Mráz v zádech

thriller
Dokonce ani pozvolna stoupající venkovní teploty neotupí mrazivou atmosféru světa thrillerů a záhadných vražd. Začtěte se do napínavých vyšetřování, intrik a psychologických střetů, které dominují následujícím titulům.

Laurie Moranová, moderátorka pořadu, v němž se řeší dávné zločiny, dostala další úkol. Po patnácti letech musí najít skutečného vraha a očistit tak jméno neprávem obviněné ženy. Nebude to ale vůbec jednoduché…

Nezavírej oči

Casey propustili z vězení, kde si odpykávala patnáctiletý trest za vraždu svého snoubence, třebaže tvrdila, že zločin nespáchala. Nyní hodlá své jméno očistit, proto požádá Laurie Moranovou a její tým, aby vypátrala skutečného vraha. Jenže někdo chce za každou cenu zabránit novému vyšetřování, jinak…

Autorka: Mary Higginsová Clarková
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-553-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nezavírej oči vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Prosím, nechť obžalovaná povstane.
Casey se zvedla ze židle a podlomila se jí kolena. Stála vzpřímeně s rameny staženými dozadu a pohledem upřeným před sebe, ale nohy se jí klepaly.
Obžalovaná. Už tři týdny o ní nikdo v soudní síni nepromluvil jinak než jako o „obžalované“. Ne o Casey. Kdepak křestní jméno Katherine. Katherine Carterová. A už určitě ne paní Raleighová, jak by se jmenovala, kdyby všechno dopadlo jinak.
V této místnosti s ní jednali jako s právnickým termínem, ne jako s člověkem, s ženou, která Huntera milovala víc, než kdy pokládala za možné.
Když na ni soudce shlédl z vyvýšené stolice, Casey se náhle cítila menší než svých sto sedmdesát centimetrů. Připadala si jako vyděšené dítě, které ve zlém snu hledí na všemocného černokněžníka.
Při následujících soudcových slovech ji zamrazilo po celém těle. Paní předsedkyně, dohodla se porota na verdiktu jednomyslně?
„Ano, Vaše Ctihodnosti,“
odpověděl ženský hlas. (str. 1)

Prolistujte si ukázku až do konce.

Mary Higginsovou Clarkovou čtenáři přezdívají jako královnu napětí. Na kontě má totiž desítky detektivních titulů a thrillerů, které se těší velké oblibě. Dnes zmiňovaná kniha je součástí detektivní série Laurie, kam patří také Nikdy není pozdě, V podezření a Celá v bílém.

————————————————

Může sledování jediného filmu zavinit slepotu? A co je onen tajemný syndrom E? Komisař Sharko a poručice Henebelleová musí nezávisle na sobě tento zapeklitý problém rozlousknout. Ve hře není jenom zdraví jejich přátel, ale taky sadistická pětinásobná vražda.

Syndrom E (audiokniha)

Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. Poručici Henebelleové z Lille zavolá uprostřed noci jeden z jejích přátel a prosí ji o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie komisař Sharko z Nanterre vyšetřuje pětinásobnou sadistickou vraždu. Oba případy spojuje záhadný „syndrom E“.

Autor: Franck Thilliez
Čte: Jiří Žák

Vazba: CD
ISBN: 8594050423916
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Syndrom E (audiokniha) vydalo nakladatelství XYZ.

Duo Sharko a Henebellová se objevuje i v dalších autorových knihách. Jednou z nich je například Smrtící DNA, kde se řeší vražda zvídavé studentky…

————————————————

Amber Pattersonová nemá vůbec nic a neustále se cítí přehlížená. Poté ale narazí na ženu, která představuje její pravý opak ve všech možných ohledech. Taková rozdílnost rychle plodí závist, což může vést k velmi riskantním podnikům…

Poslední paní Parrishová

Získali jste všechno, co jste kdy chtěli? A je to takové, jak jste si představovali? Opravdu? Amber Pattersonová už toho má dost. Příšerně ji nebaví být taková nula: tuctová, téměř neviditelná žena, kterou každý přehlíží. Přímo před očima má vzor toho, jak by mohl její život vypadat. Jak by měl vypadat. Daphne Parrishová je blonďatá bohyně, která bere svůj luxusní život jako naprostou samozřejmost. Společně se svým manželem patří k místní honoraci, mají peníze, moc, obdiv, navíc dvě krásné dcerky… Proč by někdo měl mít všechno, zatímco jiný nemá nic? Amber by se při pohledu na Daphne možná zadávila závistí, ale to se nestane. Má totiž plán, jak sladký život své sokyně postupně nahlodat a zničit, aby mohla v závěru nastoupit na její místo. Podaří se jí proniknout do rodiny Parrishových a zanedlouho se stává Daphninou blízkou přítelkyní. Ráda přijme pozvání, aby s nimi jela na dovolenou, protože jí to skýtá vítanou příležitost ke sblížení se šarmantním Jacksonem. Všechno jde naprosto hladce… ale pak Amber dostihne pečlivě skrývané tajemství z minulosti, které by mohlo její krásný plán úplně zničit. Něco takového ona ale odmítá připustit. A tehdy začne opravdové peklo. Psychothriller Poslední paní Parrishová nás provádí nejtemnějšími zákoutími lidské mysli a prostřednictvím celé řady nečekaných zvratů můžeme až do konce jenom hádat, jak to všechno nakonec dopadne.

Autorky: Liv Constantine (pseudonym)
Přeložila: Hana Čapková

Počet stran: 440
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-749-8254-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Poslední paní Parrishová vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Amber Pattersonovou unavovalo zůstávat neviditelná. Dlouhé tři měsíce chodila denně do fitcentra a pozorovala bohaté paničky, jak se dřou kvůli jedinému, na čem jim záleželo – svému vzhledu. Staraly se jenom samy o sebe, nikdo jiný je nezajímal. Amber by vsadila poslední dolar na to, že na ulici by ji žádná z nich nepoznala. A to ji každý den měly kousíček od sebe. Považovaly ji za součást inventáře, nedůležitou věc, jež si nezaslouží jejich pozornost. Bylo jí to jedno, nezáleželo jí na nich. Do posilovny a k tomuto rotopedu se v osm ráno vláčela z úplně jiného důvodu.
Té rutiny měla plné zuby. Den co den cvičila jako šílená a vyčkávala na vhodný okamžik k dalšímu tahu. Koutkem oka zahlédla, jak si na pedály sousedního rotopedu stouply zlaté tenisky Nike. Narovnala ramena a předstírala, že se začetla do časopisu, který záměrně položila na madla svého stroje. Otočila se a stydlivě se usmála na nádhernou ženu vedle sebe. Ta na ni zdvořile kývla. Amber sáhla po láhvi s vodou a úmyslně došlápla na rám rotopedu. Podklouzla jí noha. Časopis spadl na podlahu a přistál pod pedálem sousedčina zařízení. (str. 9, 10)

Dostane se hlavní hrdince pomocné ruky? Čtěte dál a zjistěte to.

————————————————

Na rozdíl od Amber má Emily zdánlivě všechno, co by si žena mohla přát. Jenže jednoho dne zmizí. Když po několika měsících najdou utonulé tělo, její nejlepší přítelkyně Stephanie stojí před nečekaným úkolem. Opravdu to byla sebevražda? Jak dobře ji vlastně znala?

Nebezpečná laskavost

JE JEJÍ NEJLEPŠÍ KAMARÁDKA,
SVĚŘILY SI VŠECHNA SVOJE TAJEMSTVÍ.
JENOM JEDNO NE…

Emily je okouzlující žena s oslnivou kariérou v módním oboru a s pohledným manželem Seanem tvoří pár, kterému leckdo závidí. Zároveň je zodpovědná a milující matka. Její kamarádka Stephanie, jejíž manžel před několika lety tragicky zahynul při autonehodě, se stará o malého syna a úzkostné pocity ventiluje na svém blogu určeném komunitě matek s malými dětmi. Všechno začalo drobnými laskavostmi. „Mohla bys vyzvednout Nickyho ze školy?“ prosila Emily už několikrát svoji nejlepší kamarádku. A Stephanie je pokaždé ráda, že může být přítelkyni užitečná. Jednoho dne si ale Emily pro syna nepřijde, nezvedá mobil, neodpovídá na textovky. Nejistota trvá několik měsíců, až se v jezeře najde tělo utonulé ženy, kterou policie identifikuje jako Emily. Případ je uzavřen jako sebevražda… jenomže Stephanie náhodou narazila na důvod k pochybnostem a nejistota ji svírá čím dál naléhavěji. Neví Sean o Emilyině zmizení víc, než přiznává? Jak dobře znala svoji nejlepší kamarádku? Co ví o jejím dřívějším životě? Neudělala chybu, když se jí svěřila s tím, na co by ze své minulosti nejraději zapomněla? Co když se za kamarádstvím skrývá záludný, detailně promyšlený ďábelský plán?

Autor: Darcey Bell
Přeložily: Alžběta Hesounová Slavíková, Vlasta Hesounová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 155×230 mm
ISBN: 978-80-7335-469-5
Doporučená cena: 328 Kč

 

Knihu Nebezpečná laskavost vydalo nakladatelství Leda.

Napsali o knize

Mimořádně sugestivní thriller s překvapivým závěrem. Dejte si pozor, komu se svěřujete!

– New York Journal of Books

Napínavý příběh plný malých špinavých lží, manipulací a tajemství.

– Library Journal

Přestože jde o prvotinu mladé autorky, je Nebezpečná laskavost dobrým čtením pro příznivce napětí. Musí se ovšem přenést přes první „rozehřívací“ část, která je spíše společenským románem, v níž zajímavě působí jen střídání blogových zpráv a skutečnosti z pohledu Stephanie.

– Alena Badinová pro Klub knihomolů (celá recenze zde)

————————————————

Soukromý detektiv Frank Lamb dostal novou zakázku – najít kazetu s posledními slovy brutálně zavražděné ženy. Ačkoliv jde o velmi riskantní úkol, jeho odměně se nedá odolat. Obyčejná kazeta přece nemůže představovat takový problém. Nebo ano?

Palindrom

Soukromý detektiv pátrá po kazetě, na níž jsou nahraná poslední slova ženy, která byla brutálně zavražděna. Do nebezpečného úkolu se mu nechce, ale čeká ho pohádková odměna, a nakonec ho přemůže zvědavost. Zatímco se proplétá složitým labyrintem šílených zločinů a ocitá se v ohrožení života, dochází mu, že v tomhle případu jde o mnohem víc než o pouhé hledání zmizelé věci…

Autor: E. Z. Rinsky
Přeložila: Barbora Klasová

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 156×213 mm
ISBN: 978-80-267-1026-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Palindrom vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

„Když člověk umře, jeho duše okamžitě opustí tělo. Stane se tak obvykle ve chvíli, kdy se zastaví jeho srdce. V jednom okamžiku tu je a v následujícím už ne. S tebou to bude jiné, Savannah.“
Poprvé v sklepním prostoru zaznělo její jméno. Zvedl se jí žaludek. Poslední slabika zůstala na moment viset v zatuchlém vzduchu. Znovu ucítila na tváři teplý dech, zrychlený, jako by jí do ucha funěl pes, který se těší na procházku. Kohoutek v dálce nepřestával kapat.
„Proč to bude jiné?“ promluvila po chvíli.
„Kvůli tomuhle.“
Studená dlaň zničehonic přejela přes jizvy na jejím obličeji. Téměř láskyplně sledovala linky kolem jejích očí táhnoucí se až k bradě. „Myslím si, že u tebe dojde ke zdržení… nejméně o tři až pět minut.“
Savannah cítila, jak jsou její rty suché a horké.
„Já vám nerozumím.“
„Chci se dozvědět, kam odcházíme po smrti. Zemřeš, ale zůstaneš svázaná s tímhle světem, budeš k němu fyzicky připoutaná. Myslím, že se nám to podaří jen na pár minut, ale to by mělo pro náš účel bohatě stačit.“
„Pro jaký účel?“ vypravila ze sebe Savannah a uvědomovala si, jak nepřirozeně ochraptělý má hlas. (str. 8)

Stáhněte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNezavírej oči

Clark, Mary Higgins

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeSyndrom E (audiokniha)

Thilliez, Franck

XYZ, 2017

zobrazit info o knizePoslední paní Parrishová

Constantine, Liv

Domino, 2018

zobrazit info o knizeNebezpečná laskavost

Bell, Darcey

Leda, 2018

zobrazit info o knizePalindrom

Rinsky, E. Z.

Motto, 2017

Napsat komentář