Nenechte si ujít v týdnu od 9. do 15. července 2018

nenechte_si_ujit
Po prodlouženém víkendu se musíme znovu zapojit do pracovního procesu. Což si týden zpříjemnit literární akcí? Pokračuje Měsíc autorského čtení, i tentokrát se tak v Brně a Ostravě můžete těšit na setkání se zajímavými autory.

Kromě Měsíce autorského čtení (MAČ) se můžete příští týden stavit s dětmi do vsetínské knihovny, mají tam pro ně připravenou pěknou akci.

Do Brna tento týden dorazí v rámci Měsíce autorského čtení například turecký básník Haydar Ergülen nebo třeba polský básník, esejista a překladatel Zbigniew Machej. Oba se návštěvníkům představí v pondělí 9. července. Z českých autorů tentokrát můžete vidět Lucii Faulerovou, která byla za svoji novelu Lapači prachu nominována na Cenu Jiřího Ortena. V Brně bude číst v úterý 10. července. Fanoušci mnohokrát oceněné Petry Soukupové (jejím posledním románem je Nejlepší pro všechny) by si měli poznačit čtvrtek 12. července.

Arnošt GoldflamV Ostravě se dalšího týdne MAČ zúčastní herec a spisovatel Arnošt Goldflam. Vystoupí v pondělí 9. července, do té doby se můžete natěšit videorozhovorem s tímto autorem na našich webových stránkách. V úterý 10. července pak ostravským návštěvníkům budou číst spisovatelé a umělci Jana Orlová a Petr Čichoň. A kdo ze zahraničních autorů přijede do moravskoslezského kraje? V úterý 10. července se představí turecká prozaička a novinářka Asli Perker, v neděli 15. července pak slovenský dramaturg a spisovatel Daniel Majling.

Kompletní program Měsíce autorského čtení najdete na webu projektu.

A jak jsme slíbili, podíváme se i do Vsetína. Ve středu 11. července se v Masarykově veřejné knihovně koná Venkovní čtení a zpívání s Katkou. Dětem bude číst herečka, zpěvačka a šansoniérka Kateřina Mrlinová. Pokud mají vaše ratolesti rády knížky, je tato akce pro ně jako stvořená. Za pěkného počasí se bude číst na schodech před knihovnou, jinak v dětské půjčovně. Akce začíná v 10.00.

  Další zajímavé literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář