Není špatné být introvertem

Susan Cain_Ticha sila
Tiché introvertní děti se někdy cítí nejisté, obzvláště ve větší společnosti, ve škole, … Přitom ale mohou všechno zvládnout stejně dobře jako extroverti, jenom je třeba uvědomit si sílu své povahy. Susan Cainová jim poradí, jak na to!

To, že autorčin zájem o téma introverze tak neuvěřitelně zarezonoval, asi vypovídá o trendu naší doby – objevovat sílu v tom, co je (zdánlivě) slabé, a hodnotu v tom, co bylo dříve příliš nenápadné. Miliony lidí tak přijali, že jsou introvertní či plaší, a zjistili, že právě díky těmto vlastnostem jsou dobří posluchači, kteří dovedou navazovat hluboké vztahy. Že jsou v kontaktu se svým vnitřním já. Že zvládnou všechno to, co je běžné pro extroverty, jen si poté musí zalézt někam na klidné místo a načerpat energii. Mnoho lidí Susan Cainové řeklo, že by si bývali rádi její knihu přečetli, když byli děti, dospívali nebo se sami stali rodiči introvertních dětí. A právě pro ně napsala Tichou sílu. Zde se zaměřuje na důležitá témata života dětí a dospívajících (škola, společenský kontakt, koníčky, domov), dává užitečné tipy (jak si uvědomit sílu své povahy, nebo naopak vystoupit z komfortní zóny), dělí se o svůj příběh i výpovědi mnoha introvertních dětí a dospívajících a knihu zakončuje doslovem pro rodiče a učitele. Kniha je určena pro introvertní a plaché děti a dospívající, jejich rodiny a ty, kdo s nimi profesně přicházejí do kontaktu.

 

Tichá síla

Tajné přednosti introvertních dětí
Autorka: Susan Cainová
Přeložil: Ondřej Fafejta

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1367-3
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Tichá síla vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Jak být ve třídě slyšen

Stejně jako bych byla ráda, kdyby školy a učitelé změnili svůj pohled na aktivitu ve třídě, věřím, že z dlouhodobého hlediska budete spokojenější, pokud se u vás rozvine jistota, že dokážete něčím verbálně přispět, místo abyste si své nápady nechávali pro sebe. Vaše myšlenky si zaslouží, aby byly slyšeny a respektovány.
Jedna studie totiž ve skutečnosti zjistila, že v typické skupině jsou příspěvky introvertů v průběhu času stále více respektovány, protože jiní lidé si uvědomují, že když introverti zvednou ruku, protože chtějí promluvit, obvykle sdělí něco cenného.
Pokud se zdráháte zapojovat do třídních diskusí, může vám pomoci, když se zamyslíte, proč se cítíte tak v nepohodě, máte-li promluvit.

Přečtěte si celou ukázku a také další ukázky.

 

Susan Cainová

Susan CainSusan Cainová raději naslouchá, než mluví, raději si čte, než se stýká s lidmi, ráda se rozmýšlí, než něco řekne. Susan Cainová, která je sama introvertní, je spoluzakladatelkou organizace jménem Quiet Revolution a autorkou nesmírně úspěšného bestselleru Ticho, jenž byl přeložen do čtyřiceti jazyků. Její přednáška v rámci řady TED talks má 17 milionů zhlédnutí. Žije v údolí řeky Hudson a přednáší ve firmách, školách či jiných skupinách po celém světě.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTichá síla
Tajné přednosti introvertních dětí

Cainová, Susan

Portál, 2018

Napsat komentář