Hravé znalosti a dovednosti – tipy na deštivé dny

Čtení pro děti - ilustrační
Školní lavice zejí prázdnotou a učebnice jsou schované ve skříních. Ale i když jsou prázdniny v plném proudu, proč nevyužít volna a zábavnou formou rozšířit své znalosti a osvojit si nové dovednosti?

Významný malíř Jan Sovák za svůj život ilustroval stovky knih a podílel se na předloze filmu Jurský park. V nejnovější publikaci čtenáře vezme na fascinující cestu mapující vývoj života na naší planetě.

Sledovat vývoj života na naší planetě během uplynulých milionů let – od nepatrných jednobuněčných organismů v prekambrických mořích přes obrovské dinosaury až po savce a Homo sapiens – je fascinující zážitek. Kniha je přehlídkou toho, jak vědci dokážou z nalezených fosilií a stop zrekonstruovat podobu vyhynulých živočichů. Jan Sovák, autor textu i ilustrací, se proslavil stovkami rekonstrukcí prehistorického života, které tvoří pod vedením paleontologů z celého světa. Je považovaný za jednoho z nejlepších malířů, kteří se věnují tématům z pravěku. Jeho díla vystavují významná muzea v Evropě, Americe i Asii. Patří k nim i rozsáhlá sbírka jeho rekonstrukcí, která vznikla ve spolupráci s Národním muzeem v Praze. Ilustroval přes 300 knih vydaných v 15 jazycích, byl ilustrátorem Crichtonova Jurského parku, který dal podnět k filmovému zpracování. S Donem Lessemem, vědeckým poradcem tohoto filmu, pak vydal řadu knih. Původně pracoval klasickými výtvarnými technikami, ty však v poslední době obohacuje digitální technologií, a tak dosahuje mimořádné působivosti svého díla. Ponořte se do příběhu života a nechte se unášet dramatičností jeho evolučních proměn.

Ukázka z knihy

Pribeh zivota

Pribeh zivota 1

Další nádherné ilustrace jsou na stránkách nakladatele.

Ohlasy na knihu

Jen těžko si představím talentovanějšího a tvořivějšího umělce, než je Jan Sovák. Mé knihy díky jeho ilustracím dostaly na své stránky nejen současnou vědu, ale i krásu. Myslím, že u žádného umělce na světě nenajdeme tak působivé spojení klasického umění, současných vědeckých poznatků a pro Jana tak typického emotivního vyjádření.

Don Lessem, odborný poradce filmu Jurský park

Příběh života

Autor: Jan Sovák

Počet stran: 180
Vazba: vázaná
Formát: 250×275 mm
ISBN: 978-80-7529-548-4
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Příběh života vydalo nakladatelství Slovart.

O autorovi

Akademický malíř Jan Sovák se narodil v Táboře. Od roku 1983 žije a tvoří v kanadské provincii Alberta. Od mládí se zajímal o život pravěku, k čemuž ho inspiroval především Zdeněk Burian. Proslavil se stovkami zdařilých rekonstrukcí z tohoto historického období, které vytváří pod vedením světově uznávaných vědců.
Jan Sovák je považován za jednoho z nejlepších paleoartistů; tak se nazývají malíři, kteří se věnují tématům z doby pravěku. Jeho díla jsou ozdobou významných muzeí v Evropě, Asii i Americe. Mezi nejznámější a nejzajímavější patří rozsáhlá paleontologická expozice v pražském Národním muzeu.
Ilustroval téměř tři sta knih, vytvořil několik televizních a filmových dokumentů. Původně užíval klasické výtvarné techniky, které v poslední době obohacuje počítačovými efekty, a tak dosahuje mimořádné působivosti výsledného díla.
Čeští čtenáři znají ilustrace Jana Sováka z publikací Velcí dinosauři (1994), Svět pravěku (2001) a Ztracená moře uprostřed Evropy (2003).
V současné době se mimo jiné věnuje komponování filmové hudby, animaci a psaní knih. Je autorem trojdílného románu o paralelním světě, jejž si za filmovou předlohu vybral Hollywood.
Poslední dílo Jana Sováka, román Andělé se nepůjčují, je intimní, lehce surrealistickou výpovědí o velké lásce, které osud vyměřil bolestně krátkou dobu.

————————————————

1, 32, 77, 8900, 15000… Čísla jsou všude kolem nás a skrývají řadu zajímavých informací a znalostí. Autoři knihy převedli celý svět do čísel a představují ho tak v novém, odlišném světle.

Jste připraveni na záplavu čísel a šokující skutečnosti a údaje? Tato kniha vás vezme na dobrodružnou výpravu do historie, do celého světa, do říše zvířat, do vesmíru, a ještě mnohem dál. Každá stránka je plná fascinujících údajů. Můžete své kamarády ohromit nově nabytými znalostmi. Ať už si budete nahodile vybírat ty nejlákavější informace, nebo budete číst každou stránku od začátku do konce, určitě najdete ohromné množství zajímavostí, o kterých jste nevěděli.

Ukázka z knihy

Svet v cislech

Další zajímavá čísla obsahuje pokračování ukázky.

Svět v číslech

Více než 2000 čísel a faktů
Autoři: Gifford Clive, Martin Steve, Marianne Taylorová
Přeložila: Jitka Koubková
Ilustroval: Andrew Pinder

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-0634-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Svět v číslech vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Rádi malujete, ale výsledné obrázky nejsou podle vašich představ? Nezoufejte. Díky této příručce si osvojíte malování všeho, co vás napadne. A to vše snadno a bez problémů…

Zábavné kreslení pro děti i dospělé.
Nedaří se vám nakreslit jednoduchého pejska nebo letadlo? Chcete knihu, podle které se naučíte kreslit vy i vaše děti, nebo potřebujete jen dodat vašim kresbám roztomilý výraz?
Díky této knize se naučíte kreslit jednoduchým stylem vše, co vás jen napadne. Od různých postaviček přes domácí i cizokrajná zvířata, hmyz, auta, letadla až po všemožné rostliny a další věci, které nás každý den obklopují. Dokreslete svým obrázkům obličej a získáte jedinečná roztomilá stvoření, která k vám budou promlouvat a budou vašimi kamarády.

Ukázka z knihy

Naucte se kreslit roztomile obrazky

Naucte se kreslit roztomile obrazky 1

Naučte se kreslit – Roztomilé obrázky

Jednoduchým stylem kreslete vše, co vás jen napadne
Autorka: Angela Nguyen
Přeložila: Silvie Elmoujahid

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 180×230 mm
ISBN: 978-80-7413-370-1
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Naučte se kreslit – Roztomilé obrázky vydalo nakladatelství Zoner Press.

O autorce

Výtvarnice Angela Nguyen se proslavila především svými roztomilými kresbami ve stylu Kawaii. Na internetu je známá pod přezdívkou Pikarar. Pravidelně zde publikuje své kresby a má přes 40.000 fanoušků. Krom ilustrací studovala také grafický design zaměřený na tisk, film i digitální účely. Více informací můžete získat na její stránce angelanm.com.

————————————————

Lidé se radují létu a včely květu – tak zní jedna z pranostik týkající se července. Dalších 70 jich naleznete v knize a kromě toho, že se dozvíte o jejich historii, budete si moci i vymalovat originální obrázky. Tak šup šup, pastelku do ruky a může se jít na to!

Co jsou pranostiky? Jak a proč vznikaly? Co nám sdělují? Můžeme podle nich předpovídat počasí?
Zábavná, kreativní, relaxační i poučná knížka obsahuje více než 70 pranostik s omalovánkami, které podnítí fantazii a pomohou dětem rozšířit znalosti o fungování přírody a o historii. Autorka sesbírala pro každé roční období pranostiky známé i ty skoro zapomenuté a každou z nich doplnila výstižným vysvětlením a originální černobílou ilustrací. Vznikla tak inspirativní a zábavná knížka plná omalovánek a lidové moudrosti.

Ukázka z knihy

Milé děti, vítejte v knížce plné pranostik a omalovánek! Víte, co jsou to pranostiky? Jak a proč vznikaly? Co nám chtějí sdělit? S pranostikami se potkáváme poměrně často. Můžete je zaslechnout doma, zejména od babiček a dědečků, najdete je v učebnicích, v pohádkách a v dalších knížkách, které ve škole nebo doma čtete. Objevují se občas v kalendářích a také v předpovědích počasí v rádiu a v televizi.

Malovane pranostiky 1

Pokračujte ve čtení naší ukázky.

Malované pranostiky

Autorka: Dušana Votavová

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 205×285 mm
ISBN: 978-80-271-0625-7
Doporučená cena: 189 Kč

 

Knihu Malované pranostiky vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si prolistovat další ukázku.

O autorce

Mgr. Dušana Votavová (Němcová) vystudovala gymnázium a Pedagogickou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Svému oboru se věnuje od ukončení studia dodnes v podobě školní i volnočasové práce s dětmi. Žije s rodinou na Šumavě – ta ji svou krásou a proměnami nikdy nepřestala okouzlovat.  Zkušenosti načerpané z práce s dětmi, nadšení pro výtvarné činnosti a láska k přírodě, v níž nachází stále nové náměty a inspiraci, to vše se setkává v knížce Malované pranostiky.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběh života

Sovák, Jan

Slovart, 2018

zobrazit info o knizeSvět v číslech
Více než 2000 čísel a faktů

Clive, Gifford – Steve, Martin – Taylorová, Marianne

Grada, 2018

zobrazit info o knizeNaučte se kreslit – Roztomilé obrázky
Jednoduchým stylem kreslete vše, co vás jen napadne

Nguyen, Angela

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeMalované pranostiky

Votavová, Dušana

Grada, 2018

Napsat komentář