Psychologická sonda do společnosti 80. let

Zdi tve
Prostřednictvím osudů tří hlavních hrdinů se přenesete do druhé poloviny osmdesátých let. Každý z nich se musí vypořádat s vlastními problémy a udělat svá životní rozhodnutí, za která ponese zodpovědnost…

Mimořádně zdařilý román odehrávající se v druhé polovině osmdesátých let, oceňovaný kritikou i čtenáři, je rozsáhlým psychologizujícím náhledem do života tehdejší společnosti skrze osudy tří hlavních hrdinů: uznávaného grafika Hynka, který se snaží vytvořit své životní dílo, jeho ženy Dany, jež se po autonehodě ocitá na vozíku a svého muže opouští, a její obětavé sestry Soni, neschopné navázat partnerský vztah. Každá z postav se vypořádává se složitými otázkami svobody, pravdy, vztahu ke druhým a schopnosti učinit rozhodnutí a převzít zodpovědnost za svůj život.

Ukázka z knihy

Najel kolmo na chodník a zastavil před vraty průjezdu. Chtěl zamáčknout cigaretu, ale přilepila se mu na prst a spadla mezi řadicí páku a košíček na krámy.
Z průjezdu vyšel mladý Böhm. Obešel předek auta, udělal pár kroků, ale pak se zarazil a otočil. Zavrtěl hlavou a vrátil se.
„Pane Šimon, já vás nepoznal!“ Sklonil se do okénka. Měl jelenicovou bundu, manšestráky a žluté boty se špičkou okovanou tenkým plíškem. Bundu měl zapnutou jenom dole a rozevírala se mu. Měl pod ní pískovou košili s malou růžičkou vyšitou na břiše. Zdvořile se usmíval. (str. 7)

Podívejte se na zbytek ukázky.

Zdi tvé

Autor: Michael Třeštík

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 120×192 mm
ISBN: 978-80-267-1061-5
Doporučená cena: 369 Kč

 

 

Knihu Zdi tvé vydalo nakladatelství Motto.

O autorovi

Michael Třeštík (*18. září 1947, Praha, Československo) je český prozaik, architekt, publicista, vydavatel a dokumentarista. Je ženatý s režisérkou dokumentárních filmů Helenou Třeštíkovou. Napsal knihy jako např. Komu zvoní mobil, Umění sbírat umění, Slečny z Avignonu či Umění vnímat umění.


Motto je nakladatelství s pozitivním nábojem. Vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek (Halina Pawlowská, Ivanka Devátá , Irena Obermannová, Barbara Nesvadbová). Objevuje i nové autorky (Eva Rýznerová, Michaela Klevisová) a uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány Říkal jsi, Ti amo a Oběd v Paříži, které kombinují příběhy o lásce s recepty. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media, a. s.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZdi tvé

Třeštík, Michael

Motto, 2018

Napsat komentář