Zasoutěžte si o příběh o nerovném boji za ideály

mesto-nedlouho-pote-perex
Následkem epidemie, která zasáhla lidstvo, zůstala na Zemi pouze hrstka přeživších. Právě ty se snaží sjednotit a zorganizovat mocichtivý generál se svými vojáky, ovšem skupina malířů, sochařů a básníků ze San Francisca se mu nemíní podvolit.

Umění proti nabitým zbraním

Po celosvětové epidemii obývá San Francisco jen hrstka malířů, sochařů a básníků. Když proti nim vytáhne mocichtivý generál pokoušející se obnovit „jeden národ“, rozhodnou se bránit tím, co umějí nejlépe – uměním. Důležitou roli v této válce sehraje dívka beze jména, která skvěle zachází s kuší a do města ji přivedl mechanický anděl…

Pozoruhodně vystavěný román oceňované autorky se podobá jen máločemu. Lze jej číst jako post-apo sci-fi s prvky fantasy, jako vyprávění v duchu magického realismu s prvky surrealismu, jako průzračně poetický příběh o lásce a smrti v kulisách legendárního města, v němž sama autorka trvale žije.

 

Město, nedlouho poté

Autorka: Pat Murphyová

Vydalo: nakladatelství Gnóm!
Překlad: Jakub Němeček
Počet stran: 334
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-906124-7-1

Přečtěte si více o knize Město, nedlouho poté, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Gnóm!. A nezapomeňte také na ukázku. Přečtěte si naši recenzi knihy!

Nakladatelství Gnóm! vzniklo roku 2016 a zabývá se vydáváním žánrové literatury (science fiction, horor, fantasy). Knihy pod značkou Gnóm! jsou poměrně luxusně zpracované a nabízejí kromě zábavy i určitý filozofický přesah. V roce 2018 vznikla v rámci nakladatelství edice Pulp Robot, v níž vychází knížky levnější a zaměřené hlavně na to, aby poskytly čtenáři kvalitní únik z reality všedních dnů.

 

Ukázka z knihy

Emeraldin vztah k realitě byl mírně řečeno dost chatrný. Občas uvěřila tomu, že je Danny její vlastní syn, a prohlašovala se za svatou pannu a jeho za nového Mesiáše. Jindy se rozvzpomněla na to, kdo je a kde je, a vyprávěla Dannymu historky o světě před Morem.
Jako dítě chodil Danny často na průzkum mrakodrapů, jež stály přímo na Market Street. Bloumal zasedačkami a kancelářemi s dubovým obložením, v nichž byl cítit prach. Někdy si četl papíry, které se tam povalovaly – číst ho naučil Kniha, starý muž, který bydlel v knihovně. Obvykle to však byla nudná lejstra – zprávy o majetkových fúzích a daňová přiznání dávno neexistujících firem. (str. 27)

 

Vyhrajte knihu Město, nedlouho poté

Svět zasáhla epidemie, po jejímž řádění nezůstalo mnoho přeživších a ve městech davy lidí nahradila příroda. V San Franciscu se zachránila také hrstka umělců, proti kterým stojí mocichtivý generál, jehož představě o jednotném národě s centrálním vojenským vedením se svobodomyslní malíři, sochaři a básníci nechtějí podvolit. Ovšem zároveň s ním odmítají bojovat, alespoň těmi běžnými způsoby. Jenže střet je nevyhnutelný a protivník má v ruce jednoduchý, ale o to účinnější trumf – pušky. Dokáže celou situaci zvrátit bezejmenná dívka s kuší, kterou do města přivedl mechanický anděl? To si přečtěte v knize americké spisovatelky Pat Murphyové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Gnóm! vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Město, nedlouho poté vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Město, nedlouho poté
probíhá od 17. do 30. září 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Město, nedlouho poté

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěsto, nedlouho poté

Murphyová, Pat

Nakladatelství Gnóm!, 2018

Zasoutěžte si o příběh o nerovném boji za ideály - DISKUZE

Počet reakcí: 9
  1. Marci55 napsal:

    Dobrý den,když se prosím hraje v soutěži o audioknihy, jsou to kupony ke stažení nebo audiokniha do ruky – CD?

  2. ladouch napsal:

    Dnes mě byla doručena vyhraná kniha, moc děkuji.

  3. knikomolnice napsal:

    Velmi děkuji za vyhranou knihu-Drama před objektivem-přišla velmi rychle.

  4. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Dnes doručena vyhraná kniha (19.7.) Stín věcí ztracených.
    Děkuji.

  5. ema1 napsal:

    Dobrý den, dnes mi knížka Město, nedlouho poté, v pořádku přišla. Děkuji.

  6. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Kniha Tatér z Osvětimi(vyhraná 13.8.) dnes doručena.
    Děkuji

  7. mexka napsal:

    Dobrý den, kniha Drama před objektivem mi dnes v pořádku dorazila. Děkuji.

  8. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Výhry z této soutěže byly odeslány – hlídejte si prosím poštu.

Napsat komentář