Po padesátce sranda nekončí!

Garfield_kral zveriny
Garfield slaví už čtyřicáté narozeniny a není lepšího způsobu, jak mu poblahopřát, než vydáním nové knihy jeho sebraných stripů.

Nakladatelství Crew vydalo začátkem června 2018 již padesáté číslo Garfieldových sebraných stripů Garfield, král zvěřiny. Při příležitosti tak významného úspěchu vyšla kniha na silnějším papíře, se hřbetem a především – v barvě. Bývaly doby, kdy jsem si jako malá vybarvovala komiksy s Garfieldem sama. To už teď naštěstí nebude nutné, protože všechny následující knihy se této nové podoby budou držet. A pokud si myslíte, že po tolika číslech vám líný, sarkastický a pondělky nenávidějící kocour nemá co říct, mýlíte se!

Garfield_kral zveriny_ukazka2

Kocouří milovník lasagní a pizzy nám sice zestárl, ale důvtip a smysl pro humor jeho stvořitele Jima Davise zůstal zachován a drží si svou úroveň. Obálka a název padesátého čísla jsou možná zavádějící a anotace pak zcela určitě! Ta totiž hlásá: „Vyražte do džungle na safari zábavy se lví dravostí, krokodýlí žravostí a sloním apetitem!“

Čtenář by snadno mohl nabýt dojmu, že uvnitř knihy nalezne plno stripů z prostředí džungle. Že se s Garfieldem, Jonem a Odiem možná vypraví na nějaký dobrodružný výlet do Afriky, za mnoha nebezpečnými zvířaty a humornými scénkami ze safari.

Tak tomu (bohužel) není. Většinou zůstaneme pěkně v teple domova, který ale naštěstí přináší dostatek příležitostí pořádně se zasmát. U Garfielda je totiž legrace, i když se zdánlivě vůbec nic neděje. Naprosto nic. Jenom se spí. A jí. Zabíjejí se pavouci. Myši se „loví“ rozvážným krokem. Ptáčci usedají, kam se jim zachce. A sympatická Líza se snaží vnést pořádek do chaosu. Garfield je stále nerudný a cynický, Nermal (nemohu si pomoci, ale z animovaného seriálu je mi bližší jméno Nezmar) je pořád nesnesitelně roztomilý, Odie slintá a Jon sice konečně našel přítelkyni, ale i tak je to stále idiot.

Garfield_kral zveriny_ukazka1

Prostředí malebného domku čas od času vystřídá scéna z restaurace, minigolfu, zahrady, lesa a také z farmy, kde Jon vyrůstal. Výlety na rodnou farmu se objevovaly i v předchozích dílech a patřily k mým nejoblíbenějším scénkám. Měla jsem však pocit, že právě v nejnovějším čísle byl výlet na farmu trošku odbytý. Byla mu vyhrazena necelá dvoustrana a prakticky nic zajímavého se na ní neudálo. Také mi v knížce chyběly Vánoce a oslava Silvestra, Garfieldem toužebně očekávané svátky, které mi v dřívějších číslech byly tak milé. Přesto musím uznat, že jsem se ani na okamžik nenudila a že se k hrdinovi svého dětství ráda zase někdy vrátím.

Knížka je vcelku útlá a maličko mi v ní chybělo číslování stránek. Přečtenou ji ale budete mít za chvilku. Doporučuji ji všem, kdo se chtějí pobavit a odreagovat od všedních starostí. Usedněte do pohodlného křesla nebo ven na zahrádku a užijte si s Garfieldem veselé odpoledne.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGarfield 50
Garfield, král zvěřiny

Davis, Jim

Crew, 2018

Napsat komentář