Stavitel životů

Tesar
Hlavní hrdina, podnikatel Michael se jednoho dne probudí v nemocnici. Seznámí se se svým zachráncem a začne se od něj učit novým životním principům. Během toho nachází smysl života. Stejnou šanci má i vnímavý čtenář.

Podnikatel Michael se probudí v nemocnici s ovázanou hlavou a netuší, jak se tam ocitl. Dovídá se, že zkolaboval při ranním běhání. Když zjistí, že muž, který mu zachránil život, je tesař, navštíví ho a zjistí, že je mnohem víc než to; je stavitelem životů, kariér, lidí a týmů.
Tesař se s Michaelem dělí o svou životní moudrost a pomáhá mu tím nejen zachránit podnik, ale i najít hlubší smysl života. Hlavní postava a s ní i čtenář postupně zjišťuje, že úspěchu nelze dosáhnout přes noc, ale že existují nadčasové principy, které člověku pomohou vyniknout a působit na ostatní.

Ukázka z knihy

Poslední Michaleova vzpomínka předtím, než se probudil v nemocnic, byla, že běžel po ulici a přemýšlel o tom, jak rozvíjet svou firmu. Teď ležela na zádech, k tělu měl připojené hadičky a přístroje, vedle něj seděla jeho žena Sára a nad ním stála zdravotní sestra.
„Co tady dělám?“ zeptal se slabým hlasem. „Srazilo mě mě auto, nebo co?“(str. 13)

Tesař

Příběh pro úspěch(ané)
Autor: Jon Gordon
Přeložila: Hana Antonínová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 113×175 mm
ISBN: 978-80-262-1366-6
Doporučená cena: 235 Kč

 

Knihu Tesař vydalo nakladatelství Portál. A nezapomeňte si prohlédnout i ukázky.

O autorovi

Jon Gordon absolvoval Cornellovu univerzitu a vystudoval pedagogiku na Emoryově univerzitě. Jeho poradenská a školicí společnost se zaměřuje na rozvíjení pozitivních lídrů, organizací a týmů. Je autorem knih Síla pozitivního přístupu (vyšlo v Gradě, 2016), The No Complaining Rule (příběh o tom, jak si přestat stěžovat, česky zatím ne), Training Camp (příběh o tom, co se osvědčuje v přípravě sportovců, česky zatím ne) a dalších.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTesař
Příběh pro úspěch(ané)

Gordon, Jon

Portál, 2018

Napsat komentář