Když vám do života vtrhne mnich

Mimoevropan v Evrope
Představte si, že otevřete dveře svého domu a venku spatříte buddhistického mnicha. Přesně to se stalo Maye a Danielovi a jejich život se od té chvíle zásadně proměnil.

Maya a Daniel jsou úspěšný a na první pohled šťastný pár, ale ve skutečnosti ona trpí tím, že se jí nedaří otěhotnět, a on necítí žádné uspokojení z práce, které věnuje veškerý čas. Jednoho dne jim na dveře domu v německém Hamburku zaklepe buddhistický mnich Siri a roztočí svou nečekanou přítomností kolotoč bláznivých událostí…

 

Mimoevropan v Evropě

Autor: Dieter Bednarz
Přeložila: Jesika Schaft

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7543-671-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Mimoevropan v Evropě vydalo nakladatelství Alpress v edici Klokan.

 

Ukázka z knihy

Ctihodný mnich Siri vskutku nebyl ustrašený, ale to Maya nemohla tušit. Přísně však dodržoval buddhistická pravidla. A k nim patří určitý odstup od ženských tvorů. Mnich by s nimi neměl být o samotě. Ne v jednom pokoji, ani ne v jednom bytě, a také ne v temném sklepě. Proto Mayu také předtím nepustil do svého pokoje, ale požádal ji, aby na něj počkala dole.
„Milá Mayo, co bychom tam dole pod domem měli dělat?“ zeptal se mnich. Dál stál na ulici, a Maya se na něj dívala z polotmy výjezdní rampy. Slovo „garáže“ mu nic neříkalo.
„Tamhle vzadu stojí moje mini,“ odpověděla Maya. Když si všimla, jak se na to mnich zatvářil, dodala: „Moje auto. Bez auta nebude projížďka městem.“
Mnich potlačil povzdech. Je na to město tolik zvědavý. A Maya je naprosto bezelstná osoba, s dobrými úmysly. Ale teď s ní musí jít sám do tohohle sklepení, do té garáže, a pak, což je ještě horší, se bude muset posadit k ní do auta. Sám. Váhal. Rád by teď chvíli meditoval, aby se poradil se svým vnitřním Buddhou. (str. 3)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Dieter Bednarz

Dieter Bednarz se narodil 3. září ve městě Bochum, rodném městě své matky. Vyrůstal v Essenu. První zkušenosti v žurnalistice načerpal ještě před dokončením studia. Psal pro sobotní vydání Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) a později zejména pro deník SPIEGEL. Dne 1. října 1981 nastoupil jako politický redaktor do düsseldorfské kanceláře tohoto zpravodajského časopisu. Přátelství se ctihodným mnichem Siri Sudhammou dalo vzniknout nejnovější knize a filmovému projektu.

Informace byly čerpány z autorových stránek.


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMimoevropan v Evopě

Bednarz, Dieter

Alpress, 2018

Napsat komentář