Získejte románové zpracování skutečného osudu

bludiste-cti-perex
Srpnová okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy drsně ovlivnila všechny obyvatele naší země a vy si nyní, po 50 letech, můžete přečíst román, ve kterém Jan Kment zpracoval historii vlastní rodiny na pozadí této události.

Rodina zlomená geopolitickými událostmi

Čas není jen abstraktní pojem!

Tuto hořce poznanou pravdu napsal otec Kláry a Oldřicha jako slova na rozloučenou předtím, než spáchal sebevraždu – týden po invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Vzít si život se mu zdálo jako jediné východisko, nechtěl-li zradit svou vlast ani sám sebe.

Na historii jedné rodiny, lámané drtivými silami geopolitických událostí, spisovatel Jan Kment mistrně evokuje atmosféru doby, naděje a cíle generace, která v mládí prožila válku, koncentrační tábory a politické převraty. Dospělosti dosahují v dobách čistek a útlaku, ale mají své ideály a věří ve šťastnou budoucnost svých dětí.

Autorův literární styl evokuje tehdejší život hlučného velkoměsta i poetického, klidného venkova a s vnitřní opravdovostí vykresluje lidské povahy, třeba jen jednou větou dialogu, popisem hnutí v obličeji, němou reakci, která probíhá kdesi pod povrchem v lidském nitru.

 

Bludiště cti

Autor: Jan Kment

Vydalo: nakladatelství Práh
Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2018
ISBN: 978-80-7252-738-0

Přečtěte si více o knize Bludiště cti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Práh.

Nakladatelství Práh bylo založeno v roce 1991. Dosud vydalo více než 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

 

Ukázka z knihy

Uprostřed cesty se zastavila, zrovna když míjeli kostel, ale to byla určitě jen náhoda, Kamila byla přísná ateistka. I když, kostel a smrt, to je dost silné spojení i pro úplného neznaboha.
Podívala se jim do tváří a pomalu, celkem pevným hlasem řekla:
„Děti, vy už nemáte tatínka,“ a pak se rozplakala, ale jenom tak slabě, vyčerpaně, slzy skoro nebylo vidět. Dýchala těžce, přerývaně, až se děti chvílemi bály, aby
nezapomněla, že musí. A takhle šla do nich zavěšená až k domu příbuzných, kde přebývaly na prodloužených prázdninách. (str. 5–6)

 

Vyhrajte knihu Bludiště cti

Začtěte se do osudů české rodiny, jejíž členové prošli za druhé světové války koncentračním táborem a po letech, během srpnové okupace vojsky Varšavské smlouvy, jim osud zasadil další tvrdou ránu. Jan Kment se při psaní inspiroval případem sebevraždy důstojníka československé armády, který byl jeho otcem, a vy si jeho příběhem v románovém zpracování můžete připomenout neslavné osmičkové výročí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Práh vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Bludiště cti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bludiště cti
probíhá od 22. srpna do 4. září 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Bludiště cti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBludiště cti

Kment, Jan

Práh, 2018

Napsat komentář