S rukama od hlíny

Tipy_S rukama od hliny
S dnešními tipy se naučíme správně pečovat o zahradu po celý rok a vyrobíme si rozličné kokedamy (rostliny zavěšené bez květináčů volně v prostoru). Radost z nově získaných znalostí budou mít i děti.

Velkou knihu zahradničení pro děti ocení nejen naši nejmenší, ale i dospělí, jelikož kromě veselých ilustrací nabízí i přehledné rady a tipy zkušených zahradníků.

Velká kniha zahradničení pro děti

Ideální pomocník pro malé i velké zahradníky
Autorky: Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi
Přeložila: Sára Töröková
Ilustrovala: Elisa Géhin

Počet stran: 96
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 260×325 mm
ISBN: 978-80-7252-700-7
Doporučená cena: 449 Kč

Velkou knihu zahradničení pro děti vydalo nakladatelství Práh.

Víte, jak správně zasadit ředkvičky? Kdy sklidit dýně a jaké při tom všem použít nářadí? Každé z ročních období zahradníkovi přináší nové výzvy. Proto je tu praktická Velká kniha zahradničení pro děti, která s pomocí hravých ilustrací Elisy Géhin představuje všechny zásadní úkoly, se kterými se v průběhu roku malí i velcí zahradníci mohou setkat. Velkoformátová kniha rozdělená na 4 části (jaro, léto, podzim, zima) učí děti, jak vypěstovat a sklidit svou první úrodu a mít z ní co největší užitek. Nabádá je ale také k tomu, aby svět odehrávající se na našich zahradách a balkonech více vnímaly a obdivovaly. Budou proto třeba pozorovat pohyb květin při měsíčku nebo se učit rozeznávat jedlé volně rostoucí květiny. Z této knihy ovšem nebudou nadšené jen děti. Nabízí totiž velké množství tipů a rad zkušených zahradníků, které mohou být užitečné i pro dospělé zahrádkáře. Věděli jste například, že nejlepším opatřením proti slimákům je vedle květiny položit kolečko okurky?

 

Ukázka z knihy

Velka kniha zahradniceni pro deti

 

Nakladatelství Práh bylo založeno v roce 1991. Dosud vydalo více než 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

————————————————

V jednoduchosti je krása, tak proč si nevyzdobit dům či byt rostlinami zavěšenými volně v prostoru? Zapomeňte na květináče a truhlíky a inspirujte se velkým japonským hitem s knihou Kokedama!

Kokedama

Japonské umění pěstování rostlin bez květináčů
Autorka: Coraleigh Parkerová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 190×250 mm
ISBN: 978-80-7359-555-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Kokedama vydalo nakladatelství Metafora.

Zapomeňte na závěsné košíky, květináče či truhlíky, slovo má japonská jednoduchost… Víte, co je kokedama? Způsob pěstování zeleně inspirovaný japonským zahradnickým mistrovstvím a jeden z nejnovějších hitů originální bytové dekorace – rostliny bez květináčů zavěšené volně v prostoru. Coraleigh Parkerová ve své knize představuje 25 nápadů a krok za krokem popisuje, jak vyrobit opravdu rozmanité kokedamy. Vybrala ty nejúžasnější botanické kreace, samozřejmě vždy s kořeny ukrytými v mechových koulích, ať už jde o efektní kapradiny, sukulenty, bylinky, orchideje nebo dokonce malé stromky. Vznášejí se ve vzduchu na neviditelných provázcích nebo rybářských vlascích, umně ovázaných kolem kořenového balu připomínajícího kokon. Použití rostlin pro výzdobu interiéru snad nikdy nebylo populárnější a závěsné kokedamy jsou velkým trendem poslední doby. Jde o jednoduchý, finančně nenáročný tvůrčí způsob aranžování rostlin, který zvládne opravdu každý. Díky této knize dokážete každou ze svých oblíbených rostlinek během krátké chvíle proměnit na efektní kokedamu, která v jakémkoli prostoru vykouzlí dojem vzdušné elegance a prosté přírodní krásy.

 

Ukázka z knihy

Kokedama_ukazka

 

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Doporučujeme

Přečtěte si další zajímavé knížky o zahradničení, které nadchnou děti i rodiče! Vaší pozornosti doporučujeme např. tyto rozmanité tituly: Zahrada žije, Zahrada síly, Zahrada na balkoně či Zahrada pro zvířecí návštěvníky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další užitečné knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše zahradnické tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKokedama
Japonské umění pěstování rostlin bez květináčů

Parkerová, Coraleigh

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeVelká kniha zahradničení pro děti
Ideální pomocník pro malé i velké zahradníky

Pellissier, Caroline - Aladjidi, Virginie

Práh, 2018

Napsat komentář