Ceny Český Bestseller jsou za dveřmi

cesky-bestseller-2016
I letošní rok se budou udělovat prestižní ocenění Český Bestseller za rok 2017. Slavnostní vyhlášení proběhne 9. května na lodi Európé a cenu získají autoři a nakladatelé nejprodávanějších knižních titulů za loňský rok v rámci knihkupectví KNIHCENTRUM.CZ a služby AUDIOTEKA.CZ.

Mezi nominovanými autory v 9 kategoriích je celá řada známých jmen, jako např. fotbalista Tomáš Řepka, odborník na etiketu Ladislav Špaček, hvězda YouTube Karel Kovář alias KOVY, spisovatelka a moderátorka Halina Pawlovská a mnoho dalších. Role moderátorky se ujme spisovatelka Kamila Ulčová a mezi hosty nebudou chybět např. herečka Kateřina Winterová, politik a spisovatel Miroslav Macek, šéfkuchař Roman Vaněk či investigativní novinář Jaroslav Kmenta.

Ceny se budou letos udílet v 11 kategoriích a svého vítěze si zvolí i samotní čtenáři, kteří rozhodnou o tom, jaký titul letos získá Cenu čtenářů.

„Čtenáři jsou těmi nejdůležitějšími kritiky, proto právě toto ocenění patří mezi autory a nakladateli k těm nejváženějším,“

říká Šárka Besedová, jednatelka společnosti Knihcentrum.cz.

„Hlasování je velmi jednoduché. Stačí na webových stránkách www.ceskybestseller.cz v sekci Cena čtenářů kliknutím označit vždy jeden titul z každé kategorie. Hlasování se odešle zadáním e-mailové adresy. Každý 50. hlasující navíc získává poukaz v hodnotě 300 Kč na nákup v e-shopu KNIHCENTRUM.cz,“

dodává Šárka Besedová.

O Český Bestseller se utkají i audioknihy Klasicky udílené ceny Český Bestseller oceňují nakladatele i autory knižních novinek, které se staly v uplynulém kalendářním roce nejprodávanějšími v rámci internetového obchodu a sítě knihkupectví KNIHCENTRUM.cz. Nominace nicméně zahrnuje rovněž audioknihy prodané prostřednictvím služby Audioteka.cz, která se u milovníků literatury těší stále větší oblibě.

Mezi další kategorie patří: Cestopisy a reportáže, Zdravý životní styl, Překladová literatura pro dospělé, Překladová literatura pro děti a mládež, Biografie, Kuchařky, Česká literatura pro děti a mládež a Odborná a populárně naučná literatura. Hlavní ocenění ČESKÝ BESTSELLER, v podobě sošky z dílny akademického sochaře Olbrama Zoubka, obdrží nejprodávanější titul v kategorii Česká beletrie pro dospělé.

Hlavním cílem každoročního vyhlašování cen Český Bestseller je poukázat na nejprodávanější česká i překladová literární díla na našem trhu a upozornit na talentované autory i úspěšné nakladatele, kteří si zaslouží stejnou podporu jako jejich knihy. Seznam nominovaných knih naleznete na stránkách Český Bestseller v záložce Nominace.

Doporučení:
Share

Napsat komentář