Příběhy, které napsal sám život

jaký otec
V tomto případě může být otec na svého syna pyšný. Jak se říká, jablko nepadá daleko od stromu. A zde to platí dvojnásob. Přečtěte si tuto knihu a přesvědčte se sami.

V nakladatelství Argo vyšla publikace Jaký otec, takový syn, kterou napsal Hunter S. Fulghum. Jedná se o syna slavného spisovatele Roberta Fulghuma, jenž je autorem velice kvalitních a čtivých publikací. Hunter Fulghum se rozhodl následovat svého otce. A myslím si, že to byl dobrý nápad. Jeho dílo totiž může směle konkurovat knihám jeho otce. Robert Fulghum na něj může být náležitě pyšný.

Autor pracuje jako technický inženýr a má dvě děti (dceru Sáru a syna Maxe). Fulghum mladší byl dokonce prvním otcovým „nakladatelem“. Zapsal totiž v patnácti letech otcovy oblíbené historky a sepsal je do malé knížečky, kterou pak otci daroval k Vánocům.

S otcem mají mnoho společného. Přemýšlí o stejných věcech a oba si umí všímat drobných detailů, jenž skvěle vykonstruují dobrý příběh. Jsou to právě ty drobnosti, které nás odlišují od ostatních a dávají nám punc originality. Na druhou stranu Hunter Fulghum nikdy nebyl pastorem ani nevystřídal mnoho zaměstnání. To ale vůbec nevadí. Zažil toho dost, aby mohl dát dohromady svoje vzpomínky a vydat tuto publikaci.

Kniha je plná drobných povídek, které jsou opravdové jako samotný život. Hunter Fulghum rozhodně svému otci nedělá ostudu. Kráčí v jeho spisovatelských stopách a píše stejně dobře jako on, ale nahlíží na život z trochu jiné perspektivy, a to z té čistě rodinné. V této publikaci přemýšlí o tom, co je to rodina, jaké to je sžít se se svou ženou a jaké radosti jsou se dvěma malými dětmi. Píše prostě o tom, co obnáší bytí obyčejného člověka.

I proto je tato kniha vhodná opravdu pro každého. Všichni mají stejné starosti, jenž nás jako lidstvo spojují. Všichni řeší každodenní problémy, bojí se stereotypu či stárnutí. Na druhou stranu se ale těší z prvních krůčků svých ratolestí nebo zažívají velký pocit štěstí s drahou polovičkou. Takže se tu každý rozhodně najde.

Objevíte zde proto příběhy, které zaručeně rozesmějí, ale přečtete si i o situacích, v nichž autor prožíval těžké životní chvíle. Tento muž si opravdu zažil svoje a život se s ním moc nepáral.

Mnoho z vás bylo zajisté v podobných situacích, které autor zažil. Můžete tak zavzpomínat na to, jaké to bylo sejít se poprvé s rodiči přítelkyně, či jak se člověk cítil, když chtěl požádat svou budoucí ženu o ruku, když se mělo narodit první dítě a tak dále.

A ti z vás, kteří ještě nic z toho nezažili, nemusí být smutní. Zajisté se pobavíte také. A možná i poučíte. Já tam našla plno zajímavostí, které mě okouzlily a zaujaly. Můžete tak alespoň načerpat zkušenosti do budoucího života. Například je dobré vědět, co všechno musíte koupit své manželce, která právě porodila, nebo co pořídit ratolestem k Vánocům.

Vřele vám doporučuji, abyste si knihu přečetli. Je to milé, krásné a úžasné vyprávění, po kterém budete mít určitě lepší náladu. Já ji tedy hned měla. A doufám, že zažijete mnoho perfektních chvil s touto knihou. Užijte si je, protože to bude stát za to. To vám slibuji.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJaký otec, takový syn

Fulghum, Hunter S.

Argo, 2012

Napsat komentář