Získejte příběh kontroverzní české osobnosti

Otto Katz
André Simone, vlastním jménem Otto Katz, patří bezesporu mezi nejrozporuplnější a nejtajemnější postavy české novodobé historie. Historik Jaroslav Hojdar předkládá ve své knize netradiční pohled na jeho život očima manželky Ilsy.

Otto Katz očima své ženy

Knihu o Otto Katzovi a jeho manželce Ilse jsem s její pomocí, podle jejího vyprávění, jejích dokumentů a fotografií a na základě dosavadních výsledků svého bádání napsal dost brzy. Nazval jsem ji ŽALOBA. Podobně jako kdysi před dvaceti roky Otto tu svou nejznámější, které dal francouzský název J’accuse! – v českém překladu Žaluji!. V té době byl můj rukopis určitě první, i když s chybami, nedostatky i mými politickými naivnostmi, který byl o Ottovi, Ilse, procesu a podivných rehabilitacích u nás napsán. Knížka tehdy samozřejmě světlo světa nespatřila. A ani mi to moc nevadilo. Nevadilo to ani naší přítelkyni Ilse.

V posledních letech, kdy Ilsa už dlouho, desítky roků, není mezi námi, jsem se rozhodl knihu od základu přepsat, věnovat se v ní více než dosud Ilse, založit ji na nových poznatcích a především na jejím mnou zachyceném vyprávění, dát jí jinou podobu a nový název.

 

Otto Katz – André Simone očima své manželky Ilsy

Autor: Jaroslav Hojdar

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 272
Vazba: pevná
Vydáno: 12/2017
ISBN: 978-80-271-0172-6

Přečtěte si více o knize Otto Katz – André Simone očima své manželky Ilsy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

 

Vyhrajte knihu Otto Katz – André Simone očima své manželky Ilsy

Novinář, spisovatel a politický pracovník Otto Katz patří mezi významné osobnosti naší novodobé historie – v roce 1968 mu byl dokonce udělen in memoriam Řád republiky. Přesto mnoho lidí o jeho životě příliš neví, což se Jaroslav Hojdar rozhodl napravit svojí knihou. Její původní verzi napsal již kdysi, ale teprve nedávno se ji rozhodl přepracovat, doplnit o nové poznatky a vydat ji.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Otto Katz – André Simone očima své manželky Ilsy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Otto Katz – André Simone očima své manželky Ilsy
probíhá od 2. do 15. dubna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Otto Katz – André Simone očima své manželky Ilsy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOtto Katz – André Simone očima své manželky Ilsy

Hojdar, Jaroslav

Grada, 2017

Napsat komentář