Thrillery na podzimní večery

zaver_leta_na_mrazive_vlne_krimi
Podzimní plískanice a dlouhé večery vytvářejí skvělou atmosféru pro četbu thrillerů. Proto vám jich v dnešních tipech představíme rovnou pět. Děsivé příběhy plné napětí vás pohltí na dlouhé hodiny. Stačí si jen vybrat.

Angela nikdy nevěřila na šťastné konce krátkodobých letních známostí. Když pak ale z jedné takové vzniklo manželství, vypadalo to na happy end. Po několika letech však na Jasonovi ulpí vážná obvinění… Zůstane jeho manželka při něm? Nebo se ukáže, že není takovým mužem, za jakého jej považovala?

Manželka

Šokující thriller z domácího prostředí připomínající román Za zavřenými dveřmi.
Angela potkává Jasona na večírku, pro který zajišťuje občerstvení. Je přesvědčená, že jejich romance bude jen krátkodobý úlet, jak to ostatně bývá mezi letními hosty a místními. K jejímu překvapení má však Jason, úspěšný profesor ekonomie, jiné plány. Následující léto se vezmou.
Manželství je pro ni skvělou příležitostí začít znovu a jinak. Se synem se odstěhuje na Manhattan, kde nikdo nic netuší o její tragické zkušenosti z mládí. S Jasonem navíc tvoří perfektní pár.
Po šesti letech se Jason díky úspěchu své knihy a rostoucí proslulosti v médiích stává známou osobností. Tím se ale najednou dostává příliš pozornosti i Angele, která o to ani v nejmenším nestojí. Jejich dokonalý život se začne hroutit ve chvíli, kdy jedna ze stážistek na univerzitě vznese proti Jasonovi obvinění ze sexuálního obtěžování a další žena, Kerry Lynchová, přijde s ještě mnohem závažnějším tvrzením.
Jason prohlašuje, že je nevinný, a Angela mu věří. Když však Kerry záhadně zmizí, musí Angela přehodnotit svůj pohled: jak na muže, jehož si vzala, tak na ženu, které se rozhodla nevěřit.

Autorka: Alafair Burke
Přeložil: Lubomír Veselý

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7359-575-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Manželka vydalo nakladatelství Metafora.

Napsali o knize

Thriller postavený na horské dráze domácího násilí.

– Publisher´s Weekly

Skutečně vynikající děj… Spletitý jako bludiště, jemně vrstvený a dokonale načasovaný.

– Thriller Books Journal

————————————————

Detektiv Sam Porter žije jediným případem. Už léta pronásleduje takzvaného Opičího vraha, aniž by se k němu byť jen přiblížil. Když se mu ale do rukou kromě balíčků s částmi těl zavražděných obětí dostane také vrahův deník, situace se konečně začne obracet k lepšímu.

Čtvrtá opice

Je perfekcionalista, je neuchopitelný, je psychopat. Přezdívá se mu Opičí vrah. Je to zabiják s pokřiveným viděním světa a s absolutní absencí soucitu.
Detektiv Sam Porter ho pronásleduje dlouhých pět let a po celou tu dobu od něj dostává balíčky s děsivým obsahem. Každá doručená zásilka obsahuje část těla zavražděné oběti.
Teď ale došlo k významnému zvratu v pátrání: Porterovi se dostal do ruky vrahův deník. Podaří se mu z šílencových zápisků vydedukovat jeho osobnost? Dokáže rozklíčovat motivy jeho jednání? Pokud uspěje, mohl by dosáhnout něčeho donedávna nepředstavitelného – totiž najít příští Opičákovu oběť dřív, než bude pozdě.

Autor: J. D. Barker
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 450
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-286-6
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Čtvrtá opice vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Nash kývl hlavou k  autobusu městské hromadné dopravy, který stál u obrubníku asi padesát metrů od nich. „Člověk proti stroji. Pojď.“
Porter ho následoval a Eisley i s deskami šel pár kroků za nimi.
Před autobusem fotil technik z forenzního. Mřížka chladiče byla prohnutá. Tři centimetry nad pravým světlometem popraskaný lak. Jiný vyšetřovatel ohledával cosi, co se zapíchlo do pravé pneumatiky.
Když přišli blíž, všiml si Porter černého pytle na mrtvoly ležícího uprostřed hloučku uniformovaných policistů, kteří zadržovali rostoucí dav.
„Autobus jel rychle; další zastávku má až kilák a půl odsud,“ řekl jim Nash. (str. 14)

Přečtěte si prvních deset tisíc slov z úvodu knihy.

————————————————

Fotografka Mira dostane obrovskou šanci – strávit rok na Farallonech ve společnosti význačných vědců se speciálním povolením. Když ale jeden z nich nečekaně zemře, stávají se téměř opuštěné ostrovy Mrtvých dějištěm strachu a nejistoty. Utéct však není kam, proto nezbývá než čekat…

Strážci světla

Ne nadarmo se Farallonským ostrovům říká ostrovy Mrtvých – každý, kdo na ně zavítá, se musí smířit s tím, že už se možná nevrátí.
Fotografka přírodních scenerií Miranda se rozhodne strávit rok na Farallonech. Na tyto krásné, ale nebezpečné ostrovy je vstup možný jen na zvláštní povolení, a tak jedinými Mirandinými společníky jsou biologové, kteří v drsných podmínkách studují pozoruhodnou místní faunu – žraloky, hejna velryb, rypouše, krvelačné racky, alkouny i přemnožené myši.
Miranda si své nové působiště zamiluje, ale zároveň si začíná uvědomovat, že strávit rok mimo civilizaci bude náročnější, než si představovala. Když jeden z vědců nečekaně zemře, vyvstává otázka, jestli padl za oběť pouze nehostinným ostrovům Mrtvých, nebo některému z jejich dočasných obyvatel. Z ostrovů ovšem není kam utéct a nezbývá, než s neustálou hrozbou smrti pokračovat den za dnem dál…

Autorka: Abby Geniová
Přeložila: Anna Halfarová

Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-625-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Strážci světla vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Poslední rok každé ráno poslouchala, jak si Galen důkladně odplivává do umyvadla. Stála s Charlene u sporáku a uchichtávala se, když na pánvičku do míchaných vajec od mořských ptáků sypaly všemožné koření ze spižírny v marné snaze, aby snídaně chutnala aspoň trochu míň po rybině. Chodívala na procházky s Mickem, kroužili spolu okolo pobřeží. Čekala u hlavního vchodu a sledovala Foresta, jak si pečlivě zavazuje tkaničky, trvalo mu to o deset minut déle než ostatním, jako by na přesnosti každého uzlu závisel osud světa. Miranda zná všechny jejich zvláštnosti. Ví, že když se Galen směje, mhouří oči a pusu má tak doširoka otevřenou, že je vidět každá plomba. Ví, že si Lucy brouká ve spánku, hodinu za hodinou, ve ztichlé chatě je to zřetelně slyšet. Pamatuje si zemitý a ostrý pach Andrewova potu. Přesně ví, jak široké jsou Mickovy bílé ruce.
Nikoho z těchhle lidí už nikdy neuvidí. Svým způsobem je ráda. (str. 13, 14)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Ďábel se může ukrývat všude, ale nejčastěji sídlí v hlavách šílených vrahů, například takových, kteří jsou vězněni v léčebně vedené doktorem Kosárkem. Jeho studium pominutých zločinců však může přinést něco nového. Například odhalení totožnosti Kožené zástěry – pražského vraha, který zatím uniká dopadení.

Kde se skrývá ďábel

Jak najdeš vraha, když jsi obklopen šílenstvím?
Tajuplná psychiatrická léčebna pro nejnebezpečnější zločince je místo, kde se skrývá ďábel. Temný historický thriller z Československa 30. let.
Autor mezinárodních bestselerů Craig Russell přichází s moderním gotickým veledílem: Šest uvězněných zrůd. Vrah na svobodě. Rok 1935. Zatímco Evropa se připravuje na katastrofální válku, v psychiatrické léčebně na odlehlém hradě v rustikálním prostředí Československa je uvězněno šest vražedných maniaků – takzvaná Ďáblova šestka. Každý pacient má svůj vlastní temný příběh a doktor Viktor Kosárek, mladý psychiatr využívající převratné metody, přebírá úkol odemknout jejich smrtonosná tajemství.
Ve stejné době řádí v Praze strašlivý, démonický vrah známý jako „Kožená zástěra“, který masakruje oběti po celém městě a úspěšně uniká dopadení. Zdá se, že jeho zvrácené zločiny páchá sám ďábel. A je to docela možné… Co ho spojuje s šílenými chovanci na Orlím hradě? To ví jen ďábel sám. A na Viktorovi je, aby to zjistil.
Předkupní práva na filmové zpracování románu
Kde se skrývá ďábel získala společnost Columbia Pictures.

Autor: Craig Russell
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7565-340-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Kde se skrývá ďábel vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Objevení toho hlasu, oné temné osobnosti, bylo jako východ nějakého strašného černého slunce. Vyplnil věžní místnost hradu blyštivou temnotou a jeho zášť se zapouštěla hluboko do hustého, masivního kamene starobylých zdí. Ačkoli byl pacient bezpečně upoutaný na vyšetřovacím lůžku, Viktor si připadal podivně odříznutý a zranitelný. Měl strach. To, co slyšel, nedávalo smysl. To přece nebylo možné!
Viktor si uvědomil, že hlas není jen nějaký fragment pacientovy rozštěpené osobnosti. Tohle bylo něco jiného, něco odjinud. Něco mnohem horšího. (str. 14)

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Charlie Lagerová dostala případ, o který nestála – vyšetřit zmizení dívky z vesnice, která je shodou okolností jejím vlastním rodištěm. Pronásledovaná vzpomínkami na neutěšené dětství se noří hlouběji do případu, aby našla zároveň něco nového o své vlastní rodině. Něco opravdu děsivého.

Na okraji

Uprostřed Švédska na hranici krajů Västergötland a Värmland leží v hlubokých lesích vesnice Gullspång. Jednoho horkého léta odsud zmizí sedmnáctiletá Annabelle. Její rodiče šílí strachy, místní policie je bezradná a organizace Missing People ji bezvýsledně hledá. Na místo činu jsou vysláni inspektorka Charlie Lagerová a její kolega. Charlie je zkušená policistka a práce jí poskytuje uklidňující rutinu, kterou její chaotická duše potřebuje. Tohoto případu se ujmout nechce, ale nakonec udělá to, co vždycky: poslechne příkaz.
Charlie Lagerová se tak vydá na cestu do minulosti. Musí se vrátit tam, odkud odešla, když jí bylo čtrnáct let, vrátit se do dětství, kterému se ze všech sil snažila uniknout. Jakmile se vrátí, všechny její vzpomínky oživnou. Vzpomínky na tehdejší omezené možnosti a velkou touhu utéct. Vzpomínky na matku, která představuje všechno, čeho se Charlie bojí: alkoholismus a nemoc.
Zatímco se Charlie snaží zjistit, co se Annabelle stalo, objevuje děsivá fakta ze své minulosti. Musí čelit i své nejhorší vzpomínce: okamžiku, kdy nechala někoho zemřít.

Autorka: Lina Bengtsdotterová
Přeložila: Lucie Podhorná

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-0764-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Na okraji vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Louky přikryla mlha a v příkopu u polní cesty vyhrávali cvrčci. Podél něj vrávorala dívka. Mezi nohama jí tepalo, vytékala z ní jakási tekutina. Říkala si, že by měla plakat, ale žádné slzy nepřicházely.
Kolik je hodin? Jedenáct? Dvanáct? Vylovila z kabelky telefon. Za chvíli půl jedné. Máma bude šílet. Odchytí si ji hned ve dveřích, popadne ji za ramena, zatřese s ní a zaječí, kde byla tak dlouho. Potom si všimne šrámů, krve, potrhaných šatů. Jak jí to jen vysvětlí?
Byla tak zabraná do myšlenek, že si osoby před sebou nevšimla, dokud je od sebe nedělilo pouhých pár metrů. Nejdřív vyjekla, ale když spatřila známou tvář, vydechla úlevou.
„To jsi ty?“ zamumlala. „Vyděsila jsem se k smrti.“ (str. 13)

Pokračujte ve čtení ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeManželka

Burke, Alafair

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeČtvrtá opice

Barker, J. D.

Domino, 2018

zobrazit info o knizeStrážci světla

Geniová, Abby

Host, 2018

zobrazit info o knizeKde se skrývá ďábel

Russell, Craig

Jota, 2018

zobrazit info o knizeNa okraji

Bengtsdotterová, Lina

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář