Vyhrajte pozvánku na party s vražednou dohrou

srdcervac-perex
Viljar Ravn Gudmundsson se musí rozhodnout, zda věřit svému synovi, nebo nepřímým důkazům a zjištěním, která svědčí proti němu. Skutečně by byl sedmnáctiletý mladík schopen vraždit? Komisařka Lotte Skeisvollová je odhodlaná to zjistit.

Drsné probuzení po večírku

Novinář Viljar Ravn Gudmundsson je opět chtě nechtě zatažen do dramatického případu. Jednoho rána mu zavolá jeho sedmnáctiletý syn – je vyděšený a potřebuje pomoc. Na soukromém mejdanu předešlou noc se dal dohromady s dívkou svých snů. Vzbudil se vedle ní a chvíli nemohl být šťastnější… jenže dívka je mrtvá.

Komisařka Lotte Skeisvollová, která se ještě vzpamatovává z předešlých traumat, se snaží prokázat chlapcovu nevinu.

Kriminální román, který mezi řádky rozvíjí téma hledání identity, užívání drog a toho, jak těžké je dospívání v současném Norsku.

 

Srdcerváč

Autor: Geir Tangen

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Daniela Krolupperová
Počet stran: 376
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2018
ISBN: 978-80-259-0811-2

Přečtěte si více o knize Srdcerváč, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Åse Fruholmová odsekávala slova jako kulomet. Než přešla k dalšímu tématu, rychle se nadechla.
„I druhá oběť byla zavražděná. Má mnohočetná bodná zranění. Několik bodných ran je samo o sobě smrtelných. Bylo zasaženo srdce, tepny a několik životních orgánů. Víme, že hoch byl zavražděn mezi čtvrt a tři čtvrtě na devět večer. Tento předpoklad vychází z výpovědi svědka, učitele hry na klavír, který ho v Breidabliku objevil. Oběť měla kolem krku pověšený lístek s nápisem, všichni ho znáte. Na lístku nebyly nalezeny žádné otisky, ale máme otisk podrážky pravděpodobného pachatele, velikost 43 a jednu porci žvýkacího tabáku, který byl nalezen na asfaltu vedle oběti. Zkoumáme na něm otisky prstů a provedeme analýzu DNA.“
Olav se usmál. Takhle si to představoval. Krátce, souvisle a efektivně. Uznale na Åse Fruholmovou pokývl, ale ona jen ohrnula nos. (str. 105)

 

Vyhrajte knihu Srdcerváč

Předchozí večer si Alexander skutečně užil, protože na soukromém večírku potkal dívku svých snů, kterou si s sebou navíc odvedl domů. Jenže ráno se změní v noční můru, když zjistí, že se probudil vedle mrtvoly. S pomocí svého otce, novináře Viljara Ravna Gudmundssona, a komisařky Lotte Skeisvollové se musí Alexander pokusit dokázat svoji nevinu a očistit své jméno. Bude mu ale zbytek policejního sboru věřit, když tolik věcí hovoří v jeho neprospěch? To už si přečtěte v napínavé severské krimi knize norského autora Geira Tangena.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Srdcerváč vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Srdcerváč
probíhá od 9. do 15. září 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivní romány Srdcerváč

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSrdcerváč

Tangen, Geir

Plus, 2018

Napsat komentář