Zasoutěžte si o nebezpečnou výpravu do fantasy světa

divka-z-inkoustu-a-hvezd-perex
Isabella žije se svým otcem v Gromeře a sní o tom, že se jí jednou podaří prozkoumat Zapomenuté území a vytvořit jeho mapu. Jenže vydat se za hranice města je zakázáno. Jedinou možností je přidat se ke skupině, která pátrá po ztracené dceři guvernéra.

Nebezpečná pustina za hranicemi města

Od chvíle, kdy na ostrov dorazil generál Adori, nikdo nesmí překročit hranici mezi Gromerou a zbytkem ostrova. To ale Isabelle nezabraňuje v tom, aby snila o tom, že jednou prozkoumá každičký centimetr Zapomenutého území, které leží hned za hranicemi.

Když zmizí její nejlepší kamarádka, Isabella se vetře do pátrací skupiny – je přeci dcerou kartografa. Navíc kromě map umí číst i hvězdy, které ji mohou dovést až do zapomenutého srdce opuštěného ostrova. Jenže svět za městskými hradbami je jen pustina plná příšer, kde pod vyschlými řekami a kouřícími sopkami spí příšera z legend. Isabella brzy zjistí, že zachraňovat bude nejen ztracenou dívku, ale především samotný ostrov.

Nejlepší britská dětská kniha roku 2017, která v prestižních literárních soutěžích porazila i Harryho Pottera a prokleté dítě! Vítěz Waterstones Children’s Book Prize 2017 Vítěz British Book Awards 2017 v kategorii Children’s Book of the Year.

 

Dívka z inkoustu a hvězd

Autorka: Kiran Millwood

Vydalo: nakladatelství Fragment
Překlad: Kryštof Herold
Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-253-3429-4

Přečtěte si více o knize Dívka z inkoustu a hvězd, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1 a ukázka 2.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Seděl u čela zdobeného stolu, před sebou rozložené papíry, obličej bouřkově tmavý jako jeho dům. Postavil se a já rychle sklonila hlavu. Před pár dny jsem naproti němu seděla v kočáře. Spoléhala jsem na to, že se na mě tehdy během těch několika napjatých minut málem ani neuráčil podívat.
„Ptám se, jestli to má být nějaký vtip, kluku?“
„N-ne.“
„Proč by má dcera psala tobě?“ Hluboký hlas byl teď blízko. Čerstvě zastřižené vlasy vzadu na krku se mi zvedly. Znovu jsem zaostřila na svazek klíčů, který se mu stříbřitě a zlatě třpytil u pásku. „A ne mně? Dívej se na mě, když s tebou mluvím.“
Podívala jsem se. Na jednu bolestivou sekundu jsem snad v těch černých očích zahlédla mihotavé rozpoznání, ale hned bylo pryč. Podala jsem mu vzkaz. (str. 65)

 

Vyhrajte knihu Dívka z inkoustu a hvězd

Překročit hranici mezi Gromerou a zbytkem ostrova je přísně zakázáno, přesto Isabella sní o tom, že Zapomenuté území zmapuje. Jenže jak se do pustiny dostat a ubránit se příšerám, které zde žijí? Když se ztratí Isabellina nejlepší kamarádka Lupe, její otec – guvernér okamžitě začne dávat dohromady pátrací skupinu. Isabelle, která kromě map umí číst i hvězdy, svitne jiskřička naděje. Brzy však zjistí, že nebude potřeba zachránit jen kamarádku, ale celý ostrov.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dívka z inkoustu a hvězd vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dívka z inkoustu a hvězd
probíhá od 11. do 17. března 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy Dívka z inkoustu a hvězd

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka z inkoustu a hvězd

Millwood, Kiran

Fragment, 2017

Napsat komentář