Návody pro ještě šťastnější život

nebe
Máte pocit, že s nadcházejícím jarem potřebujete změnu? Otevřete dnešní páteční tipy, udělejte něco pro sebe a buďte šťastnější!

Kdy naposledy jste byli venku na procházce bez telefonu? Nevzpomínáte si? Je čas na detox! A ne ledajaký, ale digitální…

Najděte v přetechnizovaném světě ztracenou vnitřní rovnováhu Kdy jste si naposledy vyšli na procházku bez chytrého zařízení? Kolik času denně strávíte zíráním do podsvícených obrazovek? Je první věcí, kterou ráno uděláte, to, že sáhnete po mobilu? A necítíte se někdy zválcovaní přetlakem informací, textovek, mailů a upozornění? Možná přišel čas, abyste si dopřáli digitální detox. Na stránkách této knihy naleznete příklady, jak digitální technologie negativně vplývají na každodenní životy nás všech, ale i rady a tipy, jak se z jejich vlivu vymanit. V žádném případě nejde o to, abyste techniku přestali používat úplně. Jen se stanete jejím pánem a začnete ji využívat efektivněji. Přehledné detoxikační plány vás provedou drobnými změnami, které můžete učinit v běžném režimu dne, i delšími pauzami, kdy si od techniky odpočinete opravdu intenzivně.

Digitální detox

Zbavte se závislosti na mobilu a internetu
Autorka: Orianna Fieldingová
Přeložila: Martina Mutlová

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 168×228 mm
ISBN: 978-80-264-1804-7
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Digitální detox vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy

Jedním z charakteristických rysů digitálního světa je tříštění naši pozornosti. Připojení k počitačům a mobilním zařízením nás dovedlo k názoru, že dělání několika věcí najednou, tzv. multitasking, a to často na několika digitálních zařízeních najednou, je pro nás přirozené. Místo toho, abychom to vnímali jako negativum, cítíme se produktivní a výkonní. Zvládání několika věcí najednou ale ve skutečnosti produktivitu snižuje a bylo prokázáno, že omezuje i schopnost soustředit se na konkurenční činnost. (str. 34)

Podívejte se na obsah knihy a také ukázku.

————————————————

Chcete být krásní i v pozdním věku? S tím vám může pomoci Alena Klenot. Vizážistka, která se starala například o Céline Dion nebo Cher. Přečtěte si její prvotinu a zůstaňte vitální po všech stránkách.

Jak si udržet vitalitu a zdraví po celý život? Jak z něj vytěžit maximum? Existuje spousta knih se „zaručenými radami“ jak omládnout a starat se o sebe. Málokterá z nich však vychází z natolik osobních a niterních zkušeností jako publikace Jsem příliš mladá, abych zestárla mezinárodně úspěšné stylistky a vizážistky Aleny Klenot. Pokud máte pocit, že svůj život jen přežíváte a nikoliv prožíváte, je novinka z nakladatelského domu Grada tím správným impulzem ke změně.

Alena Klenot žije přes 30 let v zahraničí, procestovala však celý svět. Několik měsíců žila v Asii, na Filipínách a v Hong Kongu. Navštívila Jižní Koreu a pracovala také v Austrálii. Díky svým zkušenostem získala návod na fyzickou i duševní vitalitu a mimo jiné také přehled, co se děje s ženami všude na světě, jak o sebe pečují a jaké mají názory na stárnutí.

Ve své literární prvotině proto předkládá lékaři a životem ověřená fakta a zároveň vyvrací fámy, které se ke zdravému životnímu stylu vážou. „Pořádala jsem v Praze semináře a mnoho žen mi říkalo: Já bych přišla, ale nemám čas. Takže jsem se rozhodla, že určitě mohou číst a nemusí nikam chodit, abych jim objasnila velice zajímavou teorii bioidentických hormonů, které umí rozhodně zlepšit život. Anebo abych jim dala jen o nich vědět pro případ, když už se necítí jako dříve,“ vysvětlila autorka původ knihy.

Kniha je zaměřena na ženy ve zralém věku, věnuje se otázkám jak elegantně stárnout a zachovat si krásu a pružnost do pozdního věku. Zaměřuje se na jídelníček, životní styl, líčení, cvičení a na psychickou pohodu žen.

Jsem příliš mladá, abych zestárla

Autorka: Alena Klenot

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0671-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jsem příliš mladá, abych zestárla vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Je nutné říci, že bohužel neexistují žádné zázračné pilulky a injekce. Zdravá výživa, pohyb, hormonální přípravky, potravinové doplňky, vitaminy a jiné medikamenty mohou znamenat důležitou pomoc při ovlivňování procesu stárnutí. Zásadně jde o dlouhodobý program životního stylu. (str. 26)

Zalistujte si ukázkou.

————————————————

Víte, jaké je tajemství nejšťastnějších lidí na světě? Ne? Tak to je na čase otevřít knihu Lykke a zjistit to! A třeba i vy dosáhnete většího štěstí…

Zapojte se do revolučního tažení za štěstím! Autor světového bestselleru Hygge – Prostě šťastný způsob života přichází s dalšími inspirativními nápady a návrhy, jak dosáhnout většího štěstí. Vezme nás na výpravu za pokladem jménem Lykke, tedy hledáním a nalézáním dobra, které ve světě kolem nás ještě je.

Dánové jsou sice nejšťastnější národ na světě, ale štěstí jako takové není výhradně dánské. Kultury po celém světě mají své jedinečné cesty vedoucí ke spokojenému a naplněnému životu. Meik Wiking v rámci práce v Institutu pro výzkum štěstí v Kodani procestoval celý svět od Dubaje po Finsko, Ria de Janeira po Bhútán, Jižní Koreje po USA a hledal tajemství těch nejšťastnějších lidí.

V knize Lykke – Tajemství nejšťastnějších lidí na světě definuje Meik šest stěžejních faktorů, které vysvětlují valnou většinu rozdílů ve štěstí na světě, a to pospolitost, peníze, zdraví, svobodu, důvěru a laskavost. Zkoumá, jaké kroky můžeme podniknout, abychom vedli šťastnější život. Zjišťuje, že se budeme cítit pohodověji a spokojeněji, pokud jen trochu změníme chování, ať už je to stolování po francouzském vzoru (kdy posedíme kolem stolu a vychutnáváme každý okamžik) či tančení tanga jako Argentinci v Buenos Aires.

S vřelostí a důvtipem sobě vlastním zkoumá Meik Wiking rozdíl ve štěstí u rodičů a u bezdětných párů, kolik peněz skutečně potřebujeme na „pořízení štěstí“, jak být zdravější, aniž bychom museli do fitness centra, jak se naučit budovat důvěru a spolupráci, jak si můžeme pomoct tím, že pomůžeme jiným, a proč naše očekávání často převáží skutečnost. Lykke – Tajemství nejšťastnějších lidí na světě v sobě snoubí výsledky výzkumů i osobní příběhy a je globální mapou radosti, která nabízí nový přístup k dosažení každodenního štěstí, které nám nepřinese jen hezčí život, ale pomůže nám vybudovat lepší společnost i lepší svět.

Lykke

Tajemství nejšťastnějších lidí na světě
Autor: Meik Wiking
Přeložila: Markéta Kliková

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 127×176 mm
ISBN: 978-80-7565-270-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Lykke vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Podstatou mé práce ředitele Institutu výzkumu štěstí v Kodani je stanovit, pochopit a vytvářet štěstí jako takové. V našem institutu zkoumáme příčiny a důsledky lidského štěstí a usilujeme tak o zlepšování kvality života lidí po celém světě. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

V dnešním uspěchaném světě depresí trpí bohužel čím dál více lidí. Pokud je to váš případ a léky rozhodně nechcete, zkuste si přečíst knihu od lékařky Kelly Broganové, možná vám pomůže.

Deprese není nemoc. Je pouze signálem, že v těle není něco v rovnováze. Doktorka Kelly Broganová v knize boří mýty, jimiž konvenční medicína opředla příčiny i léčbu deprese předepisováním zázračné pilulky na špatnou náladu. Rozhodla se posvítit si na tento tmavý prostor a ukazuje, že většinu duševních chorob má na svědomí životní styl a jednoduchou změnou každodenních návyků se můžete deprese zbavit. Staňte se pánem svého života a získáte více než jen odměnu v podobě duševní rovnováhy.

Deprese: Zvládněte ji bez léků a získejte svůj život zpátky

30 denní plán na změnu životního stylu
Autorky: Kelly Broganová – Kristina Lobergová
Přeložila: Jana Kočičková

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 166×225 mm
ISBN: 978-80-265-0727-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Deprese: Zvládněte ji bez léků a získejte svůj život zpátky vydalo nakladatelství BizBooks.

Ukázka z knihy

Lidé odnepaměti používají různé látky ovlivňující mysl, aby se pokusili otupit a ztlumit bolest, strádání, zármutek a utrpení, ale teprve v několika minulých desetiletích jsou lidé přesvědčeni, že deprese je nemoc a že lékem na ni jsou chemická antidepresiva. Je to daleko od pravdy. (str. 16)

Prohlédněte si také ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDigitální detox
Zbavte se závislosti na mobilu a internetu

Fieldingová, Orianna

CPress, 2018

zobrazit info o knizeJsem příliš mladá, abych zestárla

Klenot, Alena

Grada, 2018

zobrazit info o knizeLykke
Tajemství nejšťastnějších lidí na světě

Wiking, Meik

Jota, 2018

zobrazit info o knizeDeprese: Zvládněte ji bez léků a získejte svůj život zpátky
30 denní plán na změnu životního stylu

Broganová, Kelly – Lobergová, Kristina

BizBooks, 2018

Napsat komentář