Nenechte si ujít v týdnu od 20. do 26. srpna 2018

nenechte_si_ujit
Nevíte, kam vyrazit za literaturou během dalšího srpnového týdne? V našem článku určitě najdete inspiraci, v Litoměřicích se například můžete těšit na autorský večer s Milošem Urbanem.

Kromě toho tu máme i velice zajímavé setkání a autorské čtení v Praze či příjemné čtení pro ty nejmenší v Třinci.

úterý 21. srpna pořádá Městská knihovna v Praze setkání se spisovatelkou Irenou Douskovou a překladatelkou Irynou Zabiiakou. Jejich cesty se poprvé střetly u překladu románu Ireny Douskové Hrdý Budžes. Nyní se potkávají znovu, Irena Dousková vydává román Rakvičky a Iryna Zabiiaka překládá do ukrajinštiny román Bohumila Hrabala Příliš hlučná samota. Na pražské akci budou návštěvníkům předčítat, a to jak česky, tak i ukrajinsky. Akce začíná v 19.00 v zahradě Malé vily Památníku národního písemnictví.

I děti si příští týden užijí pěknou literární akci. Na úterý 21. srpna si třinecká knihovna připravila veřejné čtení pro děti nazvané Večerníček naživo. Tato akce probíhá každé úterý o prázdninách na velké křižovatce v třineckém lesoparku. Tentokrát se malí návštěvníci mohou těšit na čtení z knížky Obejmi mě, prosím od polského autora Przemysława Wechterowicze, která vypráví o medvědí rodině a o tom, že nejlepší den je ten, kdy někoho pořádně pevně obejmete. Čtení začíná v 17.00.

Ve středu 22. srpna pořádá Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích autorský večer s Milošem Urbanem, autorem románu Hastrman, podle kterého byl nedávno natočen film. Děj tohoto románu, jehož recenzi si můžete na našich stránkách přečíst, se odehrává ve dvou časových pásmech, v 19. století a v současnosti. A obě tato období spojuje postava hastrmana, který se rozhodl, že vyčistí vody ve svém panství od bahna. Za toto velice zajímavé dílo autor v roce 2001 získal cenu Magnesia Litera za nejlepší prózu. A jak už jsme naznačili, nedávno jste v kinech mohli vidět stejnojmenný film, který byl natočen na motivy právě tohoto románu. Akce proběhne v Hospodě u Letního kina19.30 a poté budete moci v letním kině zhlédnout i samotný film.

Všechny akce najdete přehledně v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář