Pojďte kreslit, malovat!

uvod-malovani
Ne každý má to štěstí stát se umělcem na plný úvazek, to by nás ale nemělo odradit od toho, abychom se do světa umění vydávali alespoň ve volném čase. Dnes představované knihy vám umožní vyzkoušet si dva unikátní typy malby.

Nejprve se vydáme do světa 3D malby. Možná si říkáte, jak je možné vytvořit trojrozměrnou malbu, popřípadě čím se taková malba liší od té normální? Trik je v tom, že malíř či kreslíř zde pracuje s reálným světem, který prolne s dílem samotným. Vytvoří tak iluzi, jež pozorovatele přesvědčí, že se nedívá na malbu či kresbu, ale třeba na brouka, který vylézá z roztrhnutého papíru.

Naučte se kreslit 3D obrázky

Autor: Stefan Pabst
Přeložila: Linda Hroníková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 223×297 mm
ISBN: 978-80-7413-353-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Naučte se kreslit 3D obrázky vydalo nakladatelství Zoner Press.

Dejte svým obrázkům 3D rozměr.
Iluze nepatří jen iluzionistům, i vy se můžete naučit ošálit někomu zrak, a to jen pomocí tužky a štětce. Světově uznávaný 3D umělec Stefan Pabst vás ve své knize Naučte se kreslit 3D obrázky provede tvorbou trojrozměrného obrázku od základního náčrtku až po poslední detaily, které dodají vašemu dílu zcela realistický prostorový vzhled.
Naučíte se správně přenést předlohu na papír, proniknete do tajů malování takzvanou technikou suchého štětce, která dokáže vytvořit úžasně reálnou texturu a barevné přechody, naučíte se stínovat tak, aby vaše obrázky vystoupily z výkresu a opravdu ožily. Vše si krok za krokem vyzkoušíte na dvanácti návodech, které autor obohatil o množství užitečných rad a tipů.

Ukázka z knihy

Snímek obrazovky 2018-02-13 v 16.53.42

Přečtěte si několik dalších návodů z této knihy v pokračování této ukázky.

Podívejte se také na video, jak jedna z těchto 3D kreseb vzniká:

O autorovi

Stefan Pabst je německý umělec, narozený v Rusku, který se specializuje na realistické a 3D malby. Začal malovat když mu bylo 5 let. Dnes pracuje ve svém vlastním studiu a dostává objednávky od zpěváků, hezců, politiků i všemožných firem.

Zdroj: artist.com (vlastní překlad)

O nakladateli

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace, vydává také řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a fantasy žánr a populární publikace s japonskou mangou a komiksy. V průběhu let 2010–2011 vydavatelství zařadilo do nabídky tituly z žánru osobní růst, volný čas a hobby.

————————————————

Pokud tíhnete spíše ke klasickému umění, možná vás více zaujme druhá kniha, kterou si dnes představíme. Titul Alfons Mucha: Vytvořte si vlastní mistrovská díla vám nabízí díla jednoho z nejslavnějších českých malířů jako omalovánky. Je tak jen na vaší vlastní kreativitě, abyste je dotvořili a rozehráli všemi barvami barevného spektra.

Alfons Mucha: Vytvořte si vlastní mistrovská díla

Autor: David Jones, kolektiv
Přeložila: Katarína Belejová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 255×255 mm
ISBN: 859-40-504-2364-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Alfons Mucha: Vytvořte si vlastní mistrovská díla vydalo nakladatelství CPress.

Vytvořte si vlastní umělecká díla a nechte se při tom vést a inspirovat dechberoucími secesními obrazy Afonse Muchy. Užijte si odpočinek a zkuste se odreagovat nad opravdovými uměleckými díly. Nakonec vytrhněte pomalované stránky knihy a sdílejte svou radost s přáteli a blízkými.

Ukázka z knihy

Snímek obrazovky 2018-02-13 v 17.04.46

 

Neváhejte nahlédnout do rozsáhlejší verze ukázky z této knihy.

O Alfonsu Muchovi

Přestože o Alfonsi Muchovi se vždy mluví jako o jednom z nejdůležitějších secesních umělců, on sám toto označení odmítal. Věřil, že vytváří zcela osobité umění a není součástí jakéhokoli proudu či hnutí. Jeho obrazy jsou však i přesto neoddělitelně spjaty se secesí přelomu 19. a 20. století. Mucha čerpal inspiraci z různých zdrojů: například japonské tisky, které se tou dobou těšily velké oblibě, využívaly velké plochy jasných a zářivých barev a inspirovaly mnohé umělce. Mucha byl rovněž ovlivněn tradičními slovanskými vzory a také symbolikou středoevropského umění. S postupem času začal kombinovat výrazné geometrické prvky, zejména kruhy, s klikatými a ladnými arabeskami. Jeho návrhy vždy působily ohromujícím dojmem a vyzařovala z nich uspořádanost, rytmus a svoboda formy.

Mucha v mnoha svých dílech pracoval s ústřední ženskou postavou. Ve většině případů zobrazoval vysoce stylizované ženy s perfektní pokožkou, těly podobnými vílám a podivuhodně dlouhými kadeřemi, které připomínají úponky rostlin.

Zdroj: kniha Alfons Mucha: Vytvořte si vlastní mitrovská díla

O nakladateli

Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.

Novým knižním oborem, který si už pevně vydobyl své místo v našem nakladatelství, jsou kuchařky, jak pro dospělé tak i pro děti.

Knižní perlou je unikátní edice Muzeum v knize, která přinesla na český trh zcela originální zpracování knih s vloženými kopiemi dobových dokumentů a historických materiálů. Výbornou obsahovou i grafickou kvalitu knih potvrzují získaná ocenění za nejkrásnější knihy na předních knižních veletrzích z posledních let.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaučte se kreslit 3D obrázky
Realististické trojrozměrné kresby - ilustrovaný a fotografický průvodce

Pabst, Stefan

Zoner Press, 2017

zobrazit info o knizeAlfons Mucha: Vytvořte si vlastní mistrovská díla

Jones, David – Seal, Daisy

CPress, 2017

Napsat komentář