Knižní dobrodružství pro děti

čtoucí kluk - ilustrační
Máte rádi dobrodružství, ale přijde vám, že se nic moc neděje? Máme pro vás řešení! Vezměte si jednu z námi doporučených knih, pohodlně se usaďte a nechte se přenést do knižního světa plného zajímavých příběhů.

Hlavní hrdinka Florentýna je smutná, protože jí umřela maminka, a ona nevěří, že bude ještě někdy šťastná. To se změní v okamžiku, kdy se začte do oblíbené knížky a příběh a realita splynou v jedno.

Představte si, že vstoupíte do příběhu své oblíbené knížky a fantazie a realita splynou. Florentýně se něco podobného přihodí. Ve starobylém knihkupectví se začte do knihy, která jí vrátí štěstí. Však bylo načase! Po smrti maminky Florentýna nemůže uvěřit, že za temnými mraky svého smutku ještě někdy uvidí slunce.

Ukázka z knihy

Florentýna ležela v posteli a přemýšlela, jestli se jí chce usnout, nebo ne… Pro hovořilo to, že už je večer, úkoly má hotové, je po večeři, vykoupená, převlečená do noční košile a „potřebuje načerpat síly do dalšího dne“, jak jistě řekla slečna Monique.
Proti naopak hovořilo to, že se jí vůbec, ale vůbec nechtělo spát, protože skrz zatažené závěsy do pokoje pronikala ještě troška světla. Zahradník pleje pod oknem záhon barevných mečíků, píská jakousi zvláštní melodii, která se jí docela líbí a už si k ní v hlavě skládá svá vlastní slova… (str. 7)

Florentýna a kouzelná kniha

Autorka: Iva Gecková

Počet stran: 208
Vazba: flexi
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0673-8
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Florentýna a kouzelná kniha vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte na naši ukázku.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Kaz a Klárka tvoří dynamickou dvojici, která zažívá jedno dobrodružství za druhým. Kaz je totiž duch a Klárka není obyčejné děvče, dokáže duchy vidět. Založili si detektivní kancelář a tentokrát musí objasnit původ divných zvuků při nácviku divadelního představení.

Kaz není obyčejný kluk, je to duch. Klárka zas není obyčejná holka – na rozdíl od ostatních lidí totiž dokáže vidět duchy. Jejich detektivní kancelář je proto jako stvořená pro řešení zapeklitých záhad! Třetí případ je zavede do Klárčiny školy, kde začal nácvik divadelního představení. Během zkoušek se začaly ozývat divné zvuky a někdo prý dokonce viděl ducha. Co když je to někdo z Kazovy ztracené rodiny?
Chcete, aby děti rády četly? Nabídněte jim příběh, který je bude bavit. Pozvěte je do Strašidelné knihovny!

Ukázka z knihy

Klárka seděla s herci. Přisunuli k sobě dva velké stoly a nahlas si četli své role. Pracovníci v zákulisí se sesedli u jiného stolu a společně si povídali o rekvizitách, které budou potřebovat, a kulisách, které budou stavět, a o tom, jak je postaví.
Pan Hanson mezi oběma skupinami chodil tam a zpátky.
„Potřebujeme meč,“ řekl kluk v červené košili. To byl jeden z pracovníků v zákulisí.
„Meč?“ Dívka s culíkem naklonila hlavu. „Na co?“ (str. 60)

Strasidelna knihovna Duch za oponouPřečtěte si zbytek ukázky.

Doporučujeme

Kaz a Klárka už spolu řešili dva případy:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Strašidelná knihovna: Duch za oponou

Autorka: Dori Hillestad Butlerová
Přeložil: Václav Soukup
Ilustrovala: Aurora Damantová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 135×198 mm
ISBN: 978-80-253-3397-6
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Strašidelná knihovna: Duch za oponou vydalo nakladatelství Fragment. A nezapomeňte na naši recenzi.

O autorce

Dori Hillestad Butlerová je americká autorka knížek pro děti. Napsala více než čtyřicet titulů pro dětské čtenáře. Tři roky působila v knihovně. Je vdaná a s manželem a dvěma sny žije v Kirklandu.

————————————————

Dráček Zog je opravdu snaživý, ale ve škole mu to prostě nejde. Kam se hne, tam je pohroma. Pak se ale seznámí s princeznou, která mu pomůže dosáhnout jeho cíle. A nejedná se o obyčejnou princeznu, ale pořádnou rebelku, která chce cestovat po světě a pomáhat potřebným.

Víte, čemu se učí malí dráčci v dračí škole moudré slečny Drakounové? Učí se tam létat, řvát, chrlit oheň, ale taky chytat princezny nebo bojovat s rytířem.
Dráček Zog je tím nejsnaživějším ze všech žáků, ale také tím, komu se nevyhne žádná pohroma. S každou zkouškou (a každým úrazem, modřinou nebo ochořením) se zdá, že je jeho sen o získání zlaté hvězdy pro toho nejlepšího vzdálenější a vzdálenější. Když se ovšem do věci vloží princezna Ella, jde všechno snáz a Zog s její pomocí nakonec dosáhne vytouženého cíle. Ella totiž není jen tak nějaká princezna – je to pořádná rebelka! Nažehlené šatičky a drahokamy jí nic neříkají, raději by cestovala po celém světě a pomáhala potřebným. A přesně to také udělá – na zádech dráčka Zoga!

Kdo to volá o pomoc? Mořská panna, která se spálila na sluníčku? Nachlazený lev? Nešťastný jednorožec? Stačí zavolat létající ambulanci, která najde lék na každé trápení!
Dramatický, vtipný a skvěle ilustrovaný příběh hvězdné dvojice autorů Julie Donaldson a Axela Schefflera, jejichž knihy pro děti jsou známé a oblíbené po celém světě, do češtiny brilantně přebásnil Robin Král, mladý český básník, textař a překladatel, autor mnoha úspěšných knížek pro děti, za něž získal mj. prestižní ocenění Magnesia Litera či Zlatá stuha.

Ukázka z knihy

Dracek Zog a princezna Rebelka

Dráček Zog a princezna rebelka

Autorka: Julia Donaldson
Přeložil: Robin Král
Ilustroval: Axel Scheffler

Počet stran: 64
Vazba: pevná
Formát: 269×245 mm
ISBN: 978-80-87034-88-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dráček Zog a princezna rebelka vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

O autorce

Julia Donaldson je anglická spisovatelka a dramatička. Od mládí projevovala jazykové a muzikální vlohy – vládne několika světovými jazyky a ovládá hru na řadu hudebních nástrojů. Toto nadání zúročila nejprve v psaní písňových textů a stala se velice úspěšnou autorkou písní pro děti. Posléze svůj talent využila i  k psaní originálních rýmovaných příběhů. Dnes je držitelkou desítek ocenění, a její knížky se dokonce staly jedněmi z nejčtenějších dětských obrázkových knih na světě.

————————————————

Hana Maciuchová se chopila role vypravěčky dojemného příběhu přátelství a lásky prasátka Vilíka a pavoučice Kristýnky. Kromě poutavého děje nechybí ani humor, nadhled, napětí a životní moudrosti.

Toto již klasické dílo americké dětské literatury přišlo v ČR nedávno do kin s názvem Šarlotina pavučinka. V původním českém překladu však Kristýnčina pavučina přišla na svět nejprve ve zvukové podobě v mistrovském přednesu Hany Maciuchové už před několika lety. Nyní vychází v reedici na kompletu 3CD. Jde o dojemný příběh přátelství a lásky prasátka Vilíka a pavoučka Kristýnky. Na pozadí jejich životních osudů se však rýsují všelidské hodnoty. Podmanivé vyprávění pro malé i velké posluchače se může stát součástí ekologie našich duší.

Kristýnčina pavučina (audiokniha)

Autor: Elvyn White
Interpretka: Hana Maciuchová

Vazba: CD
ISBN: 8594015310701
Doporučená cena: 149 Kč

Audioknihu Kristýnčina pavučina vydalo nakladatelství Vyšehrad.

O autorovi

E. B. White je americký spisovatel  s jiskřivým, vytříbeným a vysoce osobitým stylem a nezávislým myšlením. Stal se nepřehlédnutelnou osobností na poli novinařiny, publicistiky, literatury i jazykové teorie. Pracoval jako reportér pro United Press a The American Legion News Service, atd. Po dvanáct let psal úvodníky pro The New Yorker. Společně se známým humoristou Jamesem Thurberem psali satirické úvahy. Vyšly mu dvě knihy básní. Je spoluautorem věhlasné primární učebnice jazykové gramatiky Strunk and White: The Element sof Style. Konečně je autorem dvou dnes již klasických děl pro děti, které se i díky zfilmování staly světovými bestsellery: Myšák Stuart Little a Šarlotina pavučinka. Získal mnohá ocenění a vyznamenání, například Pulitzerovu cenu v roce 1978.

Zdroj informací: Audiostory

————————————————

Mezi námi žijí drobná stvoření, jejichž posláním je zajistit stárnutí věcí. Jeden z nich, Překlep, zjistí, že lidé nejsou nadšení ze starých věcí, a tak se vydá za Zubem Času. Podaří se mu stárnutí zastavit, by věci zůstaly stále nové?

Věci stárnou, všimli jste si? No samozřejmě, vždyť toho si nejde nevšimnout. Stačí na chvilku nedávat pozor a z věci, která před chvíli zářila novotou, je starý, nepotřebný krám. Ale kdo za to může? Představte si, že někde mezi námi žijí drobná stvoření, která mají veškeré stárnutí na starosti. A nemyslete si, je to pěkná fuška! Překlep, jehož specialitou jsou chyby v knížkách, však jednoho dne zjistí, že lidem často pokažená nebo zestárlá věc velkou radost neudělá, a tak se vydává na dobrodružné putování k samotnému Zubu Času. Podaří se mu zastavit stárnutí? A kdo získá Křišťálový Prdlajs? A jakou roli v tom všem hraje mluvící hovnivál?

Překlep a Škraloup: Má to cenu

Autoři: Barbora Klárová, Tomáš Končinský
Ilustrátor: Daniel Špaček
Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 245×320 mm
ISBN: 978-80-00-04961-8
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Překlep a Škraloup: Má to cenu vydalo nakladatelství Albatros.

O autorech

Tomas KoncinskyTomáš Končinský se narodil v Brně, v Praze absolvoval katedru scenáristiky a dramaturgie na FAMU. Pracuje jako televizní dramaturg a scenárista, především pro dětský kanál ČT:D, ale v roce 2015 byl také nominován na Českého lva za scénář k filmu Schmitke. Je duchovním otcem Kustodky Květy, jejíž neuvěřitelná nedobrodružství z galerijní židle vyhrála cenu Muriel za nejlepší komiksový strip roku 2014. Rád propojuje dětský a dospělý svět, protože ho vnímá jako jeden. S autorským týmem knihy Překlep a Škraloup vyhrál v roce 2017 ceny Magnesia Litera a Zlatá stuha.

Zdroj informací: Albatros Media

Barbora KralovaNěkdo zná Barboru Klárovou jako jazzovou zpěvačku, jiní ji viděli s houslemi pod bradou. Na její hlas jsou mnozí zvyklí z reklam, rozhlasu i televize, aniž vědí, že poslouchají někdejší vítězku soutěže o nejpříjemnější hlas Lady Radio 2000. Účastníci kongresů, konferencí a firemních či kulturních akcí ji mohli potkat v roli moderátorky. Ale na to všechno je třeba zapomenout, když Bára usedne k čistému papíru a pustí se do psaní – třeba scénářů dětských pořadů pro ČT:D. Ovšem důvod, proč se o ní píše tady, je její autorský podíl na příběhu skřítků entropíků (Překlep a Škraloup). Zisk prestižních ocenění za tuto knížku (Magnesia litera, Zlatá stuha) ji motivuje do další činnosti.

Zdroj informací: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFlorentýna a kouzelná kniha

Gecková, Iva

Grada, 2018

zobrazit info o knizeStrašidelná knihovna: Duch za oponou

Butlerová, Dori Hillestad

Fragment, 2017

zobrazit info o knizeDráček Zog a princezna rebelka

Donaldson, Julia

PRESCO GROUP a.s., 2018

zobrazit info o knizeKristýnčina pavučina (audiokniha)

White, Elvyn Brooks

Vyšehrad, 2017

zobrazit info o knizePřeklep a Škraloup: Má to cenu

Klárová, Barbora – Končinský, Tomáš – Špaček, Daniel

Albatros, 2017

Napsat komentář