Slavné osudy

Slavne-osudy
Jejich jména často skloňují média. Jaký je skutečný život těch, které svět považuje za slavné? Co přivedlo Sylvestera Stalloneho k posilování? Kdy vzal Bob Dylan kytaru poprvé do ruky? A jak se Tom Marcus dostal do MI5? Pojďte to zjistit!

Jeho revírem jsou ulice evropských měst a jeho úkolem je chránit naši bezpečnost. Elitní operátor bezpečnostní služby MI5 se s nebezpečím setkává dnes a denně. Nahlédněte i vy do zákulisí legendární britské kontrarozvědky!

Já, špion

Je to válka. Válka, kterou nevidíte a kde bojištěm jsou ulice evropských měst. Nebezpečí je všudypřítomné, na jeden provedený útok připadají desítky zmařených. Bitvy s terorismem svádějí bezpečnostní služby, mezi nimi i britská MI5. Tom Marcus je její elitní operátor. Pracuje v utajení v terénu, infiltruje nepřátelské organizace a loví teroristy. Díky jeho jedinečnému příběhu se seznámíte nejen se „všední“ pracovní náplní speciálního agenta, ale nahlédnete přímo do kuchyně legendární britské kontrarozvědky.

Autor: Tom Marcus
Přeložila: Anna Poskerová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-264-1853-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Já, špion vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy

Po šesti měsících drsného tréninku jsem se stal jedním z nejmladších lidí vůbec, který výběrem prošel. Stal jsem se součástí silně utajené, speciální protiteroristické jednotky v Severním Irsku.

Byl jsem v tom dobrý. Díky tomu, že jsem vyrůstal na ulici, jsem s nebezpečnými situacemi neměl problém. Bylo to pro mě jako nosit hodinky. Bez nich jsem si připadal obnažený a izolovaný, ale s nimi na zápěstí jsem si připadal normální, jako doma a hlavně v bezpečí. Lidé prostě nechápou, jak můžu tak klidně a spokojeně sedět mezi těmi nejnebezpečnějšími teroristy a masovými vrahy na světě, ale já byl ve svém živlu. Pracoval jsem na Falls Road v Belfastu obklopen pouličními kresbami, které mi připomínaly, jakému nebezpečí bych čelil, kdybych byl odhalen, a nijak mě to netrápilo. Byli jsme ozbrojeni pistolemi a v autech jsme vždy měli samopaly značky Heckler & Koch. Je to jedno z mála míst na světě, kde můžete cestovat po těch nejúžasnějších přírodních úkazech, zabočit za roh a narazit na semafory ohraničené pancéři, jež mají zabránit jejich poškození během neustálých místních výtržností. (str. 30)

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Držitel Nobelovy ceny za literaturu a slavný americký písničkář se vrací ke svým hudebním začátkům. Nechte se pohltit kulturní atmosférou 60. let v živoucím New Yorku a zaposlouchejte se do písní, které z Boba Dylana udělaly populární hudební ikonu!

Kroniky I.

Legendární americký písničkář Bob Dylan vzpomíná na počátky své kariéry, kdy v roce 1961 přišel do New Yorku. Bravurním, vtipným a osobitým stylem, stejně okouzlujícím a magnetizujícím, jako jsou texty jeho písní či barva jeho hlasu, vzpomíná autor na Manhattan a magickou čtvrť umělců Greenwich Village, na New Orleans, Woodstock nebo Minnesotu. Dylanovýma očima a skrze jeho břitké výroky získáváme obraz zakouřeného, zhýralého a neustálého živého a tepajícího New Yorku, místa, které bylo možností pro nové talenty, v literatuře i hudbě, kde vznikaly hudební kluby a scény, zkrátka kde bylo možné cokoli.

Autor: Bob Dylan
Přeložil: Jiří Popel

Počet stran: 276
Vazba: vázaná
Formát: 144×208 mm
ISBN: 978-80-257-2400-2
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Kroniky I. vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

„John do tebe vkládá velký naděje,“ řekl Lou.

Tím Johnem myslel Johna Hammonda, výtečnýho vyhledávače nových talentů a objevitele takových hvězd, jako byli třeba Billie Holidayová, Teddy Wilson, Charlie Christian, Cab Calloway, Benny Goodman, Count Basie nebo Lionel Hampton. Umělci, co dělali muziku, která rezonovala s americkým životem. Hammond je všechny představil veřejnosti, a dokonce i řídil poslední nahrávací session Bessie Smithové. Byl to legendární aristokrat ryze amerického ražení. Jeho matka pocházela z rodiny průmyslovýho magnáta Vanderbilta a John vyrůstal v bavlnce a poklidu vyšší společnosti. Jeho to ale neuspokojovalo a rozhodl se zasvětit život hudbě, své největší lásce, a ze všeho nejraději zvonivýmu rytmu odvazovýho jazzu, spirituálů a blues. Byla to hudba jeho srdce a byl ji s to bránit vlastním tělem. Nikdo se mu nedokázal postavit do cesty a John nikdy neměl moc času nazbyt. Nemohl jsem uvěřit, že sedím v jeho pracovně. To, že mi zařídil nahrávací smlouvu s firmou Columbia Records, bylo naprosto neuvěřitelné. Kdybych to někde vyprávěl, lidi by si mysleli, že si vymejšlim. (str. 10, 11)

————————————————

Někdo se může proslavit svými statečnými činy, jiný zase písňovými texty. A některým stačí vypracované tělo a ta správná filmová role. Čím vším si musel Sylvester Stallone projít za celou dobu své bouřlivé kariéry? To už vám prozradí on sám – a přihodí i mnoho zajímavých rad ke zdravému životnímu stylu.

Sylvester Stallone: Žít svůj sen

Autobiografie Sylvestera Stalloneho, jednoho z nejlépe placených herců Hollywoodu, je upřímnou zpovědí akčního hrdiny a také motivační příručkou pro všechny fitness nadšence. Výjimečná kniha nabízí vhled do soukromí této filmové legendy, včetně životních pádů a vzestupů, ale i návod jak žít zdravě a osvojit si ty správné návyky v oblasti cvičení a zdravého stravování. Postavte se všem fitness zlozvykům po boku hollywoodské hvězdy!

Jak získat dokonalé tělo
Autor: Sylvester Stallone
Přeložil: Lukáš Pečeně

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 170×243 mm
ISBN: 978-80-750-5972-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Sylvester Stallone: Žít svůj sen vydalo nakladatelství XYZ.

Vím, že až do smrti se na mě bude vzpomínat díky roli Rockyho Balboy, bezvýznamného boxera z jižní Filadelfie, který se chopí své mizivé šance a utká se v ringu se světovým šampionem v těžké váze. Je jedno, kolik dalších filmových rolí (včetně Ramba) nebo jiných projektů spojím se svým jménem, svět už mě bude vždycky vidět jako toho chlápka v ošklivém šedivém tílku, který křičí: „Adriano!“ a zdolává schody Filadelfského muzea umění. Když jsem byl mladší, chtěl jsem s tímhle faktem bojovat, dnes už jsem ho přijal.

Jsem za to dokonce vděčný, protože Rockyho životní filosofie je podobná tomu, o co se snažím já – mít v sobě vnitřní hlas, který říká: „Nikdy nezapomeň, čím se chceš stát.“ Spousta lidí prochází životem s nenaplněnými ambicemi, a ať už je ten krok, který by jim pomohl dosáhnout vnitřního klidu, jakýkoli, váhají ho udělat. Zmáhá je totiž tlak každodenního života. Teď je ale čas chytit život pod krkem a nepustit ho, dokud vám nedá to, co chcete. (str. 10)

Pokračujte ve čtení ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJá, špion

Marcus, Tom

CPress, 2018

zobrazit info o knizeKroniky I.

Dylan, Bob

Argo, 2018

zobrazit info o knizeSylvester Stallone: Žít svůj sen
Jak získat dokonalé tělo

Stallone, Sylvester

XYZ, 2018

Napsat komentář