Dvě mladé dívky a síť klamů a lží

Cerne ovce a beranek bozi
Grace a Tilly se rozhodnou objasnit zmizení paní Creasyové a zvolí neobvyklou cestu – začnou hledat Boha. Přitom odhalují řadu tajemství obyvatel Ulice a rozplétají pavučinu lží. Nikdo není tím, za koho se vydával… Odhalí nakonec osud zmizelé?

Kdo je bez viny, ať hodí kamenem.
Rok 1976, Anglie. Paní Creasyová zmizela a celá Ulice si šušká. Sousedé z jejího náhlého zmizení viní vlnu veder, ale desetiletá Grace s kamarádkou Tilly o tom nejsou tak docela přesvědčeny. Rozhodnou se proto vzít záležitost do vlastních rukou. Inspirovány místním farářem začnou hledat Boha. Věří totiž, že když ho najdou, mohly by zjistit, kde je paní Creasyová, a přivést ji zpátky domů.
Kurážná Grace spolu s hloubavou Tilly chodí od domu k domu a pátrají po indiciích. Ulice postupně vydává svá tajemství a malé vyšetřovatelky odhalují mnohem více, než očekávaly. Začíná se rozplétat komplikovaná síť lží a klamů. Každý v Ulici se snaží skrývat to, čím se liší od ostatních.

Ukázka z knihy

Paní Creasyová zmizela v pondělí.
Vím, že to bylo v pondělí, protože v ten den přijeli popeláři a celá ulice byla cítit po zbytcích od večeře.
„Co tam dělá?“ kývl můj táta ke krajkové zácloně na okně. Pan Creasy přecházel po chodníku jen v košili. Každých pár minut se zastavil, nehnutě stál, obhlížel svůj vůz Hillman Hunter a předkláněl se, jako by něco poslouchal.
„Přišel o ženu.“ Nikdo nedával pozor, tak jsem si vzala další toust. „I když možná jen konečně táhla do háje.“ (str. 9)

Ohlasy na knihu

Román plný pokladů.

- Julie Cohenová, spisovatelka

Grace a Tilly jsou od nynějška mé nové hrdinky.

- Kate Hamerová, spisovatelka

Román Černé ovce a beránek Boží je trochu detektivka, trochu román o dospívání, ale hlavně působivá prvotina, v níž se za každými dveřmi skrývá tajemství.

- Rachel Joyceová, spisovatelka

Černé ovce a beránek Boží

Autorka: Joanna Cannonová
Přeložila: Anna Formánková, Anna

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 137×208 mm
ISBN: 978-80-7577-458-3
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Černé ovce a beránek Boží vydalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Joanna CannonovaJoanna Cannonová vystudovala medicínu na Leicester Medical School. Než se stala psychiatričkou, pracovala jako lékařka v nemocnici. Přestože psychiatrickou praxi opustila, aby se mohla naplno věnovat psaní, stále pracuje s duševně nemocnými jako dobrovolnice. V současnosti žije s rodinou a psem v oblasti Peak District. Román Černé ovce a beránek Boží je autorčiným debutem a za necelé dva týdny prodeje se dostal na třetí místo žebříčku The Sunday Times Bestseller.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerné ovce a beránek Boží

Cannonová, Joanna

Host, 2018

Napsat komentář