Jak na módní trendy

Tipy_Sila stylu_Prakticky pruvodce svetem vousu
Dnes tady máme stylové tipy pro muže i ženy. Dámy ocení profesionální vhled do všech tajemství módy, zatímco muži budou jistě potěšeni knihou, která je provede světem vousů.

Patříte-li mezi vášnivé čtenářky módních časopisů a vůbec mezi nadšené milovnice módy, pak by ve vaší knihovničce neměla chybět publikace Síla stylu Barbary Nesvadbové. Vypilujte svůj styl k dokonalosti!

Síla stylu

Autorka: Barbara Nesvadbová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 180×200 mm
ISBN: 978-80-267-1254-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Síla stylu vydalo nakladatelství Motto.

Jak nepodlehnout trendům? Jak lichotit vlastní postavě? Jak najít šaty, za kterými se každý muž otočí? Móda je komunikační prostředek. Oblečení o nás říká víc, než si myslíme. A než jsme ochotné si přiznat. Jistě neplatí, že šaty dělají člověka. Nicméně první dojem na vaše okolí skutečně utváří. A první dojem je skoro stejně důležitý, jako první láska.

 

Ukázka z knihy

Když podrobíte pečlivé rešerši styl, kterým se oblékají géniové, závěr je překvapivý. Zjistíte, že to bývá převelice puristické a jednoduché.
Giorgio Armani a jeho černá trička, navy roláky a úzké kalhoty. Mark Zuckerberg – nenápadné, povětšinou šedé mikiny s kapucí. A nejde zapomenout na Steva Jobse v legendárním černém tričku se stojáčkem.
Takřka všichni návrháři mají jednoduchou základní uniformu. Lagerfeld přidal ještě kočku. A kočičí uniformu. Kdo by neznal doplňky Choupette! Nicméně třeba každodenní oblek jeho vlastní ikony Coco byl až nudně identický dekádu za dekádou.
Samozřejmě že se zmíněným lidem dostává kreativity, zvídavosti i peněz. A jistě to nejsou novodobí kněží striktního odpírání či záchrany ekosystému. Proč tedy? Z lenosti? Že nechtějí zatěžovat mozek zbytečným výběrem? Nebo se prostě jen definitivně zabydleli ve svém vlastním stylu a nemají nejmenší zájem hranici pohodlné jistoty přestoupit? (str. 8)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Barbara Nesvadbová

Barbara Nesvadbová se narodila v rodině dvou lékařů, její otec Josef se ale věnoval také literární tvorbě a byl úspěšným autorem sci-fi. Barbara vystudovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy, v současnosti je šéfredaktorkou prestižního módního časopisu Harper’s Bazaar. Roku 1997 vydala svou prvotinu Řízkaři a poté následovaly další knihy, mimo jiné BestiářPohádkář (oba tituly byly na základě jejího scénáře úspěšně zfilmovány), PralinkyLaskonky a mnoho dalších. Založila nadační fond Bazaar Charity, aktivně pracuje pro neziskovou společnost Etincelle a zároveň podporuje UNICEF a centrum výcviku psů pro postižené osoby Helppes.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

 

Motto je nakladatelství s pozitivním nábojem. Vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek (Halina Pawlowská, Ivanka Devátá, Irena Obermannová, Barbara Nesvadbová). Objevuje i nové autorky (Eva Rýznerová, Michaela Klevisová) a uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány Říkal jsi, Ti amo a Oběd v Paříži, které kombinují příběhy o lásce s recepty.

————————————————

Vousáči, pozor! Pro vás tady máme Praktického průvodce světem vousů od Jeana Artignana, který vás provede výběrem, střihy a způsoby péče o všemožné druhy vousů. Starejte se o svou tvář správně a s radostí!

Praktický průvodce světem vousů

Autor: Jean Artignan
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 155×220 mm
ISBN: 978-80-7565-336-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Praktický průvodce světem vousů vydalo nakladatelství Jota.

Nezbytný doplněk každého vousatého gentlemana. Ať už si vousy zvolíte z pohodlnosti, abyste vypadali starší, nebo z estetických důvodů, vždycky se v nich projeví mužská osobnost. V pracovním prostředí, kde byla dlouhou dobu normou hladce oholená tvář, provází návrat vousů jedna podmínka: aby byly čisté a dobře udržované. V tomto praktickém průvodci najdete rady, jak si vybrat vousy, aby odpovídaly vašemu stylu a vaší osobnosti; stříhat vousy (krátké, střední, dlouhé, vytvarované…) včetně podrobného popisu; pečovat o vousy a pleť pomocí nástrojů a pečujících přípravků; jak si vybrat, stříhat a udržovat knír; jak se holit tradičním způsobem, jak to provozují mistři holiči; jak se naučit tipy a triky, abyste se vyhnuli každodenním problémům.

 

Ukázka z knihy

A kde jsou v tom všem vousy?

Stejně jako u našich předků chrání tvář. Ale říkáte si, proč je mají pouze muži, a ženy ne?
Ve skutečnosti mají ženy na tváři tolik chlupů jako muži, ale jsou tak jemné a průhledné, že nejsou skoro vidět. U mužů se velkou měrou podílí testosteron, který způsobuje, že jejich chlupy jsou silnější a odolnější než chlupy u žen.
U muže je růst vousů urychlen nahromaděním hormonů v pubertě. Tyto hormony také způsobují, že se chlupy objevují i na jiných částech těla a souvisejí i se změnou hlasu, čímž posunují tělo do dospělosti.
obecně se první chmýří objevuje nad horním rtem kolem patnáctého roku a pak kolem věku 16 a 17 let na tvářích a na bradě. (str. 14)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Jean Artignan

Jean Artignan založil před několika lety blog BarbeChic, kde shromažďuje rady, jak pečovat o vousy, a ve svém e-shopu nabízí také potřeby pro holiče a prostředky péče pro muže.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Nakladatelství JOTA vydalo za téměř třicet let své existence na českém knižním trhu více než 2 500 titulů v celkem téměř 8 milionech výtiscích. Na počátku mělo jediného zaměstnance, dnes jich má 24 a dalších 35 stálých externích spolupracovníků.

Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše trendy tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSíla stylu

Nesvadbová, Barbara

Motto, 2018

zobrazit info o knizePraktický průvodce světem vousů

Artignan, Jean

Jota, 2018

Napsat komentář