Získejte knihu vyvracející mýty posledních 100 let

100-let-padu-republiky-perex
Skutečně letos slavíme sto let svobody našeho státu a osvobození od útlaku ze strany rakousko-uherské říše, nebo si svou suverenitu idealizujeme a zavíráme oči před skutečností? Začtěte se do knihy Martina Herzána a odpovězte si sami.

Odhalte dosud přehlížené skutečnosti

V roce 1918 vznikl z rozpadu Rakousko-uherské říše kromě jiných i nový suverénní samostatný stát Československo. Od této události v době vydání této knihy uplynulo již 100 let a k výročí se uskutečnilo mnoho oslav. Je ale opravdu důvod k oslavám? Slavíme jen fakt, že je něčemu sto let nebo opravdu věříme tomu, že slavíme 100 let svobody, dokonalosti našeho národa, pravdy, lásky a míru? A proč ani téměř 30 let od „Sametové revoluce“ stále nevyhrála slibovaná pravda a láska nad lží a nenávistí? Možná proto, že si náš národ stále něco nalhává, idealizuje a nedokáže se vyrovnat s minulostí.

Tato kniha vychází v roce 100. výročí vzniku republiky a přináší reálný pohled na to, co jsme doopravdy spáchali touhou po samostatnosti a kolik zla to způsobilo našemu i okolním národům nejen na dalších 100 let.

 

100 let pádů republiky

Autor: Martin Herzán

Vydalo: nakladatelství AOS Publishing
Počet stran: 200
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-87624-64-7

Přečtěte si více o knize 100 let pádů republiky, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu 100 let pádů republiky

Tento rok slaví naše republika sté výročí od svého vzniku, všechna média nám to masivně připomínají a vychází také nespočet publikací. Spisovatel a historik Martin Herzán se však ve své knize tohoto tématu zhostil jinak než ostatní a namísto oslavných pasáží a idealizování historie se věnuje spíše vyvracení všeobecně panujících idealizovaných mýtů, zamlčovaných skutečností a kritice. Nemusíte s ním ve všem souhlasit, ale některé pasáže vás možná přimějí začít pohlížet na události posledního století jiným pohledem.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu 100 let pádů republiky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu 100 let pádů republiky
probíhá od 18. do 24. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dvě knihy 100 let pádů republiky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize100 let pádů republiky
Skrytá pravda o smrti Rakousko-Uherské říše a vzniku republiky Československé

Herzán, Martin

AOS Publishing, 2018

Napsat komentář