Získejte příběh hrázného složený z dopisů

strazce-nadrze-perex
Strážce přehrady Jiří Smrček vytrvale podává generálnímu řediteli povodí reporty nejen o své práci, ale především o svém životě. I když ani na jeden z listů nedostane odpověď, píše znovu a znovu a vy si můžete jeho dopisy přečíst.

Ze života hrázného Smrčka

Starý strážce vodní nádrže Jiří Smrček si dopisuje s generálním ředitelem povodí. Jsou to zprávy o stavu přehrady, ale také o stavu jeho duše. Nevadí, že ředitel ani na jeden z jeho 23 dopisů neodpoví. Smrček, bývalý venkovský učitel, na sebe prozrazuje i věci, které každému nesvěříme. Je zjitřený úkolem, který ho zaskočil: má najít mezi spoluobčany obce Horní Znělá svého nástupce. Bude to plukovník Dekl, nebo někdo jiný?

 

Strážce nádrže

Autor: Zdeněk Svěrák

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 96
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-247-4184-0

Přečtěte si více o knize Strážce nádrže, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Vážený pane řediteli!
Inženýr Anděl mi taktně naznačil, že byste uvítal, kdybych své osobní dopisy psal na počítači nebo na psacím stroji. Počítač nevlastním ani s ním neumím pracovat, a tak píši na staré mašině Remington a prosím, abyste omluvil překlepy a to, že některá písmena nedoléhají, jak by měla. Nevím, jestli je pravda, že si Vaše paní schovává mé kresby, nebo to pan inženýr uvedl jen proto, aby mě potěšil. Je-li tomu tak, rád občas nějakou přiložím, i když si myslím, že jsem byl možná jako učitel kreslení dobrý, ale jako kreslíř spíše průměrný.
V úvodu Vám chci ze srdce poblahopřát k svátku. Přeji především pevné zdraví, neboť jedině ve zdraví můžete naplno věnovat své síly rodině a celému povodí.
Jak vyplývá z mého měsíčního hlášení, naše Magda je zatím v dobré kondici. Průtok je pravidelný, téměř bez výkyvů. I já se cítím dobře a zdraví mi zaplať bůh slouží. Náš pan doktor Mezera dbá, abych nic nezanedbal, a poslal mě proto na kolonoskopii.

 

O autorovi

zdenek-sverakZdeněk Svěrák je populární český dramatik, scenárista, herec, spisovatel a textař. Původním povoláním učitel českého jazyka nastoupil po 4 letech pedagogického působení jako redaktor do Českého rozhlasu. Zde se stal jedním z autorů rozhlasového pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka, v němž vznikla postava českého velikána a génia Járy Cimrmana. Během svého působení na české mediální scéně vytvořil Zdeněk Svěrák několik hvězdných dvojic. S Ladislavem Smoljakem psali již dnes legendární divadelní hry pro domovské Žižkovské divadlo Járy Cimrmana a společně se podíleli na úspěšných filmových komediích, z nichž slavné hlášky znají lidé všech generací. Spolu s hudebním skladatelem Jaroslavem Uhlířem napsal Zdeněk Svěrák více než 500 písniček, které se stále těší velké oblibě, a to nejen u dětí, ale i jejich rodičů a prarodičů. A konečně se svým synem Janem realizovali úspěšné filmy, z nichž slavný Kolja obdržel filmového Oskara.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Strážce nádrže

Jiří Smrček je strážce vodní nádrže Magda, brzy má však odejít do důchodu a ještě předtím musí mezi občany obce Horní Znělá najít svého nástupce. Úkol je to nelehký a o svých nezdarech pravidelně informuje ředitele povodí. Služební hlášení však v jeho dopisech hrají pouze okrajovou roli a osamělý bývalý učitel v nich prozradí často mnoho ze svého soukromého života, přestože odpovědi, nebo dokonce rady se nikdy nedočká. Začtěte se do příběhu napsaného ve formě dopisů, který Zdeněk Svěrák podává se svým typicky laskavým humorem.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Strážce nádrže vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Strážce nádrže
probíhá od 13. do 26. října 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Strážce nádrže

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStrážce nádrže

Svěrák, Zdeněk

Cosmopolis, 2018

Získejte příběh hrázného složený z dopisů - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Mnohokrát děkuji za zaslání této vyhrané knihy, která mně dnes byla doručena zcela v pořádku.

Napsat komentář