Miroslav Horníček a Nostalgické muzeum zábavy

Miroslav Hornicek v Semanovicich
V Šemanovicích začal od roku 1997 Český rozhlas natáčet pořad s názvem Nostalgické muzeum zábavy. Ondřej Suchý zde o rok později přivítal Miroslava Horníčka a vy si můžete tato dvě setkání vychutnat v podobě audioknihy.

Dvě setkání s Ondřejem Suchým a publikem v šemanovickém společenském minicetru Nostalgická myš při natáčení pořadů Nostalgické muzeum zábavy v roce 1998. Když v polovině devadesátých let vzniklo v Šemanovicích u Kokořína společenské mini centrum nostalgie, začal zde od roku 1997 natáčet Český rozhlas pořady s názvem Nostalgické muzeum zábavy. Dodnes se zde tyto veřejné nahrávky natáčejí jako Nostalgické muzeum Ondřeje Suchého. Skutečnost, že byl v roce 1998 mistr slova Miroslav Horníček ochoten přijet se k nám pobavit – jak říkal: „Přijel jsem pobejt“ –, byla pro nás tehdy opravdu velká událost. Proto jsem se na tato dvě setkání před rozhlasovými mikrofony v sálku zaplněném do posledního místečka připravoval velmi důkladně. Přátelství, které mezi námi vzniklo (a na jehož konci mě Miroslav Horníček požádal, abych jej oslovoval křestním jménem), bylo pro jeho zhoršující se zdravotní stav krutě krátké? Bylo mi velkou ctí. Setkání s Miroslavem Horníčkem se stala jedním z mých velkých životních zážitků! Ondřej Suchý

Miroslav Horníček v Šemanovicích (audiokniha)

Autoři: Miroslav Horníček, Ondřej Suchý

Vazba: CD
ISBN: 8590236096523
Doporučená cena: 199 Kč

 

Aduioknihu Miroslav Horníček v Šemanovicích vydalo nakladatelství Radioservis, kde si můžete poslechnout i ukázku.

O autorech

Miroslav Horníček se narodil v roce 1918 v Plzni a zemřel v roce 2003 v Liberci. Působil jako herec, spisovatel, dramatik, režisér, výtvarník a divadelní teoretik.

Ondřej Suchý se narodil v roce 1945 v Praze a jedná se o českého novináře, moderátora, spisovatele a textaře. Mezi jeho tituly patří např. Myšmaš nostalgických myší, To byl ale myšmaš! či  Čemu se smála Adina Mandlová? (reportáž ke křtu). Je to bratr Jiřího Suchého.


Radioservis je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady), tak i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry.

Doporučení:
Share

Napsat komentář