Jak zabavit neposedné ruce

tvoreni-tipy
Přišla na vás jarní nálada, máte chuť se pustit do něčeho tvořivého, ale nevíte přesně do čeho? Pak tu pro vás máme inspiraci. Na dnešní tvoření nepotřebujete žádné složité materiály, vystačíte si s tím, co máte doma!

Máte-li rádi přírodní materiály a šití, podívejte se na to, jak si vyrobit ekopanenku. Kniha vám dobře poslouží, ať už budete chtít udělat radost svým dětem a nebo sobě.
Video návod:

Jak ušít ekopanenky

Materiály – Střihy – Postupy
Autorka: Tereza Jarošová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-0576-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Jak ušít ekopanenky vydalo nakladatelství Grada.

Není vám lhostejné, s čím si hrají vaše děti? Máte rádi přírodní materiály? Chcete se naučit ušít si svoje panenky? V knize najdete pět typů panenek různých střihů – od nejjednoduššího miminka až po oblékací panenku s vlásky. Krok za krokem se naučíte potřebné techniky a seznámíte se s používanými materiály a pomůckami.
Ušít panenky není složité, jen je k tomu potřeba trochu času. Ale čas věnovaný dětem není nikdy ztracený.
Šité ekopanenky mají oproti běžným plastovým pannám několik výhod. Kromě jedinečnosti a neopakovatelnosti každé z nich a použití kvalitních přírodních materiálů, a tudíž i jejich „kompostovatelnosti“, tkví jejich veliká přednost v možnosti je snadno opravit – tyto panenky můžete opakovaně přešívat a upravovat.

Ručně ušité panenky jsou mnohdy malými uměleckými díly. Detailně propracované obličeje a tělíčka, precizně vyšité tváře, vlásky vytvořené nejen z přízí, ale též z našitých vláken mohéru, které vypadají jako skutečné vlasy, a k tomu dokonale padnoucí oblečky, botičky a jiné doplňky formují dobrý vkus již u malých dětí.

O autorce

Autorka o sobě říká:
„Jmenuji se Tereza Jarošová a jsem maminkou tří skvělých dětí a ženou báječného muže.
Ráda vyrábím z krásných materiálů věci, které vydrží déle než pět minut a kompenzuji si tak nekonečný koloběh domácích prací. Na druhou stranu nemám ráda překážítka a lapače prachu, takže každá věc, kterou vyrábím, musí být nejen pro potěchu oka, ale hlavně funkční – třeba panenky. K výrobě panenek a panáčků používám přírodní materiály, protože se jich ráda dotýkám a práce s nimi je příjemná. Chci, aby se s nimi mohly potěšit i děti, na které se dnes všude valí plastové hračky pochybné kvality.
V současnosti se stále inspiruji panenkami, které vychází z waldorfského prostředí, ale za čistě waldorfské je nepovažuji a ani nechci. Baví mne zkoušet nové možnosti, které materiál poskytuje a vždy s napětím očekávám, jaká panenka se zrodí. Snažím se vložit do nich duši.“

Více si můžete přečíst na ekopanenky.cz

O nakladateli

gradaNakladatelství Grada vydává knihy v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Pokud už vás nudí kupované šperky a chcete se blýsknout novým originálním kouskem, přinášíme vám návod, jak si vyrobit vlastní – z papíru!

Quilling, šperky z papíru

Autorka: Ann Martinová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 210×275 mm
ISBN: 978-80-7359-554-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Quilling, šperky z papíru vydalo nakladatelství Metafora.

Objevte starodávnou techniku papírového filigránu, dnes běžně označovanou jako quilling, díky níž získáte moderní, vybrané šperky doslova za hubičku. Autorka a nadšená propagátorka quillingu Ann Martinová vám ve své knize předvede, jak lze z papírových proužků, které mají jednu hranu natřenou metalickou barvou, vykouzlit úchvatné a dostatečně bytelné ozdoby na krk či do uší.

Ať už jste zkušený šperkař, hledající nové techniky a inspiraci, nebo amatérský tvůrce papírových šperků, který chce posunout své umění o kategorii výše k jedinečnosti, tento průvodce výrobou papírové bižuterie je přesně to, co potřebujete.

Quilling vám prostřednictvím ilustračních fotografií doprovázejících podrobný popis výroby cívek, spirálek a jiných skládaných tvarů nabízí 20 projektů. Pod odborným vedením Ann Martinové a s pomocí několika malých nástrojů či pomůcek si dokážete vyrobit vlastní papírové šperky na míru a mnohem víc!

A co můžete s knihou vyrobit?

 

 Leafy Vine Pendant from The Art of Quilling Paper Jewelryshooting star earrings

Pokud vás ukázka výtvorů zaujala, můžete se více dozvědět zde, a pokud nechcete číst v angličtině, můžete se alespoň podívat na další inspiraci :)

O autorce

Ann Martin se zajímá o svět papíru a quillingu od roku 2009, dříve pracovala jako zdravotní sestra. Žije na východním pobřeží Spojených států amerických, kde se zabývá různými projekty pro knihy i magazíny. Momentálně věnuje svůj život quillingu a jeho představování lidem, kteří o něm zatím neslyšeli. Kromě představené knihy Quilling, šperky z papíru je autorkou dalších tří knih o umění papíru a quillingu.

Z anglického originálu přeložila Redakce. Více se můžete dozvědět zde.

O nakladateli

metaforaNakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001. Zaměřuje se zejména na literaturu překladovou a vydává knihy jak mnoha zahraničních autorů tak také těch českých. Vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie. V repertoáru se nachází i knihy z oblasti tvoření či dalších mnoha zajímavých témat.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Co vás baví tvořit? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak ušít ekopanenky
Materiály - Střihy - Postupy

Jarošová, Tereza

Grada, 2018

zobrazit info o knizeQuilling, šperky z papíru

Martinová, Ann

Metafora, 2018

Napsat komentář