Co znamená být křesťanskou ženou?

Stvorena zenou
Křesťanka a misionářka Elisabeth Elliotová se ve své knize zaměřila na to, jaké to je být křesťanskou ženou. Poukazuje na správnou ženskou hrdost a přirozenost. Podle ní může žít naplno i nezadaná a svobodná žena.

Kdo jsem? Většina křesťanských žen si tuto otázku klade jen zřídkakdy. Ovšem když jsme si vědomy své ženské a křesťanské identity ženy, díváme se jinak na sebe i na druhé. Elizabeth Elliotová Vám může pomoci na cestě hledání odpovědí, díky nimž se v nás rodí tento nový pohled. Podle ní se nemáme ptát „Kdo jsem?“, ale „Čí jsem?“.
Autorka ve své knize píše upřímně a se zaujetím o tom, co znamená být křesťanskou ženou a otevřeně se zabývá i citlivými tématy podřízenosti ve vztahu, rozdílů mezi mužskou a ženskou přirozeností, mluví o správné ženské hrdosti i o tom, jak žít naplno i jako svobodná a nezadaná.

Ukázka z knihy

Když mne Walt o Vánocích požádal o tvou ruku, řekla jsem mu: „Nikomu svou dceru nedám s takovou radostí, jako tobě.“ Pak jsme se bavili o tom, jak dlouho budete muset čekat do svatby, má-li se uskutečnit až po tvé promoci.
„Myslíš, že to zvládneš?“ ptala jsem se ho a on mi na to bez zaváhání odpověděl: „Mami, vždyť jsem kalvinista!“(str. 15)

Poodhalte, jak ukázka pokračuje.

Stvořena ženou

Autorka: Elisabeth Elliotová
Přeložila: Jana Dominika Pláteníková 

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 110×165 mm
ISBN: 978-80-7553-499-6
Doporučená cena: 189 Kč

 

Knihu Stvořena ženou vydalo nakladatelství Triton.

O autorce

Elisabeth Elliotová byla jednou z nejvlivnějších křesťanských žen naší doby. Po půlstoletí její nejprodávanější knihy, nadčasové učení a odvážná víra ovlivnily věřící a hledající Ježíše Krista na celém světě. Využila své zkušenosti jako dcera, manželka, matka, vdova a misionář, aby přinesla Kristovo poselství nespočetným ženám a mužům po celém světě.


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStvořena ženou

Elliotová, Elisabeth

Triton, 2018

Napsat komentář