Nakladatelství Galén vydává knihu Zběsilé balady Jiřího Zycha

h
Kniha Zběsilé balady představuje jednoho z českých utajených autorů, Jiřího Zycha. Vydává ji nakladatelství Galén. Ke knize je přiloženo CD Dva tucty písní Jiřího Zycha.

Zběsilé balady

Kniha vychází jako malý dárek nakladatelství k letošním 60. narozeninám Jiřího Zycha i Petra Lutky, kteří před téměř čtyřmi desítkami let společně vytvořili nenapodobitelný a nesmazatelný příspěvek do historie našeho městského písničkářství.

Toto vydání Zychových písňových textů pro Petra Lutku je prvním pokusem představit jednoho z našich nejutajenějších autorů. Zběsilé balady zaplňují bílé místo na mapě české literatury sedmdesátých let a současně přinášejí jedinečnou, vtipnou poezii s hlubokým podtextem. Sám Jiří Zych vystupoval jen občas a jako host známějších kolegů nebo na poslechových pořadech Jiřího Černého. Mnohé Zychovy písně (Vlasy, Točí se, točí, Blues o žravý slepici, Líza, Drak Železňák, Sport) zlidověly a „odhalené“ autorství bude pro řadu čtenářů překvapením.

Přiložené CD Dva tucty písní Jiřího Zycha obsahuje archivní kolekci dvanácti písní v podání Petra Lutky, jako překvapení je zařazen druhý tucet písní v neopakovatelně bezstarostném podání samotného autora.

 

 

Zběsilé balady

Autor textů: Jiří Zych
Nakladatelství
: Galén
Počet stran
: 261
Cena:
390 Kč

 

Knihu Zběsilé balady vydalo nakladatelství Galén

 

 

O autorovi: 

PharmDr. Jiří Zych se narodil 3. února 1952 v Lipníku nad Bečvou, je absolvent Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové, lékárník, amatérský chovatel, autor tří odborných knih a několika set písní, které v sedmdesátých a osmdesátých letech zpíval Petr Lutka.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZběsilé balady

Zych, Jiří

Galén, 2012

Napsat komentář