Zahrajte si o nová dobrodružství Hendrika Groena

novy-tajny-denik-hendrika-groena-perex
Hendrik Groen je pětaosmdesátiletý stařík, který pobývá v jednom domově důchodců v Amsterdamu, kde s několika stejně akčními přáteli založil klub s názvem Staří-ale-ne-mrtví. Přečtěte si, že i na sklonku života se dá zažít mnoho dobrodružství.

Hořkosladký rok v domově důchodců

Členové klubu Staří-ale-ne-mrtví přivítali dva nováčky, aby zaplnili mezery, které zůstaly po Gritje a Eefje. Grietje Hendrik na uzavřeném oddělení pro pacienty trpící Alzheimerovou chorobou pravidelně navštěvuje, ona ho však nepoznává. Po těchto návštěvách Hendrik stále častěji přemítá o životě a smrti a myslí na svou milovanou Eefje, která mu velice chybí. „Láska má málokdy šťastný konec,“ zaznamená si.

Hendrik se ale nevzdává! Se svými akčními přáteli obnoví po několikaměsíční pauze svůj anarchistický klub a podniknou řadu bláznivých výletů. Mimoto přicházejí s novým nápadem: vždy jednou za pár týdnů parta navštíví restauraci nabízející menu složené z lahůdek vybraných světových kuchyní.

Ve svém deníku Hendrik dojemně a s laskavým humorem líčí další rok v domově důchodců.

 

Nový tajný deník Hendrika Groena, 85 let

Autor: Hendrik Groen

Vydalo: nakladatelství XYZ
Překlad: Lucie Doležilová
Počet stran: 432
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-8075-970-77-0

Přečtěte si více o knize Nový tajný deník Hendrika Groena, 85 let, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Pro náš klub Staří-ale-ne-mrtví byl rok 2014 přelomový. Společně s Eefj e odpadl i jeden pilíř klubu a Grietje musela na jaře také omezit účast na našich výletech, protože se čím dál častěji stávalo, že si chtěla na vše sáhnout, což například v nově otevřeném Rijksmuzeu vyvolalo konflikt s ochrankou v sálu.
„Chci jen zjistit, jaké je to na omak.“
„To opravdu nejde, paní.“
„Ach tak, tak to už to opravdu nikdy neudělám.“ O dva sály dál na svůj slib už zase zapomněla.
Mám ale také dobré zprávy: Rozšířili jsme se o dva nové členy. Na mé doporučení byl na jaře přijat pan Geert Hoogdalen, můj málomluvný přítel a vlastník elektroskútrového Ferrari. Krátce nato nominoval Edward paní Van der Horstovou. (str. 14–15)

 

O autorovi

Hendrik Groen je pseudonym nizozemského autora, který stojí za knihou Tajný deník Hendrika Groena. Jeho pravá identita je pouze předmětem spekulací v médiích. Jeho humoristický román zachycující s ostrou, a přesto laskavou a úsměvnou ironií každodenní život jednoho amsterodamského domova důchodců si získal srdce čtenářů po celém světě.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Nový tajný deník Hendrika Groena, 85 let

I v domově důchodců se dá zažít hodně zábavy, když se nemíníte smířit s tím, že byste měli pouze posedávat s šálkem čaje a prázdně tlachat s ostatními o neduzích stáří. Hendrik Groen a jeho přátelé z anarchistického klubu Staří-ale-ne-mrtví jsou toho jasným důkazem. Sice se se dvěma členy museli rozloučit, mimo jiné i s Hendrikovou láskou Eefje, ale mezery po nich už zaplnili a rozhodli se začít podnikat nová dobrodružství. Můžete se k nim připojit!

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nový tajný deník Hendrika Groena, 85 let vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Nový tajný deník Hendrika Groena, 85 let
probíhá od 17. do 30. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o tři knihy Nový tajný deník Hendrika Groena, 85 let

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNový tajný deník Hendrika Groena, 85 let
Dokud se žije

Groen, Hendrik

XYZ, 2018

Napsat komentář