Soutěž Online Poetry Slam 2018

Poezie
Jako součást letošního devátého ročníku Festivalu arabské kultury, pořádaného v dubnu 2018 v Plzni, Praze a Olomouci, vyhlašují Arabfest (CZ) a Writers Cell (JOR) mezinárodní soutěž v online slam poetry pro arabské a české autory.

Partnerem této výzvy je nakladatelství Dar Ibn Rushd. Hlavním partnerem je Velvyslanectví Království Saúdské Arábie v Praze, pod jehož záštitou se soutěž koná.

Jak se přihlásit

Nechte zapracovat svoji múzu a napište báseň nebo krátký text na téma „město“. Co se vám (ne)líbí, jestli vás nějak život ve městě změnil či poznamenal, co v něm rádi děláte, jaký je váš názor na něj apod. Nemusí to být ani o vašem vlastním městě, klidně o městě obecně. Zkrátka se nechte unést svou představivostí. A že nejste profesionální spisovatel? Nevadí, bohatě stačí, když rádi literárně tvoříte třeba jenom do šuplíku.
Natočte max. tříminutové video, jak čtete/přednášíte váš text či báseň v češtině, arabštině nebo angličtině a pošlete nám ho buď na náš Facebook (www.facebook.com/onlinepoetryslam) nebo emailem na kontakt@arabfest.cz. Do předmětu prosíme napište: online slam poetry
Všechna díla budou umístěna na naší Facebookové stránce (@onlinepoetryslam) a finalisti budou vybráni podle počtu „lajků“, které vaše video dostane. Top 9 videí s největším množstvím „lajků“ postoupí do finálové části soutěže. Ve finále
budou videa přeložena do angličtiny a posouzena mezinárodní porotou, která vybere celkového vítěze.
Videa můžete posílat od 11. března do 10. května 2018. Vítěz bude vyhlášen a obdarován nejpozději 31. května 2018.
Pořadatelé si vyhrazují právo nepublikovat díla, která budou plagiáty, rasistická nebo záměrně urážlivá (vulgarismy v rozumné míře nevadí).

Cena

Vítěz/ka obdrží finanční cenu ve výši 200 Euro, literární balíček od publikačního domu Dar Ibn Rushd a také dárkový balíček orientálního koření od Koření od Antonína.

Zasláním videa, jež splňuje podmínky výše, dává soutěžící souhlas (dle paragrafu č. 101/200 o Ochraně
osobních dat) k použití videa a osobních dat za účelem vyhlášení soutěže, přeložení videa a kontaktu ohledně
ceny. Soutěžící dává najevo svůj souhlas s pravidly soutěže a uvádí, že jeho video neporušuje ničí práva.

Pro případné dotazy se můžete obrátit na: kontakt@arabfest.cz, www.arabfest.cz

Doporučení:
Share

Napsat komentář