Je jaro – pojďte do přírody!

Peacock Butterfly Butterfly Spring Narcissus
Velikonoce jsou označovány jako svátky jara. Neváhejte a užijte si poslední den volna v přírodě, třeba se svými dětmi. Vezměte je ven a ukažte jim, jak se starat o vlastní záhonek, jak rozlišit jednotlivé druhy stromů podle listů a mnoho dalšího.

Opečovávaná zahrada představuje chloubu nejednoho rodinného domu. V následující knize najdete užitečné rady a tipy, jak to udělat, aby se i vaše ratolesti těšily z jejích krás. Můžete je nalákat na experimenty s rostlinami nebo zaujmout pěstitelskými návody uzpůsobenými pro nejmenší.

Zahrada žije

Chcete, aby vaše děti poznávaly přírodu a trávily více času venku? Vytvořte pro ně místo, kde si budou moci hrát a kde budete společně pěstovat, tvořit a žít.
Kniha ukazuje, proč je zahrada tak úžasné místo k hraní i objevování a jak si ji co nejvíce užít společně s dětmi a celou rodinou. Najdete v ní spoustu inspirace a jasné postupy s návodnými fotografiemi – s dětmi si tak můžete vše vysvětlovat, plánovat a vyzkoušet. Dejte malým zahradníkům kousek záhonu a svobodu k experimentování!
Práce na zahradě nás vrací ke kořenům a k přirozenému ročnímu cyklu. Spolu s dětmi na jaře zasejte semínko a sledujte, jak se rostlina vyvíjí a roste, v létě si užijte hojnost sklizně a na podzim nasbírejte osivo na další sezonu i zásobu zimního krmení pro ptáčky…
Poznávejte, hrajte si, pěstujte a radujte se ze společné tvorby a každodenních zázraků!
Co vás čeká?
Vlastní úroda od bylinek až po brambory, živá a hravá zahrada (jezírko, koutek pro obry, hmyzí domečky, strašák do zelí aj.), léčivé dobroty, domácí kosmetika a spousta aktivit pro každé roční období, poznávání živočichů na zahradě, fungování rostlin a života v půdě.

Zahradničíme s dětmi
Autorka: Anita Blahušová

Počet stran: 256
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 172×240 mm
ISBN: 978-80-87049-92-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Zahrada žije vydalo nakladatelství Smart Press.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Zahrada-zije

O autorce

anita-blahusovaAnitu Blahušovou zajímal svět rostlin už od malička. Ani s přibývajícím věkem ji záliba v pěstování neopustila, na čas ji však zastínil zájem o jazyky a mezinárodní vztahy. Po studiích na Vysoké škole ekonomické se věnovala svému oboru v Belgii. Po návratu do Čech se pustila do dalšího studia, tentokrát už v oboru zahradnictví, a začala experimentovat s městským zahradničením. Vyústěním se stala kniha „Zahrádka v květináči – pro váš balkon i okenní parapet“ (2014). Její druhá kniha „Zahrada žije – Zahradničíme s dětmi“ vyšla na jaře 2018. Obě knihy vydal Smart Press.

Autorka na téma zahradničení publikuje články a rozhovory v médiích, spolupracuje se společensky prospěšným spolkem KOKOZA, který se zabývá propagací kompostování a pěstování ve městě, a v letech 2016 a 2017 byla organizátorkou festivalu věnovaného městskému zahradničení s názvem „Letná roste“.  Propaguje zahrady užitkové a utvářené v souladu s přírodními principy: vonící, bzučící, pestré a trochu divoké.

Více o Anitě a pěstování najdete na jejím blogu: www.zahradamebavi.cz.

Zdroj informací a fotografie: Smart Press

————————————————

Poznáte jabloň od hrušně, ač nevidíte ovoce? A víte, jaký je rozdíl mezi jehličím smrku a jedle? V obou případech vám skvěle poslouží příručka Poznejte stromy podle listů. Obsahuje vše, co potřebuje správný dendrolog vědět, a ještě něco navíc.

Poznejte stromy podle listů

Poznávat a určovat stromy je s touto příručkou docela snadné. Listy i jehlice stromů jsou zde vyobrazeny ve skutečné velikosti, takže stačí list položit na obrázek v knize, porovnat, a rychle a jednoduše přijdete na to, o který druh se jedná.
Celkem zde najdete 64 listnatých a jehličnatých stromů rostoucích v přírodě, ale i v parcích a zahradách. U každého stromu je fotografie listu (či jehlic), kresba tvaru koruny a potřebné informaci pro to, abyste strom mohli určit. Na klopách knihy jsou navíc podrobnosti o plodech a šiškách.

64 listnatých a jehličnatých stromů
Autorka: Meike Bosch
Přeložila: Kateřina Homutová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 132×193 mm
ISBN: 978-80-271-0690-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Poznejte stromy podle listů vydalo nakladatelství Grada.

O stromech pojednávají také Příběhy stromů, jejichž autor čtenářům připravil mnoho odborných rad v oblastech správné péče a vhodného výběru.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZahrada žije
Zahradničíme s dětmi

Blahušová, Anita

Smart Press, 2018

zobrazit info o knizePoznejte stromy podle listů
64 listnatých a jehličnatých stromů

Bosch, Meike

Grada, 2018

Napsat komentář