Šokující zpověď

teorie-relativity-perex
Kde končí lidská duše? Jak velké poškození mozku ještě dovoluje zachovat osobnost? A kolik toho svede medicína? Teorie relativity je zpovědí muže, který ani přes varovné příznaky nepolevil ve svém životním tempu a krutě se mu to vymstilo…

Kniha Teorie relativity je autobiografickou zpovědí jednoho z nejvlivnějších mužů své doby, který si šel tvrdě za svým – vybojoval cokoliv pro svého syna, bezpečí pro svou ženu a trvalé poškození mozku pro sebe. Nedbal na varování a ani po třech mozkových mrtvicích a srdečním kolapsu nepolevil ze svého divokého, cílevědomého životního tempa – až o svou paměť a život přišel úplně. Nebo spíše téměř úplně. Ztracená mysl, zdeptaná hektolitry alkoholu a přemírou stresu, jej přivedla zpět mezi živé uprostřed protialkoholní léčebny. Je zpovědí agenta, který je nucen žít sám se střepy vzpomínek ve svém mozku. Ve zmučeném těle. Je zápisníkem léčby závislostí na alkoholu, stresu, pracovním tempu. Je tichým varováním budoucím generacím, výkřikem do tmy, pravdivým přiznáním všehoschopného a pracovitého muže, který klesl až na samé dno a ještě hlouběji. Je nadějí v těžkých chvílích, vykreslující skutečnou hloubku lidského utrpení. Je tečkou za divokou honbou napříč životem… a třemi tečkami na koncích vět, kterými končí příběhy nás všech…

 

Teorie relativity

Tahle kniha je absolutním odhalením jednoho neobyčejného života. Je strhujícím příběhem kontroverzního člověka. Je zpovědí a přiznáním, které odhaluje extrémní osud autora, který zničil život svým pracovním nasazením, láskou a oddaností svému synovi. Člověka, který se narodil jako 22letý pod nabouraným autem vedle těla svého únosce. Člověka, který utekl ze své země před nepravostí, ponižováním a sebevraždou, pracoval pro tajnou službu jiné země, aby se následně přesunul do Istanbulu a odtud se vrátil domů a pokusil se napravit svou chybu a čelit životní realitě.
Namísto životního happyendu se byl nucen postavit řadě dalších nepříznivých událostí, vyčerpávajícímu pracovnímu nasazení, permanentnímu stresu, vážným zdravotním problémům a alkoholismu. To všechno, aby dnes napsal tuhle knihu, v níž se přiznává ke všem svým špatným vlastnostem a k tomu, jak dokázal sebevražedně ubližovat svému okolí a jiným lidem. Aby napsal tuhle knihu po prožitých měsících v psychiatrické nemocnici s diagnózou organického poškození mozku.
Kniha popisuje proces vzpomínání na životní události v prostředí mezi závislými feťáky a alkoholiky a zmítání se v čase a prostoru.

Autor: Abbigail Williams

Počet stran: 340
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-270-4224-1
Doporučená cena: 340 Kč

Knihu Teorie relativity vydalo nakladatelství Nakladelství TYMO INSTAL s.r.o..

 

Ukázka z knihy

Co se vlastně stalo? Dostal jsem asi přes hubu, řvali jak zběsilí, asi mi chtěli nahnat strach a docela se jim to dařilo. Co teď? Kopne si do mě ještě někdo? Naložili mě do auta a řvali jak idioti. Hlavně klid, přemýšlej a koukej kolem sebe. Nezdá se, že by někdo řval, vše je normální, jen ta mastná skvrna a divnej smrad, mám ho plnou hubu. Kdybych neležel hlavou na zemi, tak bych řekl, že je všechno v pořádku, nic mě vlastně nebolí.

Takže ještě jednou. Nic mě nebolí, už pár vteřin do mě nikdo nekopl, nezařval, prší a já ležím v mastné kaluži smradlavé vody. Můžu zvednout hlavu? Nedostanu nějakou ránu? Nemám radši dělat, že jsem hotovej a už nemá význam do mě kopat? Musím myslet, to mi jde. Nejsem žádnej hrdina, vždyť jich bylo kurva několik a velkejch chlapů s dost drsnejma vychlastanejma hlasama a mluvili srbsky a říkali mi… do prdele, oni mi říkali gospod Herman. (str. 6)

Přečtěte si zdarma celou první polovinu knihy!

 

Co o sobě říká autor

Jsem autor píšící pod pseudonymem ženského jména Abbigail Williams (Abbi). Narodil jsem se 10. 3. 1970 v České republice. Svou první knihu jsem nazval Teorie relativity a popsal jsem v ní svůj život.

Zdroj: Abbigail Williams


Nakladatelství TYMO INSTAL s.r.o., prezentující se a vystupující pod svou obchodní značkou Abbigail Williams Public, vzniklo, aby zakoupilo autorská práva ke knize Teorie relativity autora Paula Williama Kubase, aby ji vydalo a distribuovalo.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTeorie relativity

Williams, Abbigail

Nakladelství TYMO INSTAL s.r.o., 2018

Napsat komentář