Detektivní pátrání

lupa-a-bryle-krimi-tipy-nahled
Vydejte se po stopě zločinu, pátrejte po vrahovi či zloději a pomozte vyřešit zapeklité případy. Vyberte si v dnešních tipech knihu, která se vám bude nejvíce líbit, a ponořte se do honby za zločinci z pohodlí vlastního křesla.

Jste-li milovníky knih Agathy Christie, zkuste si přečíst příběh Na trhu pro vraždu, který je plný britského humoru a tajemných vražd, stejně jako detektivky této světově známé autorky.

Na trhu pro vraždu

Případy lady Hardcastleové
Autor: T.E. Kinsey
Přeložil: Ivan Němeček

Počet stran: 270
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-759-3013-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Na trhu pro vraždu vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Na jaře 1909 si lehce výstřední dáma, lady Hardcastleová užívá příjemně klidného života na anglickém venkově, kam se přestěhovala po bouřlivém období prožitém převážně v Indii a v Londýně. Idyla však končí po té, co navštíví dobytčí trh a poobědvá v místním hostinci, kde nečekaně dramaticky umírá farmář Caradine. Lady Hardcastleová se svou služebnou Flo se tedy znovu pouštějí do řešení zapeklitého případu vraždy. S typickým britským humorem, vyzbrojeny lstivostí, ale také úderným pravým hákem zjišťují, co se opravdu stalo a proč. A pustí se nejen do vyšetřování vraždy, ale také krádeže, při které nebylo nic ukradeno, a zúčastní se seance s nešťastným duchem. Zápletka se komplikuje, počet podezřelých roste a rozuzlení spočívá v rukou lady Hardcastleové. Pokračování veleúspěšného britského detektivního románu v duchu Agathy Christie.

Objevte také první díl série – Záhadná smrt na venkově.

————————————————

Pokud hledáte trochu drsnější knihu a nebezpečnější případ, máme pro vás knihu Stockholm: Recept na vraždu. Stejně jako většina severských detektivek je temná a překvapující.

Stockholm: Recept na vraždu

Autorka: Hanna Lindberg
Přeložila: Marie Přibylová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-87973-38-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Stockholm: Recept na vraždu vydalo nakladatelství No Limits.

Nablýskaný svět luxusních restaurací má dvě tváře. To, co je vidět, jsou pokrmy netušených chutí, usmívající se obsluha, dokonalý servis. Ale to, co vidět není, je drsné zacházení s personálem, tvrdý konkurenční boj, závist, pomluvy, komploty, jak konkurenty co nejrychleji dohnat ke krachu. A když to bude nezbytné, tak se postarat o jejich odchod nejen ze scény, ale i na věčnost.
Poté, co novinářka Solveig Berg pomohla odhalit zákulisí vraždy slavné modelky, je opět na vrcholu. Zapomenuty jsou všechny její hříchy z minulosti. Užívá si přízeň čtenářů i své nadřízené. Ale ne na dlouho. Šéfredaktorka internetového serveru, která v posledních letech pátrala po stopách praní špinavých peněz, je totiž během slavnostního udílení kulinářských cen zastřelena přímo na pódiu.
A protože jejich vztah byl více přátelský než pracovní, Solveig cítí povinnost pomoct policii odhalit jejího vraha. Jenomže ta o její pomoc nestojí. Ale proč? Je za tím jen neochota spolupracovat na případu s novinářkou, nebo je snad někdo z policistů do celého případu namočený? A tak se Solveig pouští do pátrání na vlastní pěst, a prostředí, do kterého se dostane, nebude nablýskané zákulisí luxusních restaurací oceněných michelinskými hvězdičkami, ale pořádná stoka, ve které navíc narazí na stíny své minulosti, které její pátrání po vrahovi změní v boj o holý život.

Kniha je volným pokračováním úspěšného titulu Stockholm: Přísně tajné, na kterou si můžete u nás na stránkách přečíst recenzi!

 

————————————————

Kniha Černé srdce zahajuje novou krimi sérii, která je opravdu jen pro ty nejotrlejší čtenáře. Vydejte se po stopě sériového vraha…

Černé srdce

1.díl série
Autorka: Anna-Lou Weatherley
Přeložila: Lucie Gurrick

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-579-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Černé srdce vydalo nakladatelství Metafora.

Detektiv Dan Riley musí zastavit sériového vraha.
Na podlaze pokryté krví leží vedle bonboniéry ve tvaru srdce vzkaz se slovy: „Můj nádherný miláčku, je mi to moc líto. Odpusť mi to, prosím.“
Když je v jednom hotelovém pokoji v Londýně nalezeno tělo mrtvého muže s podřezanými zápěstími, zdá se, že jde o tragickou sebevraždu. Ale detektiv Dan Riley má podezření, že je to jinak, než je na první pohled zřejmé. Zpráva z patologie potvrzuje jeho nejhorší obavy – oběť byla otrávena. V tu chvíli má co dělat s vyšetřováním vraždy.
Brzy narazí na znepokojivý objev, který ukazuje na spojení mezi obětí a ženou z internetové seznamky, která si říká Zlatovláska. Šlo jí o pomstu nebo snad něco jiného?
Dan, který už dva roky truchlí po své těhotné přítelkyni, jež zahynula při autonehodě, se s veškerou vervou pouští do vyšetřování. Sotva však začnou jednotlivé dílky tohoto složitého případu do sebe zapadat, je nalezeno tělo mrtvé ženy s úplně identickými zraněními.
Dan je na stopě rozdvojené osobnosti, která je blíž, než tuší. Dokáže překonat své vlastní démony a zastavit vraha dřív, než bude pozdě?

————————————————

Dalším naším tipem je detektivka slovenského autora, jejíž děj se odehrává v období přechodu ze socialismu na demokracii. Mapuje tak nejen tehdejší zločiny, ale také novou dobu.

Dopis ze záhrobí

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Jan Hanzlík

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7529-617-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Dopis ze záhrobí vydalo nakladatelství Slovart.

V roce 1990 začíná nová éra v dějinách našeho státu, staré socialistické struktury se hroutí, nastupuje demokracie se všemi kladnými i zápornými dopady na obyčejné lidi, policisty nevyjímaje. VB – Veřejná bezpečnost – se přetransformovala na policejní sbor, ale otázka, kdo ho bude tvořit, vyřešena není. Stanou se ze všech příslušníků ze dne na den policisté? Čeká funkcionáře a politicky aktivní příslušníky odchod do civilu? Doplatí na nové změny i zkušení renomovaní kriminalisté, jako je komunista Eduard Burger, nebo je nový režim vezme na milost? Dilema vyřeší osudové rozhodnutí nově zvoleného prezidenta. Uvede se neuváženým, krátkozrakým činem – vyhlásí širokou amnestii. Noční ulice jsou najednou plné deviantů, násilníků a vrahů, novodobí detektivové tím dostanou šanci uklidit, dokázat společnosti svou potřebnost. Vše se mění, nová demokratická doba přináší nové vraždy, které svou brutalitou a bestiálností předčí ty staré, socialistické. Vše se vším souvisí, stín minulosti se vznáší nejen nad detektivy, ale i nad vrahy. Na otázku, komu svítá na lepší časy, zatím nezná odpověď vůbec nikdo, všechno ukáže až budoucnost…

Klíč zasunul s opatrností profesionálního lupiče. Dveře nevrzly, ani když je zavřel. Světlo z chodby od výtahu ho upozornilo na překážku – věšáková stěna volně opřená o panel. Pozor, nezakopnout! Ano! Dobře! Už si vzpomněl! Nemohl trefit na hajzl, motal se po chodbě, v zuřivosti popadl věšákovou stěnu a všechny čtyři hmoždinky vytrhl jedním zem. V pátrání po záchodě mu to nepomohlo, spadl, věšáková stěna na něj, pochcal se a do rána spal mok, přikry jen pár kabáty. Žena se ho bála v takovém stavu zachraňovat, každý se ho bál v takovém stavu byť jen dotknout. Když byl opilý anebo zuřivý, neodolal ani beton, ani dřevo.

Podívejte se na celou ukázku.

Nebo si přečtěte naše recenze na některé z autorových dalších detektivek: Cigaretka na dva tahySmrt na druhém břehu

————————————————

Dnešní knižní tipy zakončuje detektivní kniha unikátní v mnoha ohledech – audiokniha o dámské detektivní kanceláři v Botswaně je opravdu snad jediná svého druhu.

První dámská detektivní kancelář (audiokniha)

Autor: Alexander Smith
Přeložila: Pavla Kubaláková

Vazba: CD
ISBN: 8590236100022
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu První dámská detektivní kancelář vydalo nakladatelství Radioservis.

Zábavné i napínavé příběhy první soukromé detektivky v Botswaně, jihoafrické zemi, kde život je tak odlišný od našeho – a vášně a zločiny jsou často stejné.
Knihu zimbabwsko-britského spisovatele čte Jana Stryková.
Sympatická Precious Ramotswe zakládá první ženskou detektivní agenturu v Gaborone, hlavním městě Botswany. Nejenže se dokáže vypořádat s podvodníky, najít zmizelého manžela nebo zkrotit neposlušné dcery ustaraných rodičů, ale nabídne nám také pohled do duše národa, jenž obývá oblast na prahu pouště Kalahari. Když se Precious nakonec vrhne po stopách zmizelého dítěte, riskuje vlastní pověst a možná i život. Alexander McCall Smith okouzlil čtenáře netradiční hlavní hrdinkou i jejím chytrým humorem.

Poslechněte si úryvek audioknihy na stránkách nakladatele.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi detektivky? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa trhu pro vraždu
Případy lady Hardcastleové

Kinsey, T.E.

Pavel Dobrovský – BETA, 2018

zobrazit info o knizeStockholm: Recept na vraždu

Lindberg, Hanna

No Limits, 2018

zobrazit info o knizeČerné srdce
1.díl série

Weatherley, Anna-Lou

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeDopis ze záhrobí

Dán, Dominik

Slovart, 2018

zobrazit info o knizePrvní dámská detektivní kancelář (audiokniha)

Smith, Alexander McCall

Radioservis

Napsat komentář