Zahrajte si o veselé příhody matky nejen pro matky

proc-mama-pije-perex
Máma z knihy spisovatelky Gill Sims nežije výhradně pro své děti, nevozí je z jednoho kroužku na druhý, nechodí na jógu a nenávidí nudné večírky. Přesto má pocit, že její život nestojí za nic. Dokud jí hlavou neprobleskne jeden skvělý nápad.

Deník zoufalé a vyčerpané matky

Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své děti a snaží se jedna druhou trumfnout mimoškolními aktivitami svých potomků. Místo toho svírá sklenici vína a mumlá: „Život je na h…“ Pořád dokola. Dokud si nevzpomene na ten výborný nápad…

 

Proč máma pije

Autorka: Gill Sims

Vydalo: nakladatelství Motto
Překlad: Yvetta Nováková
Počet stran: 376
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 8/2018
ISBN: 978-80-267-1205-3

Přečtěte si více o knize Proč máma pije, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

7.30: Seběhnu dolů a hulákám na svá drahá robátka, aby se odlepila od těch ohlupujících elektronických hraček a šla na snídani.
7.37: Vytrhnu dětem ohlupující elektronické hračky z ruky a řvu, že už jim je nikdy nevydám. Znovu žádám, aby se šly nasnídat. Děti překvapeně vzhlédnou, neboť si nevšimly, že na ně jak zběsilá posledních sedm minut křičím.
7.40: Mrsknu po dětech krabici s čokoládovými kuličkami Coco Pops. Přeruším hádku kvůli pitomé plastové hračce v krabici s cereáliemi. Odpovím na sto deset miliard otázek, jako například: „Kdo by vyhrál v boji – upír, veverka, nebo kočka s lasičkou?“ a „Dá se jíst prase bradavičnaté?“
S křikem odpovím: „Já nevím, já nevím, potom vám to vygooglím, přestaňte si hrát s jídlem a snězte to, prosím! Dělejte, pospěšte si, vždyť je to jenom miska cereálií, jak dlouho to chcete jíst? Tohle nedělejte, prosím vás, rozsypete to, no ano, výborně, říkala jsem vám, že to rozsypete, když to budete dělat! Ne, NECHTE TO, uklidím to, dělejte, POSPÍCHEJTE!“ (str. 13)

 

O autorce

Gill Sims je autorkou slavného a mimořádně úspěšného blogu a facebookové stránky Peter and Jane. Žije ve Skotsku se svým manželem, dvěma dětmi a svéhlavým border teriérem, který řídí celou domácnost. Mezi její zájmy patří (kromě popíjení vína) trávit čas na sociálních sítích, hledat ztracené mládí a psa, když se rozhodne sám vydat na jednu ze svých pravidelných potulek.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Proč máma pije

Hlavní hrdinka humorné knihy skotské blogerky a dvojnásobné matky Gill Sims má kolem sebe mnoho matek, které se vzájemně předhánějí v počtu mimoškolních kroužků, které navštěvují jejich děti, rády se vychloubají jejich úspěchy a vlastně se snaží jedna druhou trumfnout snad úplně ve všem. U Ellen doma oproti tomu vládne chaos, její děti jsou často přilepené k iPadu tak, že ji ani nevnímají, a ona se ve svých devětatřiceti letech se sklenkou vína v ruce odmítá smířit s vidinou děsivé budoucnosti. Má o ní totiž naprosto odlišné představy. Jaké? To už si přečtěte v humorné knize nejen pro matky.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Proč máma pije vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Proč máma pije
probíhá od 14. do 27. srpna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 humorné knihy Proč máma pije

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProč máma pije
Deník vyčerpané matky

Sims, Gill

Motto, 2018

Napsat komentář