Další příběhy hospice Duha

Nadeje na konci cesty
Zdravotní sestra Jana Sieberová zasvětila svůj život pomoci umírajícím. Zatímco první díl její knihy s názvem Hospic – Příběh naplněné naděje se zaměřoval na pacienty, pokračování se věnuje těm, kteří o umírající pečují.

Kniha volně navazuje na autorčinu prvotinu s názvem Hospic – Příběh naplněné naděje. K té napsal výstižnou předmluvu kardinál Miloslav Vlk. Další už bohužel nenapíše, protože zemřel, ale jeho výslovné přání „ve své druhé knize napiš: doprovázela jsem kardinála“ mu zde autorka plní. Na jeho radu v ní také pouští ke slovu několik svých následovníků. Jejich osobní svědectví potvrzují, že se pan kardinál nemýlil. Prorocky rozpoznal, že se v malém podhorském městečku Hořicích líhne velké Boží dílo. Nazýval ho „evangelizace službou“.
Jana Sieberová věrně kráčí ve šlépějích své učitelky a křestní kmotry, Marie Svatošové. Stejně jako ona objíždí republiku, neúnavně přednáší, hoří a zapaluje, rozsévá semínka, zalévá je modlitbou, vírou jim pomáhá klíčit, růst a zrát. Z inspirace hořické Duhy už vzniklo v našich zemích více než dvacet domácích hospiců. Jsou solidární, navzájem si pomáhají a povzbuzují se. Není to jen dílo lidské, ale Boží.
V předchozí knize se čtenář dozvěděl něco o zázracích v duších jejich pacientů, zde se dočte i o zázracích v duších těch, kdo povolání ke službě umírajícím zaslechli a odpovídají na něj.

Naděje na konci cesty

Další příběhy hospice Duha
Autorka: Jana Sieberová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 112×165 mm
ISBN: 78-80-7553-531-3
Doporučená cena: 159 Kč

 

Knihu Naděje na konci cesty vydalo nakladatelství Triton. Poslechněte si rozhovor s autorkou.

O autorce

Jana Sieberová (* 1965) je zdravotní sestra, která založila v roce 2009 společně se svým manželem MUDr. Pavlem Sieberem domácí hospicovou péči v Hořicích ve východních Čechách (Domácí hospic Duha, o. p. s.). Nedostatečná péče o umírající pacienty v nemocnicích a snahy o uzákonění eutanazie v České republice byly spouštěcím faktorem k opuštění její profese anesteziologické sestry. Od roku 2008 aktivně přednáší na téma hospicové péče po celé republice. Je také jednou ze školitelek mezinárodního projektu Vzdělávacího konsorcia zdravotních sester pracujících s pacienty v konečné fázi života pod záštitou mezinárodní nadace Bristol – Myers Squibb Foundation, která se zaměřuje na nerovnosti v péči o pacienty trpící rakovinou ve střední a východní Evropě. Snaží se o to, aby se paliativní péče stala nedílnou součástí zdravotnictví, a zároveň bojuje o financování domácí hospicové péče.

Zdroj informací: kosmas.cz


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaděje na konci cesty
Další příběhy hospice Duha

Sieberová, Jana

Triton, 2018

Napsat komentář