Získejte autobiografii Bruce Springsteena

born-to-run-perex
Původně začal Bruce Springsteen psát svou knihu se záměrem podělit se s fanoušky o neobyčejný zážitek z vystoupení v poločasovém programu Super Bowlu, jenže se rozepsal natolik, až vznikla obsáhlá autobiografie. Zjistěte, co vše se v ní můžete dočíst.

Životní příběh slavného zpěváka

V roce 2009 vystoupil Bruce Springsteen se svou kapelou E Street Band v poločasovém programu Super Bowlu, finálového ligového zápasu v americkém fotbalu. Byl to tak neobyčejný zážitek, že se o tom rozhodl napsat. A pak v tom pokračoval dál a dál, až z toho vznikla tahle autobiografie. Svůj životní příběh sepisoval slavný písničkář celých sedm let. Jeho styl se vyznačuje stejnou upřímností, osobitým humorem a originalitou, jaké svět miluje v jeho skladbách.

V knize popisuje dětská léta v katolickém prostředí městečka Freehold v New Jersey, kde zažil „velký třesk“ aneb první vystoupení Elvise Presleyho v televizní show Eda Sullivana. Vypráví, jak se rozhodl stát se muzikantem a začal pro to dělat první poslední, vzpomíná na první úspěchy v barových kapelách v Asbury Parku i na vznik slavného E Street Bandu. S odzbrojující upřímností se vůbec poprvé dělí i o soukromé zážitky a trampoty, které inspirovaly jeho nejlepší písně. Mimo jiné se v knize píše, co vše se skrývá v legendární skladbě Born to Run, jež dala celému příběhu jméno.

Kniha je určená všem, kdo mají Springsteenovu hudbu rádi a chtějí se o něm dozvědět více, přitom se ale nejedná o obyčejné hudební memoáry. Je to příběh pro dělníky i snílky, pro rodiče i děti, pro milující i osamělé, pro umělce i blázny, zkrátka pro všechny, kteří někdy zatoužili po očistné koupeli v nejlepší rockové lázni na světě.

Málokterá z hudebních hvězd o sobě dokáže vyprávět takhle upřímně a naléhavě. Podobně jako ve Springsteenových písních se i v jeho autobiografii táhne nepřeslechnutelná lyrická nota, zároveň z ní ale zní moudrost člověka, který už toho má hodně za sebou a dokáže o tom zajímavě přemýšlet.

 

Born to Run

Autor: Bruce Springsteen

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Rani Tolimat
Počet stran: 576+16
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-80-7565-303-1

Přečtěte si více o knize Born to Run, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Když jsem začal chodit do školy a musel jsem se tudíž přizpůsobit pevnému rozvrhu, strašlivě mě to vnitřně štvalo a vydrželo mi to prakticky celá školní léta. Mámě bylo jasné, že jsme to měli řešit dávno, a musí se jí nechat, že se mě pokusila srovnat do latě. Přestěhovala nás od babičky do maličkého domku, takové nudle na Institute Street 39½. Nebyla tam teplá voda, měli jsme jen čtyři malé místnosti, babička s dědou bydleli jen o čtyři ulice dál. Na Institute Street se máma pokusila zavést normální režim. Jenže už bylo pozdě. Pro mě to znamenalo přesun na úplně jinou planetu. Dusil jsem se vzteky a utíkal k babičce a dědovi, kdykoli to šlo. Tam jsem byl doma a bral jsem je jako rodiče. Nikdo by mě od nich nedostal. (str. 23)

 

Vyhrajte knihu Born to Run

Celých sedm let trvalo, než Bruce Springsteen sepsal svůj životní příběh. Nebál se být upřímný a podělit se i o osobní zážitky a vzpomínky na dětství, začátky kariéry a to, jak vznikaly jeho nejúspěšnější skladby a co se za nimi skrývá. Nemusíte ani patřit mezi skalní fanoušky kapely E Street Band, aby vás autobiografie jejich zpěváka a kytaristy bavila. Můžete se o tom přesvědčit!

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Born to Run vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Born to Run
probíhá od 1. do 7. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 biografické knihy Born to Run

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBorn to Run

Springsteen, Bruce

Jota, 2018

Napsat komentář