Zasoutěžte si o odhalení starého tajemství

stiny-nad-zalivem-perex
Komunita z poloostrova Sandbank se navenek zdá jako společenství lidí, kteří žijí v naprosté idyle a pospolitosti. Ovšem ve skutečnosti se začíná ukazovat, že tomu tak nebude a lidé, kterým Sára dosud věřila, jsou jiní, než si myslela.

Co se skutečně stalo před deseti lety?

Vodopád lží a vlna strachu ochromí idylickou komunitu na poloostrově. Kdo všechno a proč skrývá pravdu?

Před sedmi lety unese dva desetileté chlapce proud příliš daleko od břehu. A na pevninu se vrátí jen jeden… Sářin syn Jacob sice před sedmi lety přežil, ale na své narozeniny, v den neblahého výročí, zmizí beze stopy. Postupně se začínají vynořovat nová i stará tajemství a komunitu na poloostrově Sandbank plíživě ochromuje napětí a nezodpovězené otázky. Sára je stále více a více zoufalá a přestává věřit všem, které zná a kterým dosud důvěřovala – a dobře dělá… Co se vlastně před sedmi lety událo? Jak to, že v komunitě, kde se pořád někdo dívá, zrovna tehdy nikdo nic neviděl? Kdo všechno a proč má důvod tajit, co se doopravdy stalo?

 

Stíny nad zálivem

Autorka: Lucy Clarkeová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Alena Peisertová
Počet stran: 368
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-80-271-0598-4

Přečtěte si více o knize Stíny nad zálivem, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Snažím se zachytit zvuk Jacobova dechu, čekám, jestli nezaslechnu jeho tiché chrápání – ale slyším jen vlny. Narovnám se, teď už zcela ve střehu. Slyšela jsem ho včera večer přicházet? Není možné proklouznout do chaty potichu. S dveřmi se musí trhnout, protože dřevěný rám je nasáklý vodou; v přítmí obejít gauč; dřevěný žebřík do podkroví, kde Jacob spí, vrže, když se po něm jde; navíc je slyšet šramot, když leze po kolenou k matraci vedle okapu.
Odhrnu přikrývku a vstanu z postele. V ranním oparu hledám v úhledném čtverci plážové chaty stopy po svém synovi: žádné tenisky odkopnuté u dveří; žádné triko pohozené na gauči; žádné sklenice a talíře na kuchyňském pultu, ani drobky. Chata je bez poskvrnky, uklizená tak, jak jsem ji zanechala já. (str. 10)

 

O autorce

Lucy Clarkeová vystudovala anglickou literaturu a nějaký čas pracovala jako moderátorka společenských akcí a také vyučovala tvůrčí psaní. V současné chvíli je spisovatelkou na plný úvazek. Miluje cestování a psaní deníků. Její debut The Sea Sisters se objevil v prestižním výběru Book Club Choise 2013 a byl přeložen do deseti jazyků. V češtině vyšly její romány Poslední nádech a Modrá. Lucy je vdaná za Jamese Coxe, profesionálního surfaře, se kterým společně tráví zimy cestováním a letní měsíce pak v jejich domě na jižním pobřeží Anglie.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Stíny nad zálivem

Před sedmi lety si Jacob prožil peklo, když jej spolu s dalším chlapcem odnesl proud daleko na širé moře; pro jeho kamaráda to skončilo tragicky. Nyní staré události znovu ožívají a idylickou komunitu žijící na poloostrově Sandbank začíná ochromovat strach a dosud pečlivě skrývaná tajemství se derou na povrch. Je skutečně možné, že by nikdo neviděl, co se před deseti lety stalo, nebo mají svědci nějaký důvod k mlčení? To si přečtěte v napínavém thrilleru Lucy Clarkeové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Stíny nad zálivem vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Stíny nad zálivem
probíhá od 13. do 26. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Stíny nad zálivem

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStíny nad zálivem

Clarkeová, Lucy

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář