Jak na to?

doma-kutil
V dnešní konzumní době, kdy lze přes internet objednat snad úplně vše a jídelní řetězce vám nabídnou nepřeberné druhy jídel, se domácí kutilství a vynalézavost stávají stále cennější. Dnešní knihy vám pomohou protáhnout vaše zlaté české ručičky.

Kreativní způsob odpočinku má tu ohromnou výhodu, že vám nejen umožní relaxovat po dlouhém dnu v práci, ale také může přinést krásný výsledek. Kniha Křídové barvy natřou všechno představuje různé techniky, jak zkrášlit váš domov. Proměňte svůj byt od podlahy až k polštářům na pohovce k nepoznání. Vaši známí budou jen žasnout!

Křídové barvy natřou všechno

Autorka: Annie Sloan
Přeložila: Lenka Tréglová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 208×280 mm
ISBN: 978-80-271-0646-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Křídové barvy natřou všechno vydalo nakladatelství Grada.

Kniha „Křídové barvy natřou všechno“ legendární autorky Annie Sloan nám představí barevné proměny zdí, podlah, nábytku, závěsů, rolet nebo polštářů. Uvnitř knihy naleznete 40 fotografických návodů, jak lze křídovými barvami krok za krokem přetvořit stěny, dveře, podlahy, povlečení a závěsy. Mezi použitými technikami je i malba pomocí šablony, potisk, voskování a barvení textilií.

O autorce

Annie Sloan je mezinárdně uznávanou odborníci na barvy a dekorativní malbu. V roce 1990 založila vlastní firmu Chalk Paint, která se zaměřovala na dekoraci nábytku a od té doby vydala již 26 mezinárodně proslavených knih o dekorativní malbě. Britský The Telegraph ji nazval „nejvlivnější britskou designerkou“ a The Irish Times ji označil jako „královnu malby“. Se svým manželem Davidem žije v Oxfordu.

Zdroj: anniesloan.com

————————————————

Nejen kreativní, ale také aktivní trávení volného času je velice přínosné. Kniha Moderní nordic walking vám představí sport, který efektivně kombinuje trávení času v krásné přírodě s přirozeně zdravým pohybem. Nordic walking je moderní způsob chůze, který vám umožní bezpečně a jednoduše zlepšit vaši kondici nehledě na věk či tělesnou zdatnost.

Moderní nordic walking

Autorka: Lucia Okoličányová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 195×235 mm
ISBN: 978-80-7529-550-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Moderní nordic walking vydalo nakladatelství Slovart.

Pokud si chcete udržet dobré zdraví i skvělou kondici, začněte chodit! Zapomeňte na treking nebo na nekoordinovanou chůzi s holemi a naučte se nordic walking. Je to bezpečná, jednoduchá, efektivní a zábavná cesta k zdokonalení kondice bez ohledu na věk, pohlaví nebo tělesnou zdatnost. Srozumitelně napsaná praktická příručka plná názorných fotografií představuje ideální návod pro začátečníky, ale i výbornou pomůcku pro pokročilé nebo instruktory. Detailně popisuje správnou techniku a cvičení, přibližuje zdravotní benefity, nabízí množství rad i zkušeností z praxe a také individuální tréninkové postupy.

Ukázka z knihy

 

Další ukázkové strany z knihy naleznete přímo na webových stránkách Slovartu.

O autorce

Lucia Okoličanyová je prezidentkou Slovenské asociace Nordic Walking.  Získala nejvyšší možnou úroveň ceritfikace pro lektory Nordic Walking: národní trenér (national couch). Na světovém kongresu nordic walkingu v roce 2015 byla vyhodnocena jako instruktorka s nejlepší technikou na světě. Je známá i mezi českými trenéry, kteří k ní jezdí na kurzy. Pochází z Bratislavy.

Zdroj: cvicte.sk

————————————————

Jakmile se vrátíte z procházky do vašeho nově vymalovaného bytu či domu, není nadto oslavit nové způsoby trávení volného času dobrým šálkem kávy. Kniha Manuál pro milovníky kávy vám ukáže, jak zvládnout umění přípravy kvalitní domácí kávy. A pozor, dokonce k tomu není zapotřebí žádného drahého vybavení!

Manuál pro milovníky kávy

Autoři: Jessica Easto, Andreas Willhoff
Přeložila: Karla Voráčková

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 140×195 mm
ISBN: 978-80-271-0640-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Manuál pro milovníky kávy vydalo nakladatelství Grada.

Připravit si doma skutečně dobrou kávu není jen tak. A přitom je to možné i bez drahého vybavení. Nevěříte? Před vámi leží manuál, který vás o tom přesvědčí. Přibližuje vám svět kávy tak, že s nově nabytými znalostmi bude pro vás příprava kvalitního nápoje hračkou.

O autorech

Jessica Easto je šéfredaktorkou nezávislého nakladatelství. Ve svém volném čase také ráda píše, zajímá se o kávu a historii Severozápadní Indiany odkud pochází.

Andreas Willhoff se pohybuje v oboru přípravy kafe již od roku 2009. Od té doby spravoval několik nezávislých kaváren a pracoval i jako ředitele prodeje pro společnosti pohybující se v tomto oboru. Na knize se podílel jako poradce.

Zdroje: jessicaeasto.com a andreaswillhoff.com

————————————————

Šálek dobré kávy vás nabudí na poslední část dne plného odpočinku a zábavy: na večírek. Příprava na něj ale nemusí být tak lehká, jak se na první pohled může zdát. Nová kniha Šárky Pavličové nazvaná Šátky, šály, kravaty vám pomůže nejen s přípravou na večírek, ale bude se hodit také pro každodenní život. Neuvěříte, kolika různými inspirativními způsoby lze šátek či šál uvázat.

Šátky, šály, kravaty

Autorka: Šárka Pavličová

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 130×130 mm
ISBN: 978-80-7553-546-7
Doporučená cena: 89 Kč

Knihu Šátky, šály, kravaty vydalo nakladatelství Triton.

Možná se to nezdá, ale šátky, šátečky i šály mají velkou moc – umí doladit, zjemnit, příjemně dotvořit a zaručeně oživit celkový vzhled oblečení. Umí také dodat eleganci a ženskost vašemu šatníku i podpořit vaši náladu. Jen jim to musíte dovolit…
Jako doplněk lze používat šátky a šály nejen v různých barvách a vzorech, ale i různě velké a různě dlouhé – stačí je omotat kolem krku, pasu či hlavy a zvládnout různé způsoby vázání.
A právě s naší knížečkou plnou inspirace a více jak třiceti ilustrovanými návody se to naučíte rychle a jednoduše a uvidíte, že jen málokterou z vás nechají šátky chladnou. Aby knížka plná módního uzlování byla kompletní, nechybí ani základní a nejpoužívanější způsoby vázání kravat a motýlka.

O autorce

Šárka Pavličová se narodila v Turnově, vyrůstala a žila v Liberci. V současné době žije a pracuje v Praze.
Vystudovala Střední zdravotnickou školu v Ústí n/L, obor zubní technik. Už během studia se věnovala psaní beletrie, poezie a článků do novin; tento koníček završilo studium Fakulty žurnalistiky UK.
Od studií je „na volné noze“. Pracuje jako redaktorka a textařka, je autorkou 11 knížek pro děti i dospělé.
V roce 2014 spustila blog/koloběžkový magazín www.kolobezkaaja.cz.
Ve volném čase se věnuje výrobě módních doplňků, různých dárků a drobností, které nabízí na www.fler.cz/saare-design.

Zdroj: saare.cz

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází od uživatele vickysandoval22 ze serveru flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeModerní nordic walking
Jdeme za zdravím

Okoličányová, Lucia

Slovart, 2018

zobrazit info o knizeManuál pro milovníka kávy

Easto, Jessica – Willhoff, Andreas

Grada, 2018

zobrazit info o knizeKřídové barvy natřou všechno

Sloan, Annie

Grada, 2018

zobrazit info o knizeŠátky, šály, kravaty

Pavličová, Šárka

Triton, 2018

Napsat komentář