Cesta dětí k Bohu

Lzicka medu
Bohatě ilustrovaná kniha pro malé čtenáře popisuje cestu k prvnímu svatému přijímání. Hlavní hrdinové, Julie a Štěpán, pronikají do života včel kvůli lásce k medu a zároveň v sobě odhalují oddanost Bohu.

Obyčejně neobyčejný příběh o tom, jak Bůh tiše promlouvá do dětských duší. Skrze přírodu, skrze kamarády, skrze události a vztahy v nejbližší rodině. Někdy i skrze okolní svět, v němž je tak krásné, ale občas i náročné žít.
Skupinka dětí se připravuje na první svaté přijímání. Středem dění je Julie a její kamarád Štěpán. Jeho dědeček chová včely a vyrábí vynikající med, který si děti vychutnávají po lžičkách. Tak jako objevují chuť medu a úžasné věci ze života včel, přicházejí děti postupně na chuť i Božím věcem.

Lžička medu

Cesta k prvnímu svatému přijímání
Autorka: Lene Mayer-Skumanzová
Přeložila: Markéta Frejlachová
Ilustrovala: Lucie Rašková 

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 150×195 mm
ISBN: 978-80-7566-010-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Lžička medu vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorce

Lene Mayer-Skumanzová (* 1939) žije v Rakousku. Od roku 1965 je spisovatelkou na volné noze, napsala desítky knih pro děti, v nichž se odrážejí etická a duchovní témata. Za mnohé z nich v Rakousku obdržela kulturní a knižní ocenění. V roce 2011 jí vyšla velká kniha biblických příběhů, ilustrovaných českou výtvarnicí Martinou Špinkovou.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLžička medu
Cesta k prvnímu svatému přijímání

Mayer-Skumanzová, Lene

Karmelitánské nakladatelství, 2018

Napsat komentář