Pokračování fantasy thrilleru Řád zlomených křídel

Aliette de Bodardova_Rad vecnych trnu
Fantasy série špionážních thrillerů, podbarvených melancholií ztraceného zlatého věku, se dočkala druhého dílu. V pokračování nazvaném Řád věčných trnů se moci ujímá řád Trnikeře. Jeho intriky svedou dohromady čtyři zvláštní hrdiny.

Paříž zničená magickými boji se postupně začíná zotavovat, ale velké Řády ovládané Padlými anděly nadále soupeří o kontrolu nad městem. Na vrcholu moci nyní stojí řád Trnikeře a spřádá plány, jak se stát ještě mocnějším. Trnikeřské intriky svedou dohromady milenku prastarého Padlého anděla, dračího prince v přestrojení, alchymistku sužovanou sebezničující závislostí a zatrpklého mladíka z Dálného východu, který se snaží přivést zpět mezi živé svou zemřelou přítelkyni. Řády hledají společnou cestu k míru, ten se však zdá zkázonosnější než válka. Čtveřice hrdinů v sobě musí nalézt sílu, aby se ubránila magii lačnící všechny a všechno zotročit.

 

Řád věčných trnů

Dominium Padlých andělů 2
Autorka: Aliette de Bodardová
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-251-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Řád věčných trnů vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Dny se v Řádu Trnikeře rozpíjely a slévaly dohromady jako slzy kanoucí po skleněné tabuli. Madeleine nedokázala říct, kdy naposledy usnula, kdy se naposledy najedla – stejně vše chutnalo jako popel a štěrk, jako by do vybraného jídla podávaného na porcelánových talířích kdosi přimíchával pouliční suť –, kdy se naposledy roztřesená zimnicí s výkřikem probudila a prsty tápala po sladkém ukonejšení, které si však už nemohla dopřát.
Nedokázala ani přesně určit, kdy naposledy požila andělskou esenci, ale na tom nezáleželo. Cítila v sobě prázdnotu, jako by jí někdo vytrhl z těla kus srdce, ale už se neobtěžoval ji zabít. Cítila… v mysli tu přítomnost připomínající trnitý keř, neodvratné vědomí, že ji má v každém okamžiku na očích – že ji našel, odvlekl sem a už ji nikdy nepustí.
Asmodeus.
Madeleine zírala na své ruce, dívala se, jak se chvějí. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Aliette de Bodardová vytvořila fascinující svět s mnoha rozličnými postavami, jejichž osudy se vzájemně proplétají a postupně směřují k velkému finále.

Fantasy Book Review

Umně napsaný román, který do žánru přináší čerstvý vítr a uchvacuje vytříbeným stylem i hrůznými scénami. Jakmile se s autorkou vydáme z Řádů dál do ulic Paříže a pod hladinu Seiny, začne se nám lepit na paty všudypřítomná zkáza a nebezpečí. Tato kniha se nepodobá žádnému fantasy, které jsem dosud četl – a tím lépe!

Tom Lloyd, spisovatel

Vynikající směsice intrik, tajemství, magie a urban fantasy. Je to skvěle napsané a příběh je úchvatný.

Civilian Reader

 

Aliette de Bodardová

Aliette de BodardovaAliette de Bodardová (nar. 1982) je oceňovaná autorka fantasy a sci-fi literatury francouzsko-vietnamského původu. Žije v Paříži, kam také umístila děj své série Dominium Padlých andělů. Její úvodní částí je kniha Řád zlomených křídel (2015, česky Host 2017), za kterou získala cenu Britské asociace science fiction (BSFA) za nejlepší román. Druhý díl s názvem Řád věčných trnů (2017) je jejím volným pokračováním. Autorka je považována za jednu z nejzářivějších nových hvězd žánru a za své knihy obdržela řadu prestižních cen: Nebula, Locus, BSFA, Writers of the Future, a také byla nominována na cenu Hugo.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘád věčných trnů
Dominium Padlých andělů 2

de Bodardová, Aliette

Host, 2018

Napsat komentář