zaprvé videopůjčovny. Něco, co už dneska není, a pro nás je to nostalgie číslo jedna. Když zavřeme oči, procházíme se ve vzpomínkách mezi regály, od „pohádek“, přes „komedie“ až po „novinky“. Člověk v duchu bere do rukou prázdné obaly a snaží se z popisu děje a několika fotek odhadnout, jestli si to má půjčit. Potom si vybere jednu, maximálně dvě kazety a na víkend si je donese domů. Zkoukne je s kamarády nebo sám a může přetáčet zpátky i posouvat dopředu. Když kazeta skončí a dojede na konec, sama se vysune z videa a je čas ji vrátit. (str. 13)

 

O autorce

Marie Doležalová je herečka známá ze seriálů Comeback, Vyprávěj, Svět pod hlavou, z filmu Pusinky, jako členka souboru Divadla na Fidlovačce (2006–2018) a Olívie ve Večeru Třikrálovém na Letních shakespearovských slavnostech (2016–2017). V roce 2015 vyhrála spolu s Markem Zelinkou taneční soutěž StarDance. K psaní se dostala jako blogerka s blogem Kafe a cigárko o životě herečky, který získal Literu za blog roku v rámci cen Magnesia Litera 2015. Na podzim téhož roku vyšel blog knižně, o rok později i jako audiokniha, kterou načetla sama herečka. Pro server Stream.cz pak v roce 2017 natočila stejnojmenný seriál. V tomtéž roce pokračovala v psaní blogů, zaměřila se více na rodinu a intimnější a rozmanitější témata, což byl základ pro její druhou knihu Jeden kopeček šmoulový.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Jeden kopeček šmoulový

Každá rodina má své příběhy, které se vyprávějí na rodinných sešlostech a oslavách, a Marie Doležalová se o ty své dělí se čtenáři svého blogu. Ale u online verze nezůstalo a knižní podoba je navíc obohacena o ilustrace Elišky Podzimkové a retro fotografie, takže si ji můžete nejen číst, ale také prohlížet a prožívat. Zavzpomínejte si na dobu, kdy děti hrály Tetris, sledovaly Kačeří příběhy a v létě chodily na Jeden kopeček šmoulový.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jeden kopeček šmoulový vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jeden kopeček šmoulový
probíhá od 11. do 24. prosince 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Jeden kopeček šmoulový

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJeden kopeček šmoulový

Doležalová, Marie

Motto, 2018

Napsat komentář