Způsob myšlení Saddáma Husajna

Saddam Husaj Vyslech
Saddám Husajn je jméno, které většině z nás není neznámé. Prostřednictvím uveřejněných výslechů a dosud utajovaných  informací můžeme proniknout do způsobu myšlení bývalého vůdce Iráku a válečného zločince.

John Nixon, bývalý analytik a důstojník CIA, byl prvním Američanem, který během několika měsíců na přelomu let 2003 a 2004 provedl podrobný a rozsáhlý výslech iráckého diktátora Saddáma Husajna. Tato kniha je pak koncentrovaným záznamem z těchto výslechů a rovněž jedinečným pohledem do způsobu myšlení bývalého vůdce Iráku. Kromě dosud nezveřejněných informací však Nixon předkládá i velmi znepokojující otázky směrem k americké vládě a dochází k závěru, že Spojené státy zcela zásadně a tragicky nepochopily Saddámovu roli coby rozhodného nepřítele radikálních proudů v islámském světě.

Ukázka z knihy

Když jsem byl malý kluk, nikdy by mě nenapadlo, že jednoho dne budu expertem na Irák u přední světové zpravodajské služby, patrně i proto, že žádná taková práce tehdy neexistovala. Narodil jsem se 8. března 1961 na jižním pobřeží Long Islandu coby nejmladší z pěti dětí. Byl jsem typické dítě, nejevící žádný zájem o politiku nebo historii, a už vůbec mě nelákala práce pro vládu. Zato mě hodně bavil sport, a když jsem postoupil na střední školu, zbláznil jsem se do rokenrolu, bylo to tehdy to hlavní, co jsme s kamarády řešili. Kromě toho jsem se o dění ve světě prakticky nezajímal. Navíc, máte-li stejné příjmení jako jeden zdiskreditovaný prezident, pak to váš zájem o práci ve státní správě taky příliš nepodnítí. (str. 37)

Zbytek druhé kapitoly naleznete v pokračování ukázky.

Saddám Husajn: Výslech

Mimořádná zpověď iráckého diktátora z archivů bývalého analytika CIA
Autor: John Nixon
Přeložil: Radek Vantuch

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-264-1802-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Saddám Husajn: Výslech vydalo nakladatelství CPress.

O autorovi

John Nixon působil jako vedoucí analytik CIA v letech 1998 až 2011. Též se věnoval učitelské profesi a aktuálně pracuje jako mezinárodní poradce v oblasti rizik v Abú Dhabí.


Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSaddám Husajn: Výslech
Mimořádná zpověď iráckého diktátora z archivů bývalého analytika CIA

Nixon, John T.

CPress, 2018

Napsat komentář