Domácí tvoření

tipy tvoreni
Přinášíme vám inspiraci, jak vyplnit deštivé podzimní dny. Když už sedíte doma nad šálkem čaje, proč nevyužít čas, nezapojit kreativitu a nevytvořit něco hezkého? Tvořte sami nebo s dětmi, vyrobte si zvířátka a nebo nějakou hezkou ozdobu z kůže.

Tato knížka je jako dělaná pro všechny rodiče, kteří mají kreativní děti a rádi by je zabavili. Vyrábění různých roztodivných zvířátek zaměstná jak nudící se děti, tak maminku či babičku.

Vyrobte si kouzelná zvířátka

Autorka: Blanka Kochová

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-0699-8
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Vyrobte si kouzelná zvířátka vydalo nakladatelství Grada.

Kniha je sbírkou tvůrčích nápadů a výtvarných technik, kterými můžete děti provést, vysvětlit jim jednotlivé postupy a pomoci jim s těžšími částmi návodů. Vytvoříte si společné chvíle plné tvůrčího nadšení a vzpomínek v podobě postaviček těch nejpodivnějších tvorů. Podívej, stále tu mám toho nosorožce s křivýma nohama, kterého jsme lepili, když pršelo, pamatuješ?
Děti někdy vyrostou rychleji, než jsme čekali, a máme pocit, že jakékoli množství společně stráveného času nám nikdy nestačí. Chceme tu být pro ně, chránit je a vytvářet krásné společné chvíle, které se pro ně stanou cennými vzpomínkami. Pomáháme dětem objevovat jejich tvořivost – naučíme je přišít knoflík, věnujeme jim první „dospělácké nůžky“, nakreslíme jim dinosaury a skřítky na přání, a jen kvůli nim si nasadíme na hlavu nemožnou papírovou čepici.
Krátké legendy o jednotlivých tvorech pomáhají dětem rozvíjet jejich fantazii a vedou je k vytváření vlastních příběhů.

zviratka ukazka

Inspirujte se více v celé ukázce.

O autorce

Blanka Kochová pochází z Brna, kde se narodila roku 1991. Věnuje se především ilustraci a tvorbě vlastních knih. Zajímá ji tvorba tvůrčích návodů zaměřených na zvířátka z korálků, drobnosti pro děti a bižuterii, které příležitostně publikuje v časopisech. Při návrhu bižuterie používá kromě korálků tradiční techniky jako je vyšívání, pletení či háčkování.

Zdroj: autorčiny stránky

O nakladatelství

gradaNakladatelství Grada vydává knihy v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Vytvořte si vlastní originální šperky z kůže! Kniha je plná neotřelých nápadů a návodů, jak si jednoduše udělat krásné doplňky.

Doplňky z kůže

Autoři: Roy Luo, Kelly Tong
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 220×220 mm
ISBN: 978-80-7359-564-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Doplňky z kůže vydalo nakladatelství Metafora.

Vyrobte si doma vlastní kožené šperky, které originálně doplní váš styl. Není nic snazšího: stačí si jen koupit kožené šňůrky podle svého vkusu a pustit se do toho.
Vyberte si z celé řady jednoduchých či složitě splétaných náramků, náhrdelníků, prstýnků, ozdobných knoflíků či přívěsků. Krok za krokem následujte techniku splétání a spojování copánků, kterou zvládne opravdu každý.

Budete překvapeni, jak snadno vám pod rukama vznikne něco krásného.

O nakladatelství

metaforaNakladatelství Metafora vzniklo v roce 2001. Orientuje se spíše na překladovou literaturu. Vydává knížky z různých oblastí, především beletrii, detektivky, knížky pro radost a pohlazení na duši, esoteriku, knížky o koních, nápady a rady na ruční práce,…
Občas ale sáhne i po českém autorovi.

 

Další kreativní nápady

Pokud by vaše děti náhodou nelákalo tvořit zvířátka, ale mají přesto chuť do něčeho se pustit, můžete se inspirovat v našem článku, jak s nimi vyrobit spoustu krásných věcí z přírodních materiálů, které najdete teď na podzim všude kolem sebe.

A pro ty, koho by nelákaly zrovna kožené doplňky máme alternativu — šperky, které si můžete ušít! Inspiraci najdete na našem webu a kromě knih o výrobě šperků tam najdete i jiné tvořivé knihy. Například kniha o výrobě věnců a jiných přírodních dekorací, na tu je akorát čas!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Co nejraději tvoříte vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVyrobte si kouzelná zvířátka

Kochová, Blanka

Grada, 2018

zobrazit info o knizeDoplňky z kůže

Luo, Roy – Tong, Kelly

Metafora, 2018

Napsat komentář