Nenechte si ujít v týdnu od 2. do 8. července 2018

nenechte_si_ujit
Jsou tu prázdniny, čas dovolených, klidu a pohody. I knihovny si potřebují trochu odpočinou a načerpat síly na další sezónu, takže literárních akcí bude trochu méně. I tak se nicméně můžete těšit na zajímavé akce, v červenci například probíhá jako každý rok Měsíc autorského čtení.

Měsíc autorského čtení (MAČ) začíná již tradičně 1. července a končí 4. srpna. V Brně, Ostravě, polské Wroclawi, slovenských Košicích a ukrajinském Lvově se mohou návštěvníci těšit na množství autorských čtení spisovatelů z různých zemí. Čestným hostem letošního, již 19. ročníku, je Turecko, budete se tak moci seznámit i s autory z této země.

A jaká lákadla nás v rámci MAČ 2018 čekají příští týden? V pondělí 2. července se v Brně představí Nedim Gürsel z Turecka a česká spisovatelka Ivana Dobrakovová. Ve středu 4. července můžete zajít na autorské čtení Marka Švehly a v pátek 6. července přijede jeden z nejznámějších českých autorů, a to Michal Viewegh. V sobotu 7. července pak bude předčítat Alena Mornštajnová, autorka bestselleru Hana, o kterém jste si nedávno mohli přečíst na našem webu.

viewegh náhledA co čeká milovníky literatury v Ostravě? Na Měsíc autorského čtení dorazí v úterý 3. července polský autor Witold Szablowski a turecký spisovatel Tuna Kiremitci. V pátek 6. července zde také vystoupí Alena Mornštajnová a v sobotu 7. července vám svá díla představí bratři Petr a Pavel Hruškovi. V neděli 8. července pak bude Michal Viewegh předčítat ze své zatím nejnovější knihy Muž a žena.

Program v obou českých městech je opravdu nabitý, kompletní přehled jednotlivých večerů najdete na stránkách Měsíce autorského čtení 2018.

Nedokážete si prázdniny bez knížek představit? Pak se můžete zúčastnit pěkné akce, kterou si na volné měsíce připravila Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově. Od 2. července do 31. srpna probíhá letní hra S knihou na prázdniny. Autoři tří nejzajímavějších příspěvků se mohou těšit na ceny v podobě knížek a drobných upomínkových předmětů. Pokud si tedy chcete zpestřit dovolenou, určitě neváhejte.

Přejeme Vám krásné a pohodové léto.

Všechny akce najdete přehledně v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář